Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:11, 11 lip 2014

Zobacz co radziła Agata, ma racje! Może trzeba uderzyć do innego kierownika? Bo to nie jest normalna sytuacja...
renatamama3 12:31, 11 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Trudno w to wszystko uwierzyć, włos się jezy na głowie, przeciez to teorie jak za króla ćwieczka! To że podlewasz rośliny nie oznacza, że jesteś nieekologiczna. Ze nie brudzisz wody - już tak. Sadzisz rośliny, które dostarczaja tlenu, pozywienia dla owadów i małych zyjatek, urozmaicają krajobraz i nowe życie tworzą, bioróżnorodność tworzysz. W moim rejonie otrzymanie podlicznika to rzecz naturalna, ja dostałam zgodę tego samego dnia, w którym założono mi podlicznik. Jakbym chciała, załozono by mi go i w 3 innych miejscach
Pan kierownik jest starej daty i ma klapki na oczach. Może warto do samego urzędu pójsc i porozmawiać z tamtejszym kierownikiem.

Wyobraź sobie,że kierownik między 40 a 50 ,ale rozmawiając z nim ,to odniosłam wrażenie,że myśli o mnie ,że mi się w d...e poprzewracało ,bo wie pani taki ogrody, to robią bogaci Niemcy.Wiem,że z nimi nie wygram ,bo są,na nas cięci ,bo nie daliśmy im zarobić ,180 m rur od wody i kanalizy robiła nam ,firma prywatna a nie oni ,bo chcieli 2 x tyle .I od tego czasu są schody ,jak to kierownik powiedział ;cieszcie się ,że popisaliśmy z wami umowę ,bo jak będziemy chcieli ,to pewnie ta firemka ,nie wszytko ok zrobiła ,na tyle byliśmy mądrzy ,że wezwaliśmy ,przed zasypaniem wykopu z przyłączem pana kierownika i gościa z gminy i mieliśmy papier ,że ok.Druga sprawa,że nie chcę im przekazać przyłączu ,który jest ,moją i sąsiada własnością i idzie w naszej drodze prywatnej ,a oni przez to nie mogą zrobić przyłączu innym ,mam im przekazać coś za co zapłaciliśmy wspólnie z sąsiadem prawie 20 tys naiwni .
popcorn 12:39, 11 lip 2014

renatamama3 12:39, 11 lip 2014

popcarol napisał(a)
Zobacz co radziła Agata, ma racje! Może trzeba uderzyć do innego kierownika? Bo to nie jest normalna sytuacja...

Karola,ja się,użerać nie będę ,z resztą mam zbiorniki ,po 2 nie wiem czy mi się to opłaca ,bo tato zapłacił 6 lat temu 1200 zł ,bo projekt,bo podlicznik ,bo hydraulik ,bo odbiór ,a ja nie wiem ile tu ,będę jeszcze mieszkać.
popcorn 13:15, 11 lip 2014

Renatko, jak to nie wiesz ile będziesz mieszkać? Nowy dom, ogrod.. ech.

Kicia na życzenie

Juzia 13:19, 11 lip 2014

No piękna jest
popcorn 15:04, 11 lip 2014

Jupi! Prawie fajrant! Uporałam się z instrukcja, oferty porobione, jestem na czysto, w poniedziałek od początku
agatanowa 15:51, 11 lip 2014

renatamama3 napisał(a)

Wyobraź sobie,że kierownik między 40 a 50 ,ale rozmawiając z nim ,to odniosłam wrażenie,że myśli o mnie ,że mi się w d...e poprzewracało ,bo wie pani taki ogrody, to robią bogaci Niemcy.Wiem,że z nimi nie wygram ,bo są,na nas cięci ,bo nie daliśmy im zarobić ,180 m rur od wody i kanalizy robiła nam ,firma prywatna a nie oni ,bo chcieli 2 x tyle .I od tego czasu są schody ,jak to kierownik powiedział ;cieszcie się ,że popisaliśmy z wami umowę ,bo jak będziemy chcieli ,to pewnie ta firemka ,nie wszytko ok zrobiła ,na tyle byliśmy mądrzy ,że wezwaliśmy ,przed zasypaniem wykopu z przyłączem pana kierownika i gościa z gminy i mieliśmy papier ,że ok.Druga sprawa,że nie chcę im przekazać przyłączu ,który jest ,moją i sąsiada własnością i idzie w naszej drodze prywatnej ,a oni przez to nie mogą zrobić przyłączu innym ,mam im przekazać coś za co zapłaciliśmy wspólnie z sąsiadem prawie 20 tys naiwni .

aha, no to wszystko jasne, jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniadze i rozgrywki z nimi związane
układy, układziki, rozgrywki zakulisowe, jak ja uwielbaim takie polskie klimaty! Kurcze, ktoś im się do d...* powinien dobrać
dobrze robisz Renata, że nie oddajesz swojej krwawicy za darmo
agatanowa 15:51, 11 lip 2014

popcarol napisał(a)
Jupi! Prawie fajrant! Uporałam się z instrukcja, oferty porobione, jestem na czysto, w poniedziałek od początku

No to wspaniałego weekendu! To najlepsza chwila, piąteczek po pracy, uffffff
agatanowa 15:52, 11 lip 2014

popcarol napisał(a)

Kicia na życzenie

modelka!