Poranny obchód po ogrodzie.
Wczoraj rabatki przed domem wysypałam grysem i chyba koniec z frontem chyba że macie jakieś propozycje, zastanawiam się czy dobrze zrobiłam że tak symetrycznie posadziłam wierzby hakuro może mogłam wsadzić coś innego?
Jak to wygląda według was?
ewsyg dziękuję za nazwę liliowca, a ten już rozwinął się całkowicie i chyba zostanie w tym miejscu, bo kolor odpowiedni, przybrudzony róż z domieszką bordo, jest dokładnie taki, jak na zdjęciu
i następny podobny do pokazywanego wcześniej, ale jednak nieco inny
i maleństwo z zadziwiającą ilością kwiatów
Bogdziu miłego świętowania dziś życzę
Pięknie wszystko u Ciebie (jak zwykle) kwitnie
U mnie zakwitły lilie od Ciebie, a perukowiec wygląda chyba lepiej
Kindziu wiele wątków podczytuję, ale z braku czasu wpisy zostawiam sporadycznie
Chippendale jest niska jeszcze, ale zachwyca ilością kwiatów i ich zmiennością. Nad rabatami pracuję i nie jest powiedziane, że to ich ostateczny kształt i zawartość bo i nowe róże czekają do posadzenia i byliny rozrastają się zbyt mocno. Przetacznik Christa dopiero formuje grzebyczki, też duży
Lawenda przy różance z przodu niższa, z tyłu ogromna, dobrze, że nie odwrotnie i tu widać, że różane nasadzenia młodziutkie w nowym, w starym mam dwie pnące i kilka wielkokwiatowych róż
Pysznogłówka, pierwsza z trzech kolorów które mam, różowe jeszcze nie zawiązały pączków, bo siane wczesną wiosną i nie wiem, czy zdołają zakwitnąć w tym roku.
/original.JPG[/img]
Nie nadrobię nie ma takich szans!!! Wstałam rano po to żeby zobaczyć co u Was słychać i wstawić zdjęcia .....no i oczywiście jak na tygodniu dzieci nie mogą wstać to od święta idzie im to za dobrze.