Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Bogdzia 23:09, 01 lip 2014

Trudno u Ciebie byc na bieżaco, strasznie pędzi Twój wątek. Zdjęcia niezmiennie piękne.Pozdrówka.
Madzenka 07:03, 02 lip 2014

Ale jeseśmy Bigdziu na bieżąco
baraga1904 07:21, 02 lip 2014

....pięknie, energetycznie w Twoim ogrodzie...
BEATA_S 07:37, 02 lip 2014

Widoki ogólne i szczególne zachwycające. Dla takich widoków warto dłubać w ziemi

Irenko a na tym zdjęciu poniżej jest brunnera?
Aaa ...tez nie skojarzyłam nicku w pierwszej chwili
malgocha1960 07:45, 02 lip 2014

Irenko,dostrzegam tu i ówdzie piękne dodatki dodające finezji rabatom.Z nutką zazdrości spoglądam na kwitnące ogrodówki,bo u mnie na 7 nie kwitnie ani jedna i przyszły rok to ostatni ich rok szansy.Jak się wypną na mnie to zamieniam je na kolejne bukietówki,szkoda miejsca na liście.
Irenko,widać,że jesteś bardzo lubiana na forum,bo pędzisz jak torpeda.
Miłego dnia.
AgnieszkaW 09:30, 02 lip 2014

Irenko, bardzo Ci dziękuję za fotki werben. Byłam od razu wczoraj, napisałam dłuuugi post i...zamiast wysłać, to mi go "wcięło". Dzisiaj tylko skrótowo: moja werbena chyba jakaś inna, poza tą od Joli, bo te trzy krzaczki takie same jak u ciebie, a ta od Joasi ma o wiele szersze liście i rośnie bujniejsza. Ciekawa będę kwiatów, ale u mnie jeszcze jakiś miesiąc (jak zdążą zakwitnąć). U Ciebie pięknie, wcale nie uważam, że Twój wątek teraz szybko pędzi, bo bardzo ostatnio zwolniłaś, jesteś na forum rzadko, a chciałoby się Ciebie więcej Buziaki dla Ciebie
Milka 11:42, 02 lip 2014

Gosiaku........teraz czas pokazu, zimą będę kiblować w domku z robotą

makkasia.......Kasiu dziękuję, ale i u ciebie jest na co popatrzeć, na dodatek zadbane i wymuskaneosobiście wciąż jestem na etapie przesadzania, wywalania, zmiany miejsc, pewnie zejdzie do jesieni, takie żółwie mam tempo

Ula......tak pół na pół, ale zawsze coś wzejdzie i przetrwa wymyśliłam sobie, że sianie u mnie będzie końcem maja przed ulewnymi deszczami, po tygodniu już będzie efekt, tak wynika z moich obserwacji u mnie, u innych może być inaczej
i są w końcu maki z nasion kanadyjskich, jaki patriotyczny piękniś
i kolejny czerwony i fioletowy, będę zbierać nasiona i fiolet do fioletów, czerwień do czerwonych rabat....mnóstwo dopiero w pąkach, ciekawe jakie będą

iwonaal......Iwonko, to hakone All Gold
tu też hakone, ale inna odmiana, myślałam, ze będzie tu najgorzej rosnąć, a idzie świetnie, sadziłam je rok temu w sierpniu, a tamta All Gold ma dokładnie 2 lata

Agatko......wg moich obserwacji, takie patyki muszą być w cieniu raczej i powinny mieć stale wilgotno, chwilowy brak wody, to zamieranie tych młodych listków, u mnie z wieloma stało się podobnie, ale nie wywaliłam, bo w którymś momencie zobaczyłam, że jak ułamałam z góry, to one z samej ziemi wypuściły listki, czyli ukorzeniają się...ocenimy na jesień, co wywalić, co zostawić
tu masz foto, na którym widać ten ułamany suchy i wypuszczony nowy
zatem utnij je i czekaj do jesieni
Milka 12:09, 02 lip 2014

Agania.......Agatko, do tej pory i ja miałam kiepskie z nimi doświadczenia, ale od 2 lat się zmieniło, nauka z forum dużo dała i wszystkie ogrodowe mi kwitną, nawet taka, która była w innym miejscu, 5 lat nic, na jesień przesadziłam ją do tych innych i jest sukces, pełno kwiatów, na razie białe, jest wysoka i ciut taka inna, ma jaśniejsze liście i inaczej się wybarwiają, z jakiegoś powodu ileś lat temu mnie zachwyciła...
pierwsze foto ona, jak będą większe kwiaty pokażę w całości, ciekawe, co to za jedna
i pozostałe, powoli z bieli czerwienieją, inne na różowo i malinowo i niebiesko
a z tyłu za nimi rząd limek

anabell i inne
Milka 12:17, 02 lip 2014

Borbetko.......miło, że wpadłaś teraz tak trudno być wszędzie, forum się rozrosło

Weroniko...dzięki u mnie on stale zmienny w kolorach, niesamowity, późną jesienią jest biało różowyoj tam, oj tam....kopię i przesadzam, drugi ogrodnik ryczy ze śmiechu, że taka ze mnie ,,zdolna ogrodniczka"
i z tego też się śmiał, wołam go, patrz jaki gość, znowu śmiech, pyta..nie wiesz co to, a ja no...że nie
teraz wiem
boguslawa_ma... 12:20, 02 lip 2014

Irenko mak zostawiłam ci na nasiona,on jest dość wysoki 150,zobacz u mnie,ale twoje maczki też ładne