Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 15:07, 15 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Ewcia ta zaraz w całym kraju, jak nie mrówki, to mszyce a teraz jakieś zielone gąsienice mi drzewka zjadają.

Kochana ... O naszych ulubieńcach opuchlakach zapomniałaś

Ale najgorsze są gąsienice widmo .. Robala ni ma a dziurska som

Pryskać trza na robale ogólnie .. Ja z moim wiązem też tak zrobiłam i w sumie pomogło
JulkAd 15:09, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Daj , daj.. Bo ciekawa jestem ... Jak narazie słyszałam źe na cycki nie powala ...

Ale znów gdzie indziej pisało ,że już powinniśmy przejść na nawóz jesienny do trawnika ....

I bądż tu mądry

Ściskam

O efekcie dywanowym "szału nie ma doo....y nie urywa"...ale już na jesienny?, przeca dopiero co lato siem zczęło
GosiaJoanna 15:14, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Kochana ... O naszych ulubieńcach opuchlakach zapomniałaś

Ale najgorsze są gąsienice widmo .. Robala ni ma a dziurska som

Pryskać trza na robale ogólnie .. Ja z moim wiązem też tak zrobiłam i w sumie pomogło

Wczoraj eMus zakupił oprysk i bedę pryskać. U mnie gąsienice są raczej widoczne żrą mi na potęge wierzbę ale ich załatwię, mrówki załatwiłam już proszkiem do pieczenia tani i najbardziej skuteczny sposób Kochana opulchlaka dostałam w paczce wraz z limką :/ siedział sobie jegomość na liściu
gierczusia 15:19, 15 lip 2014

JulkAd napisał(a)

No ja sobie mogę wyobrazić ile Ty lat byś musiała tę jaramilę używać...
....a tego roztropka na bioumusie to pamiętam, wiem o czym piszesz...tylko dumam ile ja bym litrów musiała mieć jeżeli bez rozcieńczania dajesz na glebę (tzn. na trawę), a butelkę właśnie też wczoraj wykończyłam, bo coś tam nim podlewałam

Pozdrówka

Noo mowię .. Jaramila na 100 lat ,z haczykiem

Biohumus w butelkach z chłopakiem , które też rozpoznajesz ,jest różny... Ja kupuję koncentrat i oczywiście ,że go rozcieńczam i potem leję.. Nie tak na żywo..... Noo nie starcza mi oczywiście na 50 podlań , ale teraz skończyłam butelkę zakupioną wiosną..wiec żle nie było

Buziole
JulkAd 15:20, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Moja róża giardina dla Was.. Znów

Elu cudna jest, muszę wygooglać...i zobacz jednak różowa,

gierczusia napisał(a)
Tą rabatę bardzo lubię .. Udał mi się ją jakoś ładnie kolorystycznie zakomponować .. Tylko wywalę te drewniane ograniczniki i będzie miodzio .. Ale się sama pochwaliłam

Wiesz, że ona faktycznie bardzo ładnie skomponowana....planowałaś?, czy tak mimo woli wyszło?

gierczusia napisał(a)
Konwalnik..też nie chce rosnąć .. Ma trzy liściory na krzyż , ale postanowił zakwitnąć .. Widzieliście już takie cuś ??

Miłego dnia

Konwalnik mi się marzył kiedyś, teraz juz nie mam takiego parcia na niego, ale kto wie?, jak Ty wszystko wciśniesz, to i ja na pewno zmieszczę
gierczusia 15:21, 15 lip 2014

JulkAd napisał(a)

O efekcie dywanowym "szału nie ma doo....y nie urywa"...ale już na jesienny?, przeca dopiero co lato siem zczęło

Noo własnie ... Czytałam chyba u Madzenki.. Ktoś , kto ma pojęcie dokładne o składnikach i proporcjach nawozu pisał ,że jesienny jest już bardzie wskazany ..że trawnik jest po nim gęsty ,zielony, ciemny....

Sama nie przetestowałam ..tylko powtarzam
JulkAd 15:24, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Noo mowię .. Jaramila na 100 lat ,z haczykiem

Biohumus w butelkach z chłopakiem , które też rozpoznajesz ,jest różny... Ja kupuję koncentrat i oczywiście ,że go rozcieńczam i potem leję.. Nie tak na żywo..... Noo nie starcza mi oczywiście na 50 podlań , ale teraz skończyłam butelkę zakupioną wiosną..wiec żle nie było

Buziole

A rozcieńczony, a no to ok, no to ja sobie kupię taką buteleczkę i na raz mi wystarczy
gierczusia 15:25, 15 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Wczoraj eMus zakupił oprysk i bedę pryskać. U mnie gąsienice są raczej widoczne żrą mi na potęge wierzbę ale ich załatwię, mrówki załatwiłam już proszkiem do pieczenia tani i najbardziej skuteczny sposób Kochana opulchlaka dostałam w paczce wraz z limką :/ siedział sobie jegomość na liściu

Oooo wszyscy pryskają z tego co widzę ale nie wiedziałam ,że proszek do pieczenia to kiler na mrówki .. Dzięki

Opuchlak stary , to jeszcze pryszcz . Bo jak zabiłaś , to po problemie. Ale jak nie daj Boże zniósł jaja w okolicy szyjki korzeniowej , to i u Ciebie jazda się rozpocznie .. Współczuję....

A może to tylko jeden był a jajek niet.... Oby tak było .. Ta czarna zaraza rozprzestrzenia się zastraszająco .. A skutecznych środków brak..no chyba że na Jukrainie
gierczusia 15:28, 15 lip 2014

JulkAd napisał(a)

A rozcieńczony, a no to ok, no to ja sobie kupię taką buteleczkę i na raz mi wystarczy

Noooo , jak to przeliczyłam to ten koncentrat o niebo bardziej sie opłacił

A mialaś wątpliwości ,ze konwalnika wciśniesz ??... Noo coś Ty,taaaakie maleństwo ??... Chyba by trzeba poczytać co on naprawdę lubi , bo u mnie naprawdę nie chce rosnąć a jest u mnie 4 rok ..wygląda jak zdechlok
JulkAd 15:29, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Noo własnie ... Czytałam chyba u Madzenki.. Ktoś , kto ma pojęcie dokładne o składnikach i proporcjach nawozu pisał ,że jesienny jest już bardzie wskazany ..że trawnik jest po nim gęsty ,zielony, ciemny....

Sama nie przetestowałam ..tylko powtarzam

No to jesienny będzie zatem za cztery tygodnie ....a nie pamiętasz jaki?

Buziaki