świetnie to wejście wygląda takie tajemnicze niczym wrota do innego wymiaru
moje iryski syberyjskie wysiane w zeszłym roku wiosną - niestety w tym roku nie zakwitły mam nadzieję, że w przyszłym pokażą się kwiaty... mogę przynajmniej u Ciebie troszkę podziwiać
chodziło mi o przycięcie mocne bo pomimo że ładnie wygląda bo kwitnie to juz się wykłada i za dużo miejsca zabiera, a ja chcę żeby jeszcze zakwitła i zrobiła miejsce dla innych
Trawy w większym lub mniejszym rozkwicie, jedne mają kłosy, inne gwiazdki.
Trawek różnych jest tu wiele.
Rododendrony zaraz przekwitną, ale to nic, zakwitną peonie.
I jest pierwsza róża, śnieżny walc.
Łukasz, następnym razem (bo następny raz będzie na pewno!!!) pogadamy sobie do woli...wczoraj jakoś tak się nie złożyło...tylko chwilkę o rojnikach...Ale jeszcze nadrobimy...!!!
Zostawiam kilka fotek i pozdrawiam cieplutko
Ja balię mam wkopaną w ziemię i wystaje jakieś 15 cm żeby było widać ze balia.Roślinki kupuję jak balkonowe i zawsze tam coś jest dla urozmaicenia.Teraz mam sporo i nawet żaba mieszka, woda była do tej pory wylewana i podlewana i dolewana ale od tego roku juz tak nie robię bo chcę aby tam życie wodne się toczylo - woda nie jest jak w kranie ale może być .
Teraz mam w pobliżu taki od akwarium podbierak i jak tam zajdę to wyciągam paprochy i zawsze wodę lekko pomieszam , na razie jest ok.
Obiecane zdjęcia z wizyty u Ciebie, dziękujemy z Franiem za gościnę a teraz pokaże jak uwieczniłam Twój ogród
zaczynając od żywopłotu grabowego i widoku na jezioro, a że był upalny dzien to chłód z jeziora był bardzo przyjemny
druga strona domu
dekoracje i demontaż dekoracji