Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 23:16, 25 maj 2014

Do góry
Też bardzo się cieszę że mogłam poznać tak doborowe towarzystwo.
Ja mam też coś dla ciebie
Odnośnie ramienia napisałam u siebie

Ogród dla Agusi 23:16, 25 maj 2014

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 23:13, 25 maj 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ala, powojnki śliczne, truskawy dorodne tylko wiąza szkoda;( Jesli to TA choroba to raczej nie ma ratunku, ale można próbować. Oby ten drugi miał się zdrowo.

No to jeszcze pomęczę clematisami bo są śliczne na żywo, mam nadzieję że zdjęcia oddają ich urok
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:11, 25 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Mira, ślimaki nie lubią tawulek, mikolajka nadmorskiego i roslin o ostrych liściach
Dlatego ww wymienione są dobrym towarzystwem dla przysmakow slimakowych.
Jesli chodzi o piwonie, to czsami trzeba czekac i 5 lat. Ale często przyczyną braku kwitnienia jest zbyt głębokie posadzenie w gruncie.

Jola ślimaków mam dosć bo je zbieram i w ten sposób wyładowywuję złe emocje
a u mnie lubią wszystko, brunera ma szorstkie liście a wsuwają,
w tym roku ślimaki zrobiły mnie w konia, szczególną opiekę dałam hostom, grabiłam ziemię wkoło, sypałam piaskiem i żwirkiem i cieszyłam się, że nawet nawet jakoś jest, aż tu patrze co się dzieje że liście się chylą a te podjadały mi od dołu łodygi bo się bały na wierzch wyleźć skubane przejrzały mnie

moja ulubiona hosta, martwię się bo stała tydzień w wodzie po poprzednich ulewach wiec jak nie ślimaki to woda

Zakochana w ogrodach 23:10, 25 maj 2014

Do góry
bramka z powojnikami urzeka

i rh na koniec

Jeszcze raz dziękuję za sadzonki, przy latarce je wsadzaliśmy
Ogród pod lasem 23:08, 25 maj 2014

Do góry
Cześć Majena U mnie na razie zero postępów, czekam na jeszcze dwie przesyłki z roślinami (głównie róże) i zaczynam działać. Na razie na stanie 1 lipa, 2 jarzębiny, 3 tamaryszki, 3 Ice Breakery, 1 jodła pinsapo, 1 świerk Pusch, 1 Acrocona, 1 lilak, 2 hortensje pnące. No i róże: Lykkefund, Albertine, Felicite et Perpetue, Cinderella, Falstaff, Herkules, Herzogin Christiana, Pomponella i Alchymist. Aaaa i jeszcze 2 szałwie, 2 perowskie, migdałek, wierzba Hakuro nishiki i parę innych drobiazgów. Zaraz pewnie polecą gromy za zbyt dużą ilość tego dobra, ale miejsca mam sporo i odnoszę wrażenie, że będzie pustawo. Mam też 3 duuuże pieńki i nie wiem co z nimi zrobić... Na razie służą za siedzisko dla dzięciołów, ale chciałabym je jakoś wkomponować w ogród.
Mój mały skrawek ziemi 23:05, 25 maj 2014

Do góry
cieszę się, ze Cię poznałam laseczko....

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 25 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Orliki wymiatają poprostu obłęd hi hi hi

Orliki to już historia a na tapecie irysy, piwonie tuż tuż i wszystko pobiją róże

moje nowe już kwitną szok
aspirine

Ogród, który ciągle zmieniam 23:03, 25 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
wejście do grilla

a tak jest obrośnięty z boku -bluszcz i wisteria

świetnie to wejście wygląda takie tajemnicze niczym wrota do innego wymiaru

moje iryski syberyjskie wysiane w zeszłym roku wiosną - niestety w tym roku nie zakwitły mam nadzieję, że w przyszłym pokażą się kwiaty... mogę przynajmniej u Ciebie troszkę podziwiać

Jestem na bieżąco .... pozdrawiam....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 25 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a te rojniki w tych kartonach które przytargałeś do Bożenki były cudne, aż jestem ciekawa kto się nimi poczęstował

Aniu
między innymi ja ...zabrałam 3 sztuki...

Łukasz miło było poznać Cię na żywo

zaglądam tu czasem ...do Twojego ogródka ...

dla Ciebie mój gigancik ...

Zakochana w ogrodach 23:01, 25 maj 2014

Do góry
goździkowo i żurawkowo

i tylko żurawkowo
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:01, 25 maj 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Mira, orliki są śliczne i bezproblemowe. Nie mam tyle kolorów co ty, ale u mnie siewek orlików pełno. Znajduje je w najmniej spodziewanych miejscach. Piwonie też u mnie są, ale najfajniejsza jest jakaś stara odmiana, a na niej są dwa rodzaje kwiatów. Pokaże jak zakwitnie. Pozdrawiam i macham łapką

Na pewno będę oglądać Twoje piwonie. U mnie kwitnie marnie biała a inne jeszcze nie choć pąki tuż tuż pękną

to ta marnota, krzew wielki cudny ładnie sie zapowiadał a kwiaty maleńkie nie wiem co o tym myśleć

Zakochana w ogrodach 22:56, 25 maj 2014

Do góry
na rabatach...

i klonik palmowy
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 25 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Mirka masz wspaniałą kolekcję orlików
dlaczego piszesz,że kocimiętka po deszczach do wyciepania...???

chodziło mi o przycięcie mocne bo pomimo że ładnie wygląda bo kwitnie to juz się wykłada i za dużo miejsca zabiera, a ja chcę żeby jeszcze zakwitła i zrobiła miejsce dla innych

więc wycięłam

Bajkowy ogród Weroniki 22:55, 25 maj 2014

Do góry
Trawy w większym lub mniejszym rozkwicie, jedne mają kłosy, inne gwiazdki.

Trawek różnych jest tu wiele.

Rododendrony zaraz przekwitną, ale to nic, zakwitną peonie.
I jest pierwsza róża, śnieżny walc.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 25 maj 2014

Do góry
Łukasz, następnym razem (bo następny raz będzie na pewno!!!) pogadamy sobie do woli...wczoraj jakoś tak się nie złożyło...tylko chwilkę o rojnikach...Ale jeszcze nadrobimy...!!!
Zostawiam kilka fotek i pozdrawiam cieplutko

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:54, 25 maj 2014

Do góry
okno w salonie niesamowite ........
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 25 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Śliczny ten uratowany orlik z ostrogami. Zaciekawiła mnie ta balia. Też mam taką (pamiętam czasy, gdy się w niej kąpałam, a później służyła jako basenik na podwórku w lecie) i ciągle nie mogę się zdecydować czy wkopać ją lekko w ziemię czy ustawić tak jak Ty na rabacie. A tu jeszcze piszesz, że roślinki w niej masz! Naprawdę dają radę? A wodę często dolewasz w lecie? W ogóle jak się w niej woda ma, tzn. czy jesteś w stanie utrzymać ją w dobrej kondycji?

Ja balię mam wkopaną w ziemię i wystaje jakieś 15 cm żeby było widać ze balia.Roślinki kupuję jak balkonowe i zawsze tam coś jest dla urozmaicenia.Teraz mam sporo i nawet żaba mieszka, woda była do tej pory wylewana i podlewana i dolewana ale od tego roku juz tak nie robię bo chcę aby tam życie wodne się toczylo - woda nie jest jak w kranie ale może być .
Teraz mam w pobliżu taki od akwarium podbierak i jak tam zajdę to wyciągam paprochy i zawsze wodę lekko pomieszam , na razie jest ok.

Mój mały skrawek ziemi 22:52, 25 maj 2014

Do góry

Zakochałam się w tym świerku
Zakochana w ogrodach 22:51, 25 maj 2014

Do góry
Obiecane zdjęcia z wizyty u Ciebie, dziękujemy z Franiem za gościnę a teraz pokaże jak uwieczniłam Twój ogród
zaczynając od żywopłotu grabowego i widoku na jezioro, a że był upalny dzien to chłód z jeziora był bardzo przyjemny

druga strona domu

dekoracje i demontaż dekoracji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies