Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród dla Agusi 18:21, 19 maj 2014

Do góry
Świerk Conica ,siny ma za zadanie osłaniać rodki .

Ścieżki wykoszone ,łączki mają jeszcze cieszyć jakiś czas.Za chwilę dołączą rumiany i firletki .Taka łączka jest też dobrą osłoną dla żabek przed upałem,musiałam uważać kosząc aby dać im szansę ucieczki.

Ogród dla Agusi 18:16, 19 maj 2014

Do góry
W dość słonecznych miejscach nadal coś dosadzam.Choćby dziewannę omączoną.

Jagódko znalazłam jeszcze zdjęcie mojej nowopowstalej "platformy" koło brzozy w ogrodzie traw .Mogę z podwyższenia oglądać ogród od tyłu.Zamysł na początku był nieco inny /cos z wodą/ale tam spada zbyt dużo liści z lasu.Odpoczywałam tam dziś chwilę słuchając niesamowitego koncertu tysięcy .x..pszczół dosłownie oblepiających głóg.

w Oborze też mogą być ogrody 18:07, 19 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)

Wilczyco taki jest w całej okazałości mój warzywnik

a truskawy takie już są tylko teraz słońca brakuje

Tyle pochwał na te nasze donice że będą pięknie nam służyły
buziakiiiii Wilczyco

całusiaki Wilkołaki
warzywnik rzeczywiście imponujący !!!!
a truskaweczki....już za chwileczkę już za momencik - właśnie zapowiadają słoneczko
Ogród do odświeżenia 18:05, 19 maj 2014

Do góry
A wracając do bukszpanów....kto pamięta moje ubiegłoroczne rozmnażanie?....

....no to więc rośnie tego trochę tu i tam....na razie nie ruszam

Moja działka. 17:59, 19 maj 2014

Do góry
Ja też u nich kupowałam, poznaje po etykiecie. Jaką masz odmianę. Ja kupiłam fioletowe.

Też mi Kindzia dała namiary.
Ogród do odświeżenia 17:58, 19 maj 2014

Do góry
I moje małe warzywno-owocowe poletko...areały wręcz...

....maliniak z truskawami tu i tam....

...oraz pomidorki...wyłącznie koktajlowe....w tym miejscu planuję jakieś małe drzewko owocowe i bukszpaniki z jakimś kolorkiem w nóżkach byc może, ale już nie dzisiaj i nie w tym roku....

Ogród z łezką 17:56, 19 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wczorajsze zdjęcia ogrodowe.
Tu, na razie, sama zielenina.

...i obrosły te nogi....może jeszcze nie całe, ale skarpety som....
Buk pospolity - Fagus sylvatica 17:55, 19 maj 2014

Do góry
U mnie blisko ogrodzenia rośnie taki czerwony gigant. Ma na pewno ok. 80 lat. To widok z okna łazienki.

w Oborze też mogą być ogrody 17:50, 19 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)

Wilczyco taki jest w całej okazałości mój warzywnik

a truskawy takie już są tylko teraz słońca brakuje

To ja zazdroszczę. Możliwości. Potencjału warzywnego. Mając taki warzywnik już bym nie robiła rabat ozdobnych innych. Tylko te w donicach przed domem.

Piszę tak, bo mi się miejsce na warzywa kurczy z powodu cienia, przedszkola cisowego i innych niedogodności.
Ogród do odświeżenia 17:50, 19 maj 2014

Do góry
I pozostałe takie tam.....

..bylinówka, na której eksperymentuję....jeszcze nie do konca wiem co tam ma być....

wypasione żurawki, a nawet można powiedziec żurawy w kamolkach

hostowisko....a zanim Limusie ledwo widoczne....ale som na pewno....

...i moja pierwsza ogrodowiskowa....kolorowa, do przycięcia za chwilę....

Ogród do odświeżenia 17:44, 19 maj 2014

Do góry
I różyczki....szał się zbliża....mam nadzieję, że chociaż żółtej pnące potowarzyszy choć na moment niebiesko-fioletowy powojnik....
....a na razie czerwona NN zaczyna kwitnienie, na razie nieśmiało....obok niej biały powojnik Madame le Coultre, być może i ten zdąży zakwitnąć przy róży?

i bidulka Luiska...może i jej dane będzie

no i żółte pnące, które tak mnie zawiodły w ubiegłym roku, mają szanse na rehabilitację w tym...jest ich sporo, powojnika też

Ogród do odświeżenia 17:35, 19 maj 2014

Do góry
To dzisiejsze fotki rodków....jeden kwitnie na całego drugi dopiero za kilka dni.....sał będzie, jak zakwitną razem....koniecznie muszę kupić czosnki i posadzić za nimi....
na trawę nie patrzeć, bo dostała papu przed deszczami i teraz się rozbrykała, a koszenie jutro.....
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:26, 19 maj 2014

Do góry
Witam bardzo proszę o pomoc w wyborze dużej/ małej rośliny ... Za kocimiętkami a zamiast tych dwóch sosenek na pniu . Musi być to roślina która będzie wysoka ale którą da się " trzymać" do wysokości ok 2 m ponieważ mam wzdłuż działki linię wysokiego napięcia. Myślałam o Buku i potem go przycinać ale nie wiem czy by tam pasował ??? Będę wdzieczna za wszystkie propozycje
Funkie - Hosta 17:24, 19 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich.
Mam do was prośbę. Zakupiłem kilkanaście funkii i podczas ich przesadzania zauważyłem, że na liściach niektórych roślinek znajdują się dziwne zmiany.
Zacząłem analizować i sprawdzać.
Czy mogę was prosić o wypowiedzenie się na temat tych zmian? Dziękuję.
Ogród dla Agusi 17:18, 19 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Kolekcja host imponująca! Szczególnie ta z białym paskiem po środku mnie zaciekawiła, takiej nie widziałam, raczej obrzeża jasne, to tak, ale po środku liścia?co to za odmiana?

No i rh pięknie ci kwitna, piękne kolory! Nawet paskuda na bzie kolorowa i nie taka paskudna

Anetko niestety z nazwami gorzej ,pamięć zawodzi .Jak kiedyś policzyłam to nazbierało się około szśćdziesięciu szt.,nieliczne gatunki po kilka i weż to spamiętaj.Ale jeśli ci zależy poszukajmy w necie.Rodki wyskoczyły zbytnio ,Elegans i Alfred /stare/ co roku po kawałku odmładzam a reszta to jeszcze młode sztuki.
Ogród z łezką 17:03, 19 maj 2014

Do góry
Ogród z łezką 17:02, 19 maj 2014

Do góry
Ogród z łezką 17:01, 19 maj 2014

Do góry
Wczoraj mieliśmy bardzo sympatyczne bliskie spotkanie Maleństwo uczy się latać...zanieśliśmy go potem pod drzewa na pole.

Wczorajsze zdjęcia ogrodowe.
Tu, na razie, sama zielenina.

Niedawno przecież bukszpany przycinałam. Widać jak rosną

Ogród z łezką 16:53, 19 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Kasia pokazuję całą - malutka na razie. Daj znać to mogę usunąć żeby Ci nie zaśmiecać

Jaka ładna!!! Nie waż się!!! Muszę zobaczyć czy nazwę masz...może bym się skusiła...

Dziękuję
Miejsko & sielsko 16:53, 19 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
pojadę po tło do tego zakamarku i tawuły dokupię...

Bardzo fajnie wyszło. a gdzie tawułki chcesz dodać - pociągnąć dalej tam na korze po ogrodzeniu z zasłoniętym? Niech tylko klon dostanie trochę słonka i wybarwi liście to będzie rozweselał kącik.

Fajne słonko już masz i czosnki cieszą oko! Ja oblookałam swojego jednego, jedynego i stwierdziłam że on żadnych liści nie miał!! Ale już przekwitł. wiesz czy to cudo się rozsiewa samo i po 17 latach wydaje na świat piękny kwiat ? czy lepiej ściąć przekwitły kwiatek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies