Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 09:32, 24 cze 2014

WilczaGora napisał(a)

ojej faktycznie cudowna...
...ja wiem dlaczego taki chciałam..bo uwielbiam taki...
wyjątkowy na maxa, zakochałam się w nim w różanym ogrodzie Grace Kelly w Monaco i wiedziałam, ze muszę ją mieć !!!
cieszę się z Tobą i czekam na swoje (całe w pąkach)

buziaki Wilkołaki

Cieszę się każdym kwiatem moich róż. Nawet nie wiedziałam że będę się tak cieszyć. Novalis jest taki jaki mial być. Z nich wszystkich jest najdelikatniejszy na razie. Kolor niespotykany. Szkoda tylko że niestety nie pachnie. Pąków nie ma za wiele ale są. Teraz czekam na Twoje

Buziaki ogrodowiaki
Kasik 09:46, 24 cze 2014

Aniu- super to ciurkadełko- myślałam, że kupie jakieś gotowe, a tu kusisz czymś, co jest tak piękne w swej prostocie. Oczywiście to tylko komplement. Od dzisiaj szukam kamienia. muszę jeszcze zdobyć informacje jak takie cudeńko samemu zrobić.

Rózyczki- nie określam, bo nie ma na nie określenia na nie- wszystko co powiem, to za mało..

Buziaki
anna_g 11:00, 24 cze 2014

Kasik - nie wiem czy ono jest dobrze wykonane - zobaczymy w tzw. "praniu" Czyli jak będzie z czyszczeniem tego "cuda"... jak będziesz chciała to ja Ci oczywiście napiszę jak to robiliśmy. Kindzia ma tą samą techniką jak sądzę i jeszcze wielu tutaj na pewno dasz radę Gotowe też są fajne - tylko, że na moje oko żadne gotowe tutaj nie pasowało. Dzięki za komplementa

Róże też dziękują za komplementa - ja nie mam nic wspólnego z ich urodą one tak same z siebie Więc też je chwalę Miłego dzionka
Ewa4 15:28, 24 cze 2014

Roza cudna,hortensja piękna aaaj wszystko pięknie Ci kwitnie i ciekawi mnie ta nowa rabata muszę pilnować jak ja zrobisz .Pozdrawiam
Urszulla 20:46, 24 cze 2014

Ta róża jest fantastyczna

Urszulla 21:02, 24 cze 2014

W nawiązaniu do tej fotki Ani
Szczerze to najpierw ustaliłabym z pomocą mądrych głów kształt rabaty a potem sadziła rośliny
ja wymyśliłam coś takiego, ale nie umiem rysować w programach więc zdjęcie z kartki na roboczobez skali i odległości-

rabatę dostosować do istniejącego chodniczka (linia równoległa do chodnika) i ja podzieliłam optycznie jakby na dwa trójkąty, w jednym może być ciurkadełko, ale może być bez podziału. Akurat wizualnie koniec rabaty byłby tam gdzie zerwałaś darń przy zejściu ze schodów.
A drzewo z prawej strony podsadzić hostami i zostawić dookoła trawnik, bo i tak tamtędy przechodzicie.
anna_g 21:11, 24 cze 2014

Ewa4 napisał(a)
Roza cudna,hortensja piękna aaaj wszystko pięknie Ci kwitnie i ciekawi mnie ta nowa rabata muszę pilnować jak ja zrobisz .Pozdrawiam

Dzięki Ewa. Zapraszam - pilnuj
anna_g 21:14, 24 cze 2014

Ula - dzięki za pomysł też jest ciekawy tylko trochę trudny dla mnie do wykonania Ale dziękuję
anna_g 21:16, 24 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Z jednej strony drzewa dałam hosty z drugiej tiarelle ale teraz patrząc na to zdjęcie to myślę że hosty same w sobie byłyby chyba lepsze - tiarelle też ładne ale hosty lepszy efekt dają.
malgorzata_s... 21:22, 24 cze 2014

Aniu hosty tak jak u Ani dają niesamowity efekt jak chcesz to sadzonki mogę ci dać Trzmielina już nacięta bo trza było ostrzyc i sadzonki też bedom Jutro ma lać to kredki wezmę i cuś zmaluję Buziam