Prawie połowa czerwca, wysyp komarów. Nie wiem, jak w innych częściach kraju, ale u mnie masakra. Jest południe, wychodzę pokopać do ogródka, wypryskana na maksa, i żrą mnie bezceremonialnie
Na pocieszenie:
Czosnki ozdobne są piękne (mam pierwszy raz), a rosarium to nie wiem, czy się nie połamie z mnogości pęków...
WSPOMNIENIA z Polesia .To moje rodzinne strony Droga z Augustowa do Kościółka w Gatnem cudowna Od Klonownicy do Szczebry przpiękny las .Jadę do Augustpwa i do Szczebry na cmentarz tam mam pochowanych Rodziców tak sobie życzył Tata choć ostatnie lata mieszkał w Warszawie To On zachęcił mnie do budowy domu i wspierał .Jak tam jadę odnajduję spokój ,tam uRodziny /mam 2 Braci/mam czas na przemyślenia ludzie żyją spokojniej .Gdyby nie dzieci uciekłabym na ten początek świata znowu
Deski nie ryflowane po deszczu są bardzo śliskie. Moja sąsiadka ma kostkę, dziura na pień drzewa, pod świerkiem stół, a pod koroną drzewa podwieszone trzy "żagle" bo igły lecą do jedzenia na potęgę. Z kostki najlepiej się zmiata, a codziennie jest tego masa.
Piękno Ewuś nie wychodzi ze mnie, ja je po prostu zauważam i daję światu
A wczoraj zauważyłam takie piękno, najpiękniejsze z pięknych, prostota natury, delikatność i niczego za dużo. Staram się naśladować takie delikatne kompozycje, co prawda w innych kolorach, ale zawsze coś.
"Narmalnie" jak bazgrołki Gertrude Jekyll Wywal miskant cukrowy, zastąp go ewentualnie 'Gracillimusem", tamten cukrowy jest szalenie ekspansywny i nie dasz mu radynawet kosą spalinową.
Bodziszek ładny, u mnie też kwitną, a ta druga roślinka zakwitnie na biało, zapomniałam nazwę jak sobie przypomne to ci napiszę. Ciekawa jestem trawki- miskanta on jest z tych średnich, jak nie będziesz chciała kwiatostanów to je wytnij, bo z kwiatostanem będzie miał ok metra wysokości. Zaglądam do Ciebie i Twoich prac ogrodowych. Danusiu , w jakiej odległości masz posadzone serby? ja 120 cm i teraz widzę,że chyba za gęsto, ale przesadzać już mi się nie chce.Pozdrawiam
A a bodziszek po kwitnięciu przytnij, zakwitnie ponownie.
no jeszcze pomyślę, bo wiesz denerwuje mnie, że na jednym końcu jest taka wysokośc a na drugim inna, chciałam to wszystko zrównać i nieco zaokrąglić i chodzi mniej więcej o coś takiego: