Gosiaku........teraz czas pokazu, zimą będę kiblować w domku z robotą
makkasia.......Kasiu dziękuję, ale i u ciebie jest na co popatrzeć, na dodatek zadbane i wymuskane

osobiście wciąż jestem na etapie przesadzania, wywalania, zmiany miejsc, pewnie zejdzie do jesieni, takie żółwie mam tempo
Ula......tak pół na pół, ale zawsze coś wzejdzie i przetrwa

wymyśliłam sobie, że sianie u mnie będzie końcem maja przed ulewnymi deszczami, po tygodniu już będzie efekt, tak wynika z moich obserwacji u mnie, u innych może być inaczej

i są w końcu maki z nasion kanadyjskich, jaki patriotyczny piękniś

i kolejny czerwony i fioletowy, będę zbierać nasiona i fiolet do fioletów, czerwień do czerwonych rabat....mnóstwo dopiero w pąkach, ciekawe jakie będą
iwonaal......Iwonko, to hakone All Gold
tu też hakone, ale inna odmiana, myślałam, ze będzie tu najgorzej rosnąć, a idzie świetnie, sadziłam je rok temu w sierpniu, a tamta All Gold ma dokładnie 2 lata
Agatko......wg moich obserwacji, takie patyki muszą być w cieniu raczej i powinny mieć stale wilgotno, chwilowy brak wody, to zamieranie tych młodych listków, u mnie z wieloma stało się podobnie, ale nie wywaliłam, bo w którymś momencie zobaczyłam, że jak ułamałam z góry, to one z samej ziemi wypuściły listki, czyli ukorzeniają się...ocenimy na jesień, co wywalić, co zostawić
tu masz foto, na którym widać ten ułamany suchy i wypuszczony nowy
zatem utnij je i czekaj do jesieni