Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 14:10, 18 wrz 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Kawka na tarasie

A za plotem dom budują. Kawałek już widać.

Z takimi widokami to kawki aż się chce napić
Ogród prawie wymarzony … 14:05, 18 wrz 2022

Do góry
Dorii napisał(a)
Ja mam:⁠-⁠D

Idę do Ciebie.
Ogród prawie wymarzony … 13:08, 18 wrz 2022

Do góry
Ja mam:⁠-⁠D
Mirkowy ogród (początki) 12:02, 18 wrz 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Gaura po deszczu się kłania .

Trzcinnikowa już w kolorkach

Dla mnie mogły by być cały rok takie

Rozchodniki z seslerią.

Prześliczne te trzcinniki.
Co to za odmiana ?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:13, 18 wrz 2022

Do góry
Bawię się jeszcze w programie i próbuję stworzyć coś, co nie będzie wymagało przesadzania jabłonek. I może coś takiego. Brzozy wysunąć do przodu, stworzy się coś w deseń pokoju ogrodowego, koło jabłonek postawić hamak o którym marzy moja córka. Wtedy trzecia brzoza jednak bliżej sąsiadów, o coś takiego.

Lidziu u mnie dzisiaj paskudna pogoda, a chciałam poplewić. Trawy wczoraj nie zdążyłam skosić, a już dawno powinnam. Doba jest za krótka, zdecydowanie.

Aneto pewnie skorzystam z listy roślin, którą wykorzystała u siebie Gabrysia, między innymi kocimiętka, kukliki, brunery, stipa, szałwia, orliki, amsonia nadreńska, drakiew, werbena żyłkowana, jarzmianki. Gabrysia wykorzystała jeszce turzycę tunikową i seslerie jesienną.
Dziękuję za Twoją wiarę w moje możliwości
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:12, 18 wrz 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Trawiasta

Twoja trawiasta budzi mój podziw. Piękna jest
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:54, 18 wrz 2022

Do góry
Wykopałam żurawki spod hortensji, zresztą dwie i tak mi wyschły na wiór, teraz bardziej mi się podoba, bo hortensja króluje. Finalnie ona ma urosnąć nawet do 2,5m.

Dosadziłam ciemnych rozchodników w drugiej lini.

Zamówiłam bodziszek Rosemoor, finalnie posadzę go pod heptakodium chińskim. Myślałam wcześniej o różach, ale potem pomyślałam, że jak zarosną to nie przecisnę się pod drzewko. A ten bodziszek bardzo mi się spodobał na zdjęciach.

Miałam nie kupować w tym roku cebulowych, ale finalnie dokupiłam krokusów i tulipanów, żeby zrobić porządek na rabatach, bo obecny wygląd wiosną nie do końca mi odpowiada.
Ptasi gaj 10:47, 18 wrz 2022

Do góry

Piękny jest nawet bardzo i ta biel a ilość zawilców robi wrażenie, będzie się działo na wiosnę !
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:13, 18 wrz 2022

Do góry

Dębowe zakątki 10:07, 18 wrz 2022

Do góry

Ale piękne te funkie bardzo podoba mi się to ujęcie, ale przewinęłam kilka wątków dalej, a tam piękne, żółte rudbekie, zakątki z nimi też bardzo ładne przymrozków nie zazdroszczę, ja jeszcze latem się nie nacieszyłam, sucho było strasznie, żar a potem od razu mocno zimno, no ale może będzie piękna złota jesień
Ogród Basi 09:56, 18 wrz 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Baiu ty masz tak u siebie wszystko perfekcyjnie zrobione no tylko podziwiać.
I jak widać nie tylko w ogrodzie ale i przed.
Elegancko nawet od strony ulicy.
Widać, ze tam mieszka wytrawny ogrodnik
pozdrawiam
W ogródku Martki 09:54, 18 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Po pracy wykorzystałam czas na sadzenie nabytków sprzed 2 tygodni. Czas najwyższy, jesień w ostrym natarciu.
Heptacodium powędrowało na róg rabaty z hortensjami Limelight, a kiedy zrobi się za ciasno - moja siostra ucieszy się z każdego krzaczka hortensji.

Zrobiłam trójkąt judaszowcowy, na wiosnę zdejmę darń (najpierw zobaczę, czy przezimowały) i pod drzewkami planuję niewysokie zielone zadarniacze - będę myśleć przez zimę, odgapiać od Was. Stanowisko - półcień. Będą zmiany na rabacie "cienistej", tej z tyłu. Nudy nie będzie.

Jeden z dereni kousa powędrował w północno-wschodni róg - obecnie tak się tam rozpanoszyły astry nn, że nie widać, że go posadziłam. W przedogródku brakowało mi przesłony pomiędzy podjazdem i ogrodem, dodatkowo lekkiego przesłonienia tarasu przy schodach wejściowych. Tę rolę przypisałam dereniowi China Girl. Tu też będą zmiany. Od grudnia nie będzie w tym miejscu jodły w tle. Tu, gdzie jest dereń, po prawej będzie rabata, do ogrodu wąska ścieżka z trawy.

Stan doniczek - znów zero. Nie do wiary!

To ostatnie zdjęcie rewelacyjny klimat ogrodowy zapowiada.
Gdyby to było możliwe, przeniosłabym tą piękną jodłę do siebie... idealny zielony akcent na zimę.
W ogródku Martki 09:47, 18 wrz 2022

Do góry
Martka napisał(a)
[b]

Ciekawa jestem, czy nasiona powtórzą cechy? Może ktoś eksperymentował?

Ja w tym roku zebrałam nasiona i będę eksperymentować.
Dębowe zakątki 09:45, 18 wrz 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Piękne te słoneczne zdjęcia i jesienne klimaty. Myślałam że nowa trawka to rozplenica aurea, ale kłoski musiałabyś pokazać z bliska.
Werbena patagońska obecnie wyrywam z rabat na bieżąco bo wiosną są zniej niezłe potwory chyba że e5worzy się im miejsce i wyrywanie nie zaszkodzi innym roślinom.
Chcesz żebym Ci wysłała sadzonki rdestów, szybko się ukorzeniają w wilgotnym miejscu. Na Pw daj znać.
Dzięki Ulu
Raz słońce raz pochmurna, raz deszcz. Ale ogólnie wrzesień chłodny.
A z dnia na dzień coraz chłodniej mam być. Ech za szybko to zimno.
OO fajnie,że masz tyle wrbeny.
Moje marzenie mieć jej więcej
Oj bardzo, bardzo chcę te sadzonki rdestów.
A to proszę kłoski tej trawy z bliska.

Zieleń, drewno i antracyt 09:44, 18 wrz 2022

Do góry
Dzisiejsza poranna kawa już w kurtce, zimno strasznie. Kawa szybko wystygła, więc chwyciłam za sekator

Ciepłej niedzieli
W Dolinie Muminków 09:31, 18 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Basiu a ta mieszanka czerwonych jakie ma odmiany ? Jest coś na nich napisane?

Justyś na opakowaniu pisze Mieszanka,,Firework"
Ogródek Kasipod 08:07, 18 wrz 2022

Do góry
Kasiapod napisał(a)
Wczorajsze zakupy

Fajowe.u mnie nigdzie nie ma werbeny.
Ogródek Kasipod 07:42, 18 wrz 2022

Do góry
Wczorajsze zakupy

Ptasi gaj 22:30, 17 wrz 2022

Do góry
Jeszcze róże dosyć dobrze kwitną

Tutaj dzisiaj porzadkowalam. Kupiłam w 2014 r. 3 Bergenie rizsadzam je każdego roku pewnie jest już ok 50. Ostatnia zima bardzo się z nimi obeszła za to teraz są piękne soczyste lśniące

Ptasi gaj 22:18, 17 wrz 2022

Do góry
CD

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies