dojechała kosiareczka - zdecydowałem się na jak najmniejszą spalinówkę Makity
jak nie będzie padać to może jutro wieczorem pierwsze koszenie! (oczywiście tej części wcześniej posianej - bo ta za kosiarką na zdjęciu to o 10 dni później posiana)
Aniu, gdzieś i się majaczy że kiedyś zastanawiałaś się nad przywarką japońską - masz ją u siebie?
i mam małą prośbę o zdjęcie Twojej hortensji pnącej - chciałabym zobaczyć na czym u Ciebie się wspiera i jak się prezentuje...
jestem zachwycona hortensjami - jaka to odmiana?
moje Limki nie chcą stać, tylko się pokładaja na ziemi, nie wiem o co chodzi z nimi
dużo przycinałaś je wiosną?
Ta zwykła choinka też jest ciachana jako eksperyment W tm roku jeszcze się do niej nie dobrałam bo nie mam czasu ale lada dzień to zrobię Tu mam dylemat bo mi ułamali dolne piętro z jednej strony i my=uszę wyciąć całe dolne piętro Bałam się o nią bo jak przyszły Panie w zeszłym roku sprawdzać czy mogę wyciąć drzewo /Ochrona Srodowiska/to przystanęły przy niej i coś szeptały ---no myslę że dołożą mi karę za takie traktowanie drzewa Zapytały mnie dlaczego ??/ Powiedziała sama choduję i eksperymentuję bo mam małą działkę a chcę mieć iglaki Pogadałam pokazałam te w uprzęży i nic nie powiedziały Pozdrawiam bojących się podcinania
Agnieszko, tonacja kolorystyczna Twojego ogrodu jest cudowna. Ta rabata przy wjeździe piękna i taka "czysta", przejrzysta, świetlista.
Co rośnie za żurawkami i trawką - szałwia? Czy w tym miejscu pod sosnami musisz podlewać rośliny?
Zajęłam się też w końcu moim przedogródkiem. Mam tam zakopane doniczki z różą sztamową i dwoma żurawkami. Docelowo jest zupełnie inna koncepcja, ale realizacja zaplanowana jest na przyszły rok, stąd te tymczasowe doniczki. Było też mnóstwo chwastów.
Wywaliłam chwasty a wsadziłam różne jednoroczne kfiotki
Mam tu niezawodne aksamitki. Kilka astrów, cynii i nawet wsadziłam surfinie do gruntu. Wszystko z własnego chowu .