Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:54, 27 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Inne byliny:
ostrogowiec i penstemon

anabelka bedzie pokryta kwiatami, w zeszłym roku za mocno ją przycięłam

przetacznik pagórkowaty

rutewka orlikolistna

a ja dopiero niedawno wysiałam ostrogowce do ziemi penstemony też jeszcze nie kwitną
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:53, 27 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Anek to bodziszek ? ...

w kwestii ilości zdjęć ... nie ma za dużo ... mogę się zastanowić nad zbyt mało ... ewentualnie

poproszę o makro ... i perspektywę ... wiesz taką jak to ten pan ją okreslił ??? kilka lat myslałam jak nazwać co czuję i nie wymysliłam a tu masz ! ... facet sobie od niechcenia palnał dokładnie w sedno ... możesz mi to nazwać ?

buźka

Anek dumnam z tego co napisałaś u mnie ...
Ogród w budowie - nieustającej 22:53, 27 maj 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Róż z fioletem. Romantyczne zestawienie. Pięknie, prawdziwie angielski ogród. Piwonie u mnie dopiero w pąkach, mam nadzieję że jak pojadę w weekend będą już kwiaty.

Bożenko, dawno mnie nie odwiedzałaś. Moje piwonie przy południowej ścianie zaczęły kwitnąć, a te na rabatach i od frontu też dopiero w pąkach. Lubią ciepło, więc o ile pogoda się utrzyma, to zakwitną.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:52, 27 maj 2014

Do góry
upały dają się we znaki mojemu pupilkowi

Ogród u stóp klasztoru 22:52, 27 maj 2014

Do góry
a dzisiaj było fajne spotkanie ..poznałyśmy się z Agatą ( laurowiśnią ) oraz z Renatką ( Renatamama )
nader miłe towarzystwo i jak zwykle rozmów nie było końca ...aż dziw bierze jak czas leci przy dyskusjach o kwiatkach i nie tylko ..
oczywiście był szkółking ...a jakże i zakupy . nabytki jeszcze nie posadzone , bo burze przechodziły u nas do samego wieczora ....
jedynie szaberkowe ostrogowce posadzone , zaś piękny klon palmowy , krzewuszka OLYMPIADE , róża candlelight i jasminowiec aureus czekają na jutro ...tylko gdzie ja to upchnę .......

u Renatki przywitała nas gospodyni ogrodu ..piękna goldenka . reny ogród jest młody a mimo to bujność roślinności widać na każdym kroku . ogród ma piękne tło lasu .....a ostatnio wykonane prace przy skarpie widać na fotce ...teraz tylko czekać aż się roślinki rozrosną i odwdzięczą urodą

Ogród Agaty to już dojrzała perełka , a gospodyni ostrożnie nas uprzedziła .....że nie ma co u niej oglądać .hahahahaha

powitała nas piwonia i od razu rzuciła na kolana ....ale w ogrodzie zdecydowanie królują róże

a nad głową mieliśmy takie cudeńka .....

Reniu Agata -jeszcze raz dziękuje za gościnę ....i przemiłe towarzystwo ...

Ogród w Tarnowie 22:52, 27 maj 2014

Do góry

Ogród cichy i przytulny 22:51, 27 maj 2014

Do góry
Kilka widoczków

Nowa rabata przebudowana widziana z kilku metrów

Ta sama rabata z innej perspektywy

Są tam hortensje, bukszanowa obwódka, bukszpanowe kulki, trawy, jałowiec, kilka wrzosów i wrzośców + kilka drzew Jest tego dużo ale i rabata długa

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:50, 27 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
co to za szalwia ?

trójbarwna muszkatołowa
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:50, 27 maj 2014

Do góry
Współczuję wiatru u mnie na razie spokojnie zobaczymy co noc przyniesie oby nic

Ogród w Tarnowie 22:49, 27 maj 2014

Do góry
Coraz mniej kwiatów na azaliach i rh a po deszczach ich już nie będzie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:47, 27 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kto po nocy u mnie szalał?
Nasłuchiwał niczym echo,
czy ja czasem na bezdechu?
Obejrzawszy wszak spotkanie
co to w centrum Polski było
spałam słodko. Co się śniło?
Zapach "żółtej" mnie zniewolił,
i tak szłam przez gęstą zieleń,
roztrącając krze jak jeleń,
aż dotarłam do polany,
gdzie nie było już tej ściany,
tylko piękny zew kolorów.
Siadłam więc na ławce w cieniu,
po cichutku, w zamyśleniu,
i tak trwałam aż do rana.
Piękny sen to był, kochana.

Wybacz Hanuś ale nie mogłam się powstrzymać by nie cyknąć więc cyknęłam bo pięknie napisałaś o śnie i tak fajnie się czyta
Spokojnej nocy
Ogród w budowie - nieustającej 22:47, 27 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Gabrielo cudny widok,,,czy na drugiej fotce w rogu masz przywrotnik...ja właśnie dumam nad rabatą chciałam go posadzić na przemian z lawendą...ale ponoć on bardzo się rozrasta..możesz zerknąć do projektowania,pozdrawiam

Zaraz zerknę, ale od razu mówię - nie sadź lawendy z przywrotnikiem o dużych, jasnozielonych liściach, bo na bank zagłuszy lawendę szerokością i wzrostem. Poza tym przywrotnik lubi wilgoć, a lawenda nie bardzo. Przywrotnik pięknie wygląda z niebieskimi bodziszkami moim zdaniem, jeszcze raz zdjęcie schodów, tylko z drugiej strony.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:45, 27 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Zbyszku ciekawa jestem, gdzie dostałeś Janka?.............iglaczkowo to masz pokręcone w głowie, chyba tak jak ja ............dzisiaj było bardzo parno i duszno, i spać się chciało i się poległo

a ja mam tak , gdzie iglaczek to kwiatuszek

Kindzia ale ładnie u Ciebie i dużo kwiatków iglaki ogromne a klon palmowy śliczny pozdówka aha a te niebieskie kwiatki to jak się nazywają?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 27 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Anno- jak mozna mieć taką wielką chohlą? no siem pytam?!

Malkul.. pisałam, że tylko 2 chochle rosna bez problemu Nickolas i macra aureola

2 lata i kępisko ogromne... już podzieliłam..

Ogród w budowie - nieustającej 22:43, 27 maj 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Gabrysiu co to za róża w towarzystwie wieczornika? Ten fioletowy też pachnie? Miałam dawno temu więc nie pamiętam.

Jolu, róża to Mary Rose, fioletowe wieczorniki pachną tak samo.

Ogród, który ciągle zmieniam 22:42, 27 maj 2014

Do góry
rh C.G.

hortki z hostami

krzewuszka na pniu

piwonia zabezpieczona przed wykładaniem się pędów
Ogród cichy i przytulny 22:41, 27 maj 2014

Do góry
Mój mały klonik

Iryski

Dwa ogrody 22:40, 27 maj 2014

Do góry
monteverde

Wybaczcie, że nie zostawiam śladu w innych wątkach, nadrabiam zaległości w ogrodach. Wracam zgon, jak to Mala_Mi mówi. No i jeszcze praca, dom, doba musiałaby się ciut rozciągnąć, aby wszystko grało. Nieobecność przez dwa tygodnie maja to istny szok dla ogrodu. Ale powoli ogarnę

Różanka zakładana jesienią, jako pierwsza zakwitła Chippendale, ma około dwudziestu pąków, wygląda jak mały bukiet. Do towarzystwa posadziłam czosnki i jednoroczne cleome. Chciałabym, aby róże wokół miały bardziej wyrównany pokrój. Okaże się jesienią i być może niektóre wymienię. Dla środkowej za chwilę potrzebna będzie podpora.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:38, 27 maj 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)

i bardzo zaciekawiły mnie te kwiaty, piękne, nie znam ich...
Ogród cichy i przytulny 22:37, 27 maj 2014

Do góry
Piwonie jeszcze śpią

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies