Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

monteverde 23:28, 10 lip 2014

MarekW napisał(a)

Pięknie, oglądałam już na hortus amatus, ale z przyjemnością i tu obejrzałam, zazdrość pozytywna pozdrówka aha Marek postawisz altanę, to będziesz mógł opleść ją winogronem
Pszczelarnia 10:33, 11 lip 2014

O dii immortales! Nie wiem, czy w tym języku wznosić okrzyki zachwytu. A studnie, źródła i woda w tych ogrodach - jak to wygląda? Miłego urlopowania.
agatanowa 10:59, 11 lip 2014

obejrzałam i Twój ogród i greckie klimaty

znów zatęskniłam... ale to lotniczo trzeba, z małym dzieckiem/dziecmi - to trudne (zawsze mamy przyczepkę zabawek, nocników, nosideł, rowerków, hulajnóg, wózków...)

a ogrody wyrwane skałom zawsze mnie wprawiają w zakłopotanie i zawstydzają: nie ma co narzekać, że ciężko pracować w zwykłej ziemi, an płaskiej powierzchni, jesli ludzie takie cuda natury potrafią stworzyć w tak trudnych, nieprzystępnych warunkach
MarekW 14:21, 11 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
O dii immortales! Nie wiem, czy w tym języku wznosić okrzyki zachwytu. A studnie, źródła i woda w tych ogrodach - jak to wygląda? Miłego urlopowania.

Raczej nawadnianie z węży jest potrzebne, tak to przynajmniej widziałem i codzienne podlewanie, zresztą jak w większości upraw w tym nieprzyjaznym środowisku.
MarekW 14:27, 11 lip 2014

mira napisał(a)
Piękne ujęcia zrobiłeś, oddają klimat miło się ogląda.
A winnica na stoku ? toż najlepsze winnice na stokach są właśnie a w Przemyślu wszystkie słoneczne zbocza już zajęte ?

pozdrawiam i proszę pstrykaj zdjęcia

Winnica chodzi za mną już od dłuższego czasu, na razie mam 2 krzewy przy murze za różami, ale róże zabierają słonko . W tym roku zrobiłem ze 20 sadzonek z tych moich krzaczków i będę na jesieni albo wiosną myślał gdzie je wsadzić. Z moimi skarpami problem taki, że żadna nie ma wystawy południowej a zasadniczo wschodnie, choć jest też kawałek zachodni, ale ocieniany dużymi drzewami Jednak gdy się napatrzę na takie klimaty, to też mi się wydaje, że nie ma rzeczy niemożliwych, i coś się da zrobić.
iwonaal 10:37, 12 lip 2014

Wow
monteverde 10:52, 12 lip 2014

MarekW napisał(a)

Winnica chodzi za mną już od dłuższego czasu, na razie mam 2 krzewy przy murze za różami, ale róże zabierają słonko . W tym roku zrobiłem ze 20 sadzonek z tych moich krzaczków i będę na jesieni albo wiosną myślał gdzie je wsadzić. Z moimi skarpami problem taki, że żadna nie ma wystawy południowej a zasadniczo wschodnie, choć jest też kawałek zachodni, ale ocieniany dużymi drzewami Jednak gdy się napatrzę na takie klimaty, to też mi się wydaje, że nie ma rzeczy niemożliwych, i coś się da zrobić.

Dla chcącego nic trudnegopozdrówka
MarekW 15:41, 12 lip 2014

pozdrówka Aniu popołudniowo i sjestowo
MarekW 15:52, 12 lip 2014

Dzisiaj była piesza wycieczka, chyba z 15 km ale warto było wiaterek pięknie łagodził upał i widoki nieziemskie
Na początek dzika przyroda.
to pachniało jak mięta

MarekW 15:57, 12 lip 2014

A teraz podejrzane zza płotu ogródki
ocieniony platanami placyk w centrum wioski gwarantuje nieziemski odpoczynek po wspinaczce do tej miejscowości, ze szklaneczką wina i zimnej wody

i kolejna mini winnica zawieszona na skale