Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:28, 22 maj 2014

Do góry
Lilak Meyera Palibin

Ambrowiec na tle melisy, trochę biedakowi się przymarzło, musiałam podciąć ale listki już ma ładne

Red Baron

Polarnacht

America

kalina Watanabe
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:21, 22 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Tak w tej chwili wygląda mój trawnik. Dla mnie też ma pewien urok

Gosiu piękny ten trawnik ja bym go nie kosiła śliczny widokstokrotki dorodne ,ze grzech je kosić
w Oborze też mogą być ogrody 23:19, 22 maj 2014

Do góry
Ludki ludziska moje kochane, sezon clematisowy w pełni Będę się chwalić swoimi kwiatuchami
Silver moon

Jan Paweł II
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:17, 22 maj 2014

Do góry
Tak w tej chwili wygląda mój trawnik. Dla mnie też ma pewien urok

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:11, 22 maj 2014

Do góry
Wróciłam po 22.00 z podlewania ogródka zrobiłam kilka fotekRano pokazywałam pączek piwonii majowej a wieczorem miłe zaskoczenie
a jutro będzie jeszcze więcej kwiatówma piękny kolor

No i następna niespodzianka rano jeszcze pączek a wieczorkiem
Zakątek z fioletową ławeczką 23:09, 22 maj 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Ona powtarza kwitnienie

Jest cudna Bogusiu Miałam podobną przy ławce, ale nie bardzo się znałam na roślinkach i ogrodzie, sadziłam gdzie się dało, no i mi zmarniała Anitka mi poleciła, gdzie kupić róże i się skuszę. A tę od mamy, jutro przesadzę
Jurajski Ogród 23:05, 22 maj 2014

Do góry
Dzękuję Wam kochani za wizyty na moim wątku. W nagrodę dla Was kilka fotek:

na dobranoc:
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:05, 22 maj 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Zapytam jak Zeta,co ty chcesz kapitalnie remontować,jak masz taki ładny ogród..../
Zdradz czym podlewasz te Chopiny, sadziłam ze moje były ładne,ale Twoje są obłędne
Fotki palbina na pniu powinni szkółkarze od ciebie kupować
Spotkałam się z opinią,że taki piękny palbin na pniu to fotomontaż,twój przeczy wszystkim takim opowieściom

Renatko ja naprawdę mam bardzo dużo do poprawy w ogrodzie. Rownież część warzywna jest do przerobienia. Jeżeli chodzi o róże to faktycznie Chopiny rosną mi bardzo ładnie. A właściwie rosły bo w tym roku wszystkie pąki róż mam zjedzone, na razie jest dużo mszycy i trochę też krzewy są gorsze niż zazwyczaj. Ja właściwie tylko raz w ciągu sezonu dawałam nawóz granulowany pod róże. A tak wogóle to się nimi nie przejmowałam a one były zawsze ładne. Dopiero jesienią łapała je szara pleśń. Ważne jest też jakie rośliny się zakupi. Sporo jest podróbek Chopina. Jeżeli chodzi o lilak Palibin to faktycznie ten mój mógłby być wykorzystywany jako reklama. Teraz właśnie zaczyna kwitnąć. Korona jego jest dosyć spora, w najszerszym miejscu chyba ma ponad metr. Parę zdjęć lilaka dla Ciebie z pozdrowieniamiNie patrz proszę na moją trawę, nie mamy kiedy skosić. U mnie trawa nigdy nie będzie tak wypielęgnowana jak u innych osób na Ogrodowisku

w Oborze też mogą być ogrody 23:01, 22 maj 2014

Do góry
Beatko a ja znowu uzupełniam 2 dniową nieobecność na forum nie znalazłam jeszcze przyczyny choroby wiązu a tak on wygląda, ogólnie obraz nędzy i rozpaczy mojej

i zdrowy na koniec
Ktoś wie co to może byc???
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:59, 22 maj 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
W Twoim botanicznym ogródku wszystko piękne, a ja się pochwalę, że jednak będę miał werbenę - w końcu wylazła z ziemi oto dowód

To się bardzo cieszę z Twoich sadzonek, ja w rajskim wysiałam na paletki stały chyba z 2 miesiące i nic wkurzyłam się i żeby nie marnować ziemi wysypałam koło tui i róży pod budynkiem w rajskim i patrzę po pewnym czasie a tam pełno siewek werbeny
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:59, 22 maj 2014

Do góry
Pamiętacie to zdjęcie?

Zrobiłam je po cięciu lawendy. Na dzień dzisiejszy wszystkie sadzonki ukorzenione, rosną. Widać nowe przyrosty. Ależ będzie Hidcotowo. Szukam pomysłu na tą ilość lawendy.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 22 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

ale pąk zapowiada ciekawe wnętrze kwiatu

Aniu, ja nie wiem, czy masz wiedzę w temacie takiej pospolitej rośliny, jak kocimiętka, ale mi wybujała w długachne pędy, a nie zagęszcza się. Oczywiście będzie kwitła i nie wiem, czy skracać te pędy, żeby szła w szerz czy tego się nie praktykuje właśnie ze względu na kwitnienie?

Najlepszą wiedzę na temat kocimiętki ma nasza Danusia, ja akurat trafiłam na odmianę która się nie wykłada i nie musiałam podcinać, ale nie pamiętam jak się nazywała została w rajskim
A tak będzie wyglądała róża jak zakwitnie zdjęcie z czerwca 2013r
Ogród cichy i przytulny 22:56, 22 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Moja nowa rabata z hortensjami, bukszpanami, trawami ozdobnymi, które są co 1,5 m tylko ich nie widać są brązowe i zlewają się na tle kory i szyszek. Na efekt muszę trochę poczekać ale widzę to oczami wyobraźni

Asiu fajna ta rabata ,ja też już ją widzę oczami wyobraźni a kaczucha widać pilnuje coby wszystko pięknie rosło a trawkę też dojrzałam
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:55, 22 maj 2014

Do góry
Kokornak - kwiatuszek:
Powojnik - Clematis 22:53, 22 maj 2014

Do góry
ostrowianka26 napisał(a)
Witam mam pytanie Od 4 lat mam powojniki JANA PAWŁA II oraz . Clematis 'Matka Urszula Ledochowska' kwitna pieknie kilkakrotnie Martwi mnie pewna rzecz Dostaje pelno paczków czesc z nich rozkwita reszta umiera pokaze to na zdjeciu moze mi panstwo pomozecie co robic w takiej sytuacji Zgory Dziekuje [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl

mnie się wydaje, że to albo wiatr albo wlaścicielka, która chce aby jej powojnik rósł jak ona chcepowojnik można podsypać korą i czymś podsadzić "nogi" niewysokim, a na uwiąd wiosną 8litrów wody główka czosnku wyciśnięta i 8 tabletek nadmanganianu potasu( do kąpieli niemowląt) wszystko wymieszać trochę niech postoi i podlać powojniki
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:52, 22 maj 2014

Do góry
Gunnera - 3 rok:
Ogród, który ciągle zmieniam 22:51, 22 maj 2014

Do góry
kalina Buldeneż

konwalie

jeszcze kwitnie brunnera

dabecja ma dzbanuszkowe kwiatuszki
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:49, 22 maj 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Poranne zdjęcia z ogrodu

jak tutaj milusio!!! i kobieto, ile Ty na bukszpany wydałaś!!! a może masz jakieś dobre dojścia ?

bardzo podoba mi się też kącik z ławeczką i poczochrańcami w ogóle fajnie jest!! i tak ładnie, od linijki!
Moje spełniające się marzenie 22:49, 22 maj 2014

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 22:49, 22 maj 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ha ha...jak będziemy kiedddyyyyyśśś przejazdem we Wrocku to wpadniemy...dam znać wcześniej to zakupisz kotwy, belki, linkę stalową i mocowania...może we dwa zrobią?? Tylko kiedy to będzie....

Ja dziś podlewalam przy lustrze nasadzenie i polalam wodą po nim...kurde - fajnie to wyglądało jak właśnie ściana wodna u Danusi...no ale już za dużo tego dobra by było...

nie mam więcej fotek...nic nowego się dziś zrobilo. Ewentualnie doniczkowo na tarasie:

i bodziszek zakwitł...pierwszy kwiatek!

Madzia to ja profilaktycznie już kupię linki i czekam

Donica w kolorze czad!!! Zainspirowalaś mnie, taka i u mnie będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies