nacieszyłem -dziękuję a to w rewanżu bo nie tylko iglaki u mnie rosną
niezła przygoda -tak mi się wydawało że byłaś na jakimś wypadzie
na Łomnicy nie byłem bo zawsze czegoś brakowało (czasu albo koron lub €)
Ula, ja mam w większości misckanty, one zimują bez problemowo, reszta tylko przypomina trawy to są liliowce, one też zimują..............teraz zaczynam od tych zimozielonych, ogrodowiskowych, kupiłam kilka, posadzę część na przedogródku, a część na rozsadę, zobaczymy jak sie potoczą losy moich nowinek ogrodowych
kokoryczka i trawka molinia variegata
trawy, hosty i irysy to dla mnie niezłe trio.........jeszcze polecam krokosmię
Ula, trawy się świetnie komponują z każdą rośliną i przełamują sztuczność w ogrodzie, one wprowadzą ogród w ruch i naturalność
Kasiu chyba ta łagodna zima sprawiła że hortensje w tym roku będą szaleć ale Ty masz pomocnika ,juz rośnie z niego ogrodnik super synuś
A kosom widocznie u Ciebie jest tak dobrze jak roślinkom w ukochanym ogródeczku
Huragan zniszczył lasy w Podbańskim, Dla mnie to ból ogromny, bo to miejsce jest mi bliskie, Str. Pleso też znowu ucierpiało, droga ze St. Plesa na Podbańskie zablokowana, objazd przez Poprad. Miałam niezłą przygodę, zostałam uwięziona przez burzę w Skalnatym Pleso, na cztery godziny, pogoda była piękna ale zmieniła się diametralnie, wyjazd na Łomnicki szczyt był niemożliwy.To dla Ciebie, żebyś nacieszył oczy Jakie to szczęście być tam ...............
A druga rabata chyba będzie z cisów kulkowych ....no i carexy....i pomiędzy lawendę ...
Dobry pomysł czy może proponujecie coś innego
narazie dwie posadzone a jeszcze do posadzenia :-
)
Bogdziu, żałuję że nie mogłam przyjechać i zobaczyć Twojego cudnego ogrodu, skoro zdjęcia nie oddają jego uroku to jestem przekonana że tam jest po prostu raj Mała Mi ma rację powinnaś więcej zdjęć robić... Takie piękne potfory u Ciebie, zupełnie innym okiem patrzę teraz na moje RH.... mam na co czekać..
Widać że spotkanie było udane i zazdroszczę wszystkim którzy mogli się u Ciebie pojawić...
Aniu Mi dobrze, że taka fotoreporterka pojechała do Bogdzi....Twoje zdjęcia są świetne te powyżej spodobały mi się szczególnie...
Innym fotografom też dziękuję za to że mogę chociaż na fotkach pooglądać ten ósmy cud świata każdy ma inne spojrzenie na ten sam ogród