Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

monteverde 11:51, 14 cze 2011

najważniejsze ,że jest Tobie pomocne)
barbara_kraj... 13:27, 14 cze 2011

hanka_andrus napisał(a)
Nasz wspólny ogród ma własną studnię głębinową,mam więc wodę nie chlorowaną i bez licznika.To sama zaleta.Ale jak jest susza,to i w studni brakuje i wtedy lejemy na pół gwizdka,albo uruchamiamy zapasy beczkowe.Najlepiej korzystać z rana,bo mało użytkujących jest.
Co do deszczowni-mąż zrobił sam główki z mosiądzu-można regulować strumień wody,albo na prysznic,albo na pojedynczy strumień.Ale jak to jest zrobione-nie wiem,i się nie dowiem.
Ważne ,że patent działa.Żeby uniknąć przestawiania połączył dwa wyjścia na wspólnym podłączeniu do kranu.Jak będę w ogrodzie zrobię zdjęcia,ale dokładności nie złapię.

No to Haniu nam po drodze. W naszym ogrodzie mamy ujęcie wody i nigdy nam jej nie brakuje, chyba że jakaś awaria sie zdarzy. Ba, nawet sprzedajemy wodę miastu!
A co do deszczowni - zrób zdjęcia, zrób! Może mojego mi się da namówić do jej wykonania, leniwy jakiś ostatnio jest..., na ryby tylko by jeździł!))
jotka 13:35, 14 cze 2011

barbara_krajewska napisał(a)

Nasz wspólny ogród ma własną studnię głębinową,mam więc wodę nie chlorowaną i bez licznika.To sama zaleta.Ale jak jest susza,to i w studni brakuje i wtedy lejemy na pół gwizdka,albo uruchamiamy zapasy beczkowe.Najlepiej korzystać z rana,bo mało użytkujących jest.
Co do deszczowni-mąż zrobił sam główki z mosiądzu-można regulować strumień wody,albo na prysznic,albo na pojedynczy strumień.Ale jak to jest zrobione-nie wiem,i się nie dowiem.
Ważne ,że patent działa.Żeby uniknąć przestawiania połączył dwa wyjścia na wspólnym podłączeniu do kranu.Jak będę w ogrodzie zrobię zdjęcia,ale dokładności nie złapię.

No to Haniu nam po drodze. W naszym ogrodzie mamy ujęcie wody i nigdy nam jej nie brakuje, chyba że jakaś awaria sie zdarzy. Ba, nawet sprzedajemy wodę miastu!
A co do deszczowni - zrób zdjęcia, zrób! Może mojego mi się da namówić do jej wykonania, leniwy jakiś ostatnio jest..., na ryby tylko by jeździł!))

Basiu,myślę, że masz dużą szansę, że M.zrobi Ci taką deszczownię - bo zrobienie jej i wymaga cierpliwości a On jako wędkarz zapewne ją ma

hanka_andrus 13:36, 14 cze 2011

Wyjazd męża na ryby ,to też bywa dobrodziejstwem.Masz spokój na cały dzień,najpierw pó łdnia wędki szykuje,potem go nie ma,a potem naprawia sprzęt po wędkowaniu.......
barbara_kraj... 16:59, 14 cze 2011

hanka_andrus napisał(a)
Wyjazd męża na ryby ,to też bywa dobrodziejstwem.Masz spokój na cały dzień,najpierw pó łdnia wędki szykuje,potem go nie ma,a potem naprawia sprzęt po wędkowaniu.......

Wczoraj taki cudny dzień miałam! Od 11-tej do 21-ej na działce sobie spokojnie siedziałam i po troszeczku robotę do przodu pchałam
Są też takie dni, że wyjeżdża po obiedze! i wraca... na obiad!!!))
Matka 17:02, 14 cze 2011

Ja bym taka samo chciała-tyleże bez Dzieciokó!tęskniłąbym to fakt, ale ile bym zrobiła w ogrodzie!!!
hanka_andrus 17:06, 14 cze 2011

Jeszcze trochę i odetchniesz od tych pieszczoszków.Staną się bardziej samodzielni......
Matka 17:07, 14 cze 2011

Czasami o tym marzę, ale tak naprawdę nie chcę żeby były już duże!
Sebek 21:39, 14 cze 2011

Bogda napisał(a)
Czasami o tym marzę, ale tak naprawdę nie chcę żeby były już duże!

Racja - w końcu ta dzisiejsza młodzież....
anetawi 11:22, 15 cze 2011

Bogda, spokojnie. Ja mam to samo. Jak czytam ile Sebek czy Sylwia potrafią sobie wygospodarować czasu i ile zrobić w ogrodzie to normalnie żal. Ale jak maleństwo się słodko uśmiechnie do mamy, która jest (na razie) całym jego światem to te chwile by mogły trwać wiecznie. Będzie dobrze Pozdrawiam.