Sebciu dzięki powoli ograniczam gatunki i idę w ilościowo z jednej grupy, dążę do mało absorbującego ogrodu, czy to się uda przy tym kuszeniu nowościami?
kolejna lilia, ona właściwie jest czarna, nie umiem tego na focie pokazać
i przypalone liście magnolii parasolowatej
Gosia, tam mam chyba 3 rodzaje pomieszane, jednej jestem pewna, że Maghony
Moja metasekwoja nie jest na pniu, to drzewo, ale mąż podcina od dołu, bo to będzie wielkie drzewo, więc tak co 2 lata usuwa dolne gałęzie, aby była wyżej nad pergolą
a u mnie psy upodobały sobie moją gnojówkę z pokrzyw, pół wychlipały....w końcu resztę wykorzystałam i podlałam róże i znowu nastawiam, ale chowam przed nimi
...no i 3 dni było szukanie buta ogrodowego, jedna zabrała, a druga zakopała na rabacie!
pozdrawiam
a tu uliczny widok, jakie to w sumie jest piękne, pokrzywa i zwykła trawa
Asiu piękna panorama ,nowa odsłona Twojego ogrodu zajrzyj do Małej Mi ona też ostatnio wstawiła takie właśnie panoramiczne foty swojego ogrodu ,bardzo ładne miłego dnia
Chyba trzeba glosno zatrabic ze te kulki to nie sa jaja opuchlaka Glosno i dobitnie. Roslina na powyzszym zdjeciu ma ladne korzenie, tu smialabym twierdzic ze zostala po prostu przenawozona. I tyle.
I nastepne kulki ktore po zgniecieniu ,,trzaskaja gilowato´´ to po prostu dzdzownice, ponizej dowod i porod malej dzdzownicy
Na ostatnim zdjęciu jest róża którą za 3 zł kupiłam jesienią w carfurze. Nigdy nie kupuje w takich miejscach roślin ale ta była doslownie zmasakrowana i smutno mi się zrobiło, że nikt jej nie chce. Wzięłam ją do domu i posadziłam wśród hortensji nie myśląc nawet czy odżyje. Tymczasem w kwietniu wystartowała jak szalona i od maja cieszy moje oczy takim widokiem. Jest wprost obsypana kwiatami.