Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:24, 20 maj 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Aga pierwsze zdj normalnie jak z angielskich ogrodów, oj czuję że będzie cud. A skojarzyło mi sie W malinowym chrusniaku...

Na razie rabata z pierwszego zdjęcia będzie przechowalnią dla przekwitniętych cebulowych w koszykach - więc tak cudownie nie będzie hahahhaha dosadzę też wyhodowane prze ze mnie jednoroczne np tytoń ozdobny z którym mogłabym spokojnie za miesiąc stać na bazarach i sprzedawać - tyle tego urosło hahahaha

Tytoń na pierwszym planie

Tylko tytoń zakwita dopiero koło lipca, więc piknie przez miesiąc nie będzie----ale potem mam nadzieję na morze kwiatuszków i cuuuuuudny zapach

Pokażę Wam jeszcze różnicę w rośnięciu tego tytoniu.

Po lewej w doniczce - tak jak go wysiałam,, po prawej pikowany jakoś 2 tygodnie temu - widać że roslinki bardzo chorują gdy się je ruszy

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:30, 20 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, te powojniki to Ciebie kochają. Masz ich sporo i każdy dobrze rośnie. Ten Omoshiro ma cudny kolorek
Bodziszek też niczego sobie.
A o iryskach pumila już zapomniałam. Wszystkie przekwitły!
Wydawałoby się, że niebieska bródka do beżu nie pasuje. A tego malucha ożywia i urody dodaje

A to dla Ciebie orlik na 600 Nawet nie wiedziałam, że takiego mam. Znalazłam go przez przypadek Fotka nie za ładna, bo przed 20-tą robiona

Podobny do Omoshiro jest Utopia ale ten chyba ładniejszy u mnie pumila jeszcze kwitną żółte ciemno granatowe, biały już przekwitł a teraz te dwa wczoraj jeden a dzisiaj drugi się rozwinął
dzięki za orlika jest śliczny to sobie też posiedziałaś długo na działce?
Zakątek z fioletową ławeczką 00:19, 20 maj 2014

Do góry
Na dobranoc
Funkie - Hosta 00:18, 20 maj 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Czy mogę prosić o identyfikację.
Jest to tzw pomyłka zakupowa

Według mnie jest to Hosta "Fire Island"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:11, 20 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Pięknie

I to z białą pergolą też piekne....

I to są na 200% siewki werbeny.

Łopatką wykop delikatnie, w ziemie, podlej i będą do rozdania .. bardzo łatwo znoszą przesadzanie, ja też trochę ukopałam dla chętnych.. już mam w doniczkach. Tylko nie wiem ja ksie zabierzemy z tym.Ale to problem na potem
Pszczelarnia 00:08, 20 maj 2014

Do góry
Dobranoc.

Metamorfozy ogrodowe 00:08, 20 maj 2014

Do góry
Wiosna 2012

Lato 2013

Pszczelarnia 00:02, 20 maj 2014

Do góry
I już ostatnie fotki:
ożanka -

I chyba arcydzięgiel bordowy - pojawił się?

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:01, 20 maj 2014

Do góry
Aniu, te powojniki to Ciebie kochają. Masz ich sporo i każdy dobrze rośnie. Ten Omoshiro ma cudny kolorek
Bodziszek też niczego sobie.
A o iryskach pumila już zapomniałam. Wszystkie przekwitły!
Wydawałoby się, że niebieska bródka do beżu nie pasuje. A tego malucha ożywia i urody dodaje

A to dla Ciebie orlik na 600 Nawet nie wiedziałam, że takiego mam. Znalazłam go przez przypadek Fotka nie za ładna, bo przed 20-tą robiona

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:00, 20 maj 2014

Do góry
Dziękuję za pozostałe wpisy.. wszytko przeczytałam... ale nie jestem w stanie każdemu odmachać... Ci co byli pierwsi ... są poszkodowani, ale teoretycznie, bo cieszą wszystkie wpisy

Obiecuję już nie pokazywać niczego, póki Was nie poodwiedzam... żurawki, hosty nie zając.. nie uciekną

Moje sadzonki... jaka dumna jestem z nich

Enkiant - Enkianthus 00:00, 20 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia 23:58, 19 maj 2014

Do góry
Odpowiadając na pytanie o rolę pergoli. Dla róż pnących, silnie rosnących ramblerów. Już rosną.

Perspektywa pergolowa nieprzemyślana. Bok pergolowy uratowała Magolia (się przechyliła ta perspektywa). Na szczęście sąsiedzi posadzili świerki. I myślę nad zwieńczeniem.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 19 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Maluszek słodki....baaaaaaaaaaaardzo dobrze mu u Babci !!!!!!!
mina mówi sama za siebie ;P

Dzięki za przepis.... skopiowany

A tak wyglądają w doniczce siewki z nasion werbeny... łaskawie ruszyły... po prawie 3 miesiącach...

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:57, 19 maj 2014

Do góry
I jeszcze zdjęcie czosnków dla Malkula

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:56, 19 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moje są w koszach.... wiec synuś w piance do nurkowania wskakuje do oczka (kupiłam już swoją ) wyciąga kosze, a ja wrzucam tabletki do nawożenia lilii wodnych pomiędzy korzenie wciskam, w zeszłym roku nie nawoziłam.... i były słabe..
Jak masz luzem na dnie, t osą specjalne nawozy w płynie...

Irysy.. były w łanie, było ładnie, wyrzuciłam je... a cześć wetknęłam tu i tam.. i pojedyncze.. nie robią wrażenia, trzeba przekomponować... tylko gdzie.. kurka wodna z tym miejscem..

Dzięki Anek za info ,będę musiała przekonać M ,ze mus wejść do wody ,mam lilie w koszach
Funkie - Hosta 23:54, 19 maj 2014

Do góry
Czy mogę prosić o identyfikację.
Jest to tzw pomyłka zakupowa

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:52, 19 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Anek jak nawoziłaś lilie wodne ,bo ja jeszcze nigdy nie nawoziłam i nie mam pojęcia jak to zrobić

Moje są w koszach.... wiec synuś w piance do nurkowania wskakuje do oczka (kupiłam już swoją ) wyciąga kosze, a ja wrzucam tabletki do nawożenia lilii wodnych pomiędzy korzenie wciskam, w zeszłym roku nie nawoziłam.... i były słabe..
Jak masz luzem na dnie, t osą specjalne nawozy w płynie...

Irysy.. były w łanie, było ładnie, wyrzuciłam je... a cześć wetknęłam tu i tam.. i pojedyncze.. nie robią wrażenia, trzeba przekomponować... tylko gdzie.. kurka wodna z tym miejscem..

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:52, 19 maj 2014

Do góry
Pomóżcie proszę zaaranżować rabatę z perukowcami. Miały tam być tylko perukowce i na brzegu hosty, ale w rzeczywistości wydaje mi się, że rabata jest za wielka na taki zestaw. Na zdjęciach brzeg rabaty zaznaczony jest wężem do podlewania i jest to przedłużenie rabaty z rozplenicami. Rabata jest słoneczna, słońce na nią pada od strony siatki. Głazy są do usunięcia

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:51, 19 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ryszard.. opierdutały dużo.... a co nie deszcz to grad..... niektóre całe uwalone, a niektóre do połowy... ale cieszę się jak dziecko, bo na to co było... to i to co zostało cieszy oko Myślałam, że nic nie będzie Wiec nie narzekam... naprawdę mogło być gorzej... i przymrozek nas oszczędził... grzech narzekać w moim przypadku...
I enkiancik.. jeszcze daje czadu Ale on taki subtelny, że trzeba oczy wściubić w niego.. za to jesienią.... ależ kolory..... aż oczy bolą

Enkiant jak trzmielina oskrzydlona kwiatuszki niepozorne ale za to jesienią daje czadu grad mialam tydzień wcześniej jak ziarnaka grochu, dzisiaj piękna pogoda była siedziałam do 21.00 na ogrodzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 19 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
W moich okolica rosnie masa orlikow...to wrecz chwast Od bialych po najciemniejsze kolory...Rosna doslownie wszedzie, w kazdej dziurze, rowie i tak dalej. Piekne granaty, rozowosci i co tylko Zachwycalam sie nimi bez ustanku a kolezanka sie dziwila Dla Bawarczykow to ...jak pokrzywa

Bo to jak pokrzywa Ale nie parzy i po wyrwaniu nie odrasta I piękniej kwitnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies