Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Anity 10:07, 22 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A może taki

jak dla mnie idealny
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 10:07, 22 maj 2014

Do góry
Begonie już posadzone w gazonach

-

Azalia została posadzona na rabacie przed domem

Funkie też już na swoich miejscach

Rozpoznawanie bylin 10:03, 22 maj 2014

Do góry
Witam serdecznie,
bardzo proszę o pomoc w identyfikacji poniższej roślinki:
Ogród cichy i przytulny 10:01, 22 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
" Wiosna, wiosna, wiosana ach to ty ..."

Odwiedzającym życzę miłego dnia

Asiu ale uchwyciłaś ta gruchająca parkę a zdjęcie poniżej też piękne ,dziękuję za życzenia i również dla Ciebie miłego dnia
To tu... 10:01, 22 maj 2014

Do góry
Dzięki dziewczyny za miłe powitanie.

Lidka napisał(a)
Witaj MAD.
... i od razu proszę o dużo zdjęć.

Z tym nie powinno być problemu bo ja "bardzo zdjęciowa" jestem.
polinka napisał(a)
A na betonowy mur może bluszcz pospolity tak jak u Danusi?
Bluszczem mam już zasłonięty mur od północnej stony działki. Tytaj marzy mi się rabata z wyższym tłem zasłaniającym mur - i widok za murem... Ale o tym później.

I jeszcze kilka:
To tu... 09:57, 22 maj 2014

Do góry
To tu... 09:53, 22 maj 2014

Do góry
Zacznę od wąskiego kadru. On najbardziej cieszy moje oko.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:51, 22 maj 2014

Do góry

Głóg Paul Scarlet wziął i zakwitł łaskawie - po 3 latach, chyba dowiedział sie ze mam plany go eksmitowac...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:50, 22 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzena a te rabaty to mas trochę podniesione?
Czy te rośliny same robią takie wrażenie?
Żurawki, bergenie itp.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:48, 22 maj 2014

Do góry

między brzózkami busz ciesze sie ze nie wszystko to chwasty - w sumie tu chyba ich najmniej bo roslinki je zagłuszyly

jeszcze nie wszystkie rozwiniete

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:44, 22 maj 2014

Do góry
Po 3 tyg "prawie urlopu"

Czosnki w różnych porach dnia

rano

po południu

Gladiatory są boskie - zakochałam siew nich sięgaja mi do twarzy

Grzyby kapeluszowe na trawniku 09:33, 22 maj 2014

Do góry
Witam,

Śledzę portal od dłuższego czasu i równiez postanowiłem się zarejestrować i dołączyć do grona dyskusji o różnych tematach dot. ogródów.
U mnie wysyp grzybków nastąpił po nawiezieniu trawy Azofoską - być może to zbieg okoliczności lub przyczyna.

Gdzie zakupić ten preparat Rizolex? - na popularnym serwisie aukcyjnym go nie ma a i w lokalnych sklepach go nie widziałem (markety obi, castorama etc.) Może jakiś zamiennik?
Mowa była również o zastosowaniu siarczanu żelaza. Jak to zastosować miejscowo na tereny opanowane przez grzyby czy cały trawnik 500m2? Czy w takim razie zastosować siarczan jako zamiennik Rizolexu?

Pozdrawiam

Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 09:24, 22 maj 2014

Do góry
Moim zdaniem to jeden z najpiękniejszych klonów i jedno z najpiękniejszych drzew.

Marzę o nim już od przynajmniej dwóch lat czyli odkąd go pierwszy raz zobaczyłam. Już już dawno kupiłabym go, ale martwię czy w moim ogrodzie otoczonym z każdej strony polami, gdzie nieustannie hula wiatr da sobie radę

Jeśli macie tego klonika opowiedzcie proszę o Waszych doświadczeniach z nim. Z góry serdeczne dzięki!

A to foteczka z Danusi artykułu o ogrodzie Pani Ani z Roślin Menażerii:

Co się stało kwiatom ... 09:22, 22 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Dzień Dobry, Jak dobrze wstać skoro świt..........................

Choć znajomi mówią że kto rano wstaje ten chodzi niewyspany

Mirelka, świetne zdjęcia! Piękne widoki dla których warto się zerwać rano a ci co są wyspani to w nocy siedzą i nic nie podziwiają!! Ich strata
Co masz za różę, tak ładnie wygląda... jakby te płatki były trochę zielonkawe - czy to może tylko złudzenie na ekranie?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:21, 22 maj 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Nadal nie wiem co tu dać do towarzystwa..

najlepiej chyba jakiś jeden gatunek ale nadal nic mi nie przyszło do głowy.. jak już nic nie wymyślę to sypnę kory i tak zostawię..

Przypominam, że ta rabatka ma słońce od 12tej do końca dnia. Rosną tu już dwa miłorzęby zwykłe i pomiędzy nimi hortensja vanille freise, obwódka z bukszpanu.

Jestem otwarta na propozycje

Agcia baaardzo podoba mi się Twoje otoczenie,jaki Ty masz klimatyczny dom a wejście!-no moje klimaty!
Rabatka napewno będzie piękna,Danusia to potrafi.......
Zdjęcia jak zwykle perfekt!
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowa zachciewajka :) 09:11, 22 maj 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

W tym roku posadziłam jabłoń malinową, bo uwielbiam malinówki i chyba będę musiała ją przesadzić

A mi się tak marzą łubiny Ale ostatnio nie było ani w szkółce, ani na rynku. Kasia to w sumie ile drzew stracisz, a ile ocaleje? Nie łam się, przecież jedną jabłoń już kupiłaś, szybko urośnie. My posadziliśmy 3 sosny (różne) na 2-3 lata przed wprowadzeniem i jak się wprowadzaliśmy to już były duże drzewka. A teraz to smoki, że hej, choć jedna niestety wypadła, ale tak to już bywa A co do hamaka to uśmiechnij się do mężusia żeby wbił (a może bezpieczniej wbetonował) w ziemię takie dwa grube drewniane słupki i już. A jak jeszcze przybijesz do nich jakieś zgrabne drabineczki i puścisz np. powojnik, to już tylko leżeć i patrzeć
Ogródek Anity 08:49, 22 maj 2014

Do góry
A może taki

Albo taki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:45, 22 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzikie krajobrazy z ogrodu

Auuuuuuuuuuu! Aga ale potencjał! Jest tu wszystko co potrzebne do dzikiego zakątka. U Ciebie widzę inne trawy w łące. I inne rośliny. Bardziej wilgotne.

Restauracja rabaty w planie - brzmi dobrze. Kiedyś czytałam (ang. ogrodnik-projektant lat 80-ych Russel Page), żeby nie łączyć azalii z rh. I w sumie to nawet mnie to nie dziwi. Azalie mogą być na lekkich zielnych rabatach. A jednak rh to osobna bajka. Ale pamiętam, jak bardzo zdziwiłam się czytając jego spostrzeżenia. Dla mnie azalie mogłyby i być na/w łące. Ekstrawagancko, co?
Ta azalia to może być 'Nectarine'.
Ogrodowe skarby 08:45, 22 maj 2014

Do góry
Witaj. Gratuluję seteczki. Ogród piękny i taki zadbany. Super. Kwiatek dla Ciebie na 100 przesyłam.
Ogródek Anity 08:39, 22 maj 2014

Do góry
Ten generał jest taki ciemniejszy

Nie byłby dobry? A róża to pnąca moonlight.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies