Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:39, 05 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajne te ,,kaczki"

Kaczki dziwaczki... gonię do ogrodu.... a wieczorkiem u Was pozagladam tu i tam..

Bo my pracowite pszczółki som..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:38, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ta róża Emshom mnie urzekła do tego stopnia,że ją kupię na jesieni.

Haniu, to potfffór rośnie .. jak zima nie przymrozi pędów, niby można ciąć.. ale wtedy nie jest taka ładna.. i nie pachnie.. Ale nie wszytko musi pachnieć..
Jest cudna, raz tylko mi złapała mączniaka.. raz od 2008 roku. Nie kopcuję na zimę, wiec kiedyś jakiś krzew mi wymarzł lub myślałam że wymarzła... nie wiedziałam, że róże odbijają od korzenia i wyciepałam.. Ale mieliśmy -30 i zero śneigu przez sporo dni.. wiec nie ma czemu sie dziwić..
To 1 krzew nieprzesadzany i został sie za szklarnią.. by sąsiadce nie szpecić do końca widoków.. szerokość 3 metry, wysokość ponad 2...
Ale ja jej wogle nie tnę , tylko to co przeszkadza lub zmarznie.. a kwitnie od samych mrozów... kwiaty są w śniegu Na przerwę latem jak inne róże..

Moja ulubiona róża bez dwóch zdań

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:37, 05 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, jeśli zależy Ci na nazwach host, to Wojtek - ekspert nasz ogrodowiskowy - mógłby Ci pomóc
Wyśmienite miejsce rowerowego eksponatu, róże piękne a host nie zliczę
U Ciebie nawet na kamieniu rośliny rosną - vide czosnek

Basiu, zalinkuj proszę, to dopytam
ruszyły na dobre jaśminowce

kostrzewa jarzy
Ogród cioci 17:32, 05 cze 2014

Do góry
Ciociu Gosiu .. Buziaki i gratulacje na tego tałzena

Noo i kffiatuch oczywiście , bo ja taką okazję bez kffiatucha to być nie może

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:30, 05 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Irenko, dawno mnie nie byłoa...ale sobie pooglądałam, powzdychałam do Twych cudnych trawek...zwłaszcza carexa złotego-cudo!!!!!!!i idę zaraz spać

cudnie!!!

O jej....Bogda, nowy wątek masz, właśnie myślałam, gdzie przepadłaś, choć ostatnio sama przepadam..
traw mam sporo, ale jak idę na ogród, zawsze coś innego mnie wkręci
tu np sa stipy, 6 sztuk, a pomiędzy nimi liriope, w końcu rusza, ale powoli, jak slimak, chociaż moje slimaki, to błyskawice!!!

tutaj też pełno, naprzeciwko, pełno itd

konwalniki mi zakwitną, wszystkie mają pąki kwiatowe
ubiegłoroczne hakone, dużo urosły, wtedy chyba ponad 30 sadziłam

turzyca bronzita w wielu miejscach, widziałam już pąki, zaraz zakwitnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:29, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
I po co ja wlazłam w małej przerwie do Ciebie ? głupota coby poczytać o zakupach i bodziszkach np. no po co? zwłaszcza, że jutro mam być w Rzeszowie i może może się uda i w drodze powrotnej zachaczę o bylinowego
tak sobie myślę że wnet całe ogrodowisko będzie mialo od Ciebie jakąś roślinkę
dziękuję za otwarte drzwi zapewne kiedyś zajadę, a Ty pamiętaj, że mój ogród na zachód masz blisko trasy - choć u mnie to malizna ale nie szkodzi zawsze popaplać można

Mira, bo chodzi o paplanie, i najlepiej w okolicznościach przyrody

Byłaś u mnie 2 lata temu jak kwitły piwonie .. może pora znów w tym czasie... na kawusię w porcelanowych filiżankach .. z róży oczywiście..

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:27, 05 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Anek, jak Twój ogród się zmienił, normalnie Anglia jak nic

Agnieszka... ogród jako tako to się nie zmienił.. tylko wsiowa przemeblowana, ale tam doszły tylko nowe piwonie w miejsce tego czego było za dużo.. a reszta to to co było, tylko poukładana część inaczej...

I druga różanka.... dziś muszę zajrzeć czy twoje róże kwitną Ją poszerzyłam.. i wcale nie widać że szersza, bo znów tam ciasno.... niewychowane te moje rośłinki, bo albo zdychają, albo rosna jak gupie. I katalpa w tle... ten kolor.. bosko

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:23, 05 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Pieknie u ciebie.. w tych kolorach...........i busz taki, że dech zapiera

Busz się dopiero robi.. bo byliny teraz zaczynają nabierać masy... już sie boję...

I różanka z Elmshorn.. będą ją wstawiać do znudzenia

Początkujący ogród Magdy 17:22, 05 cze 2014

Do góry
Dzięki Kamila!
Poczytam o tych żurawkach. No ale to dopiero pierwsza rabata, którą muszę dopracować. Tej przed wykuszem jeszcze nie ruszyłam. Myślałam tam o jakiś cyprysikach groszkowych 3 - 5 lub sosnach na pniu wzdłuż okna, a po bokach jakieś kosodrzewiny. Nie chcę, żeby to było zbyta wysokie i muszę mieć dostęp do okna, bo jest nieotwieralne i muszę je myć z zewnątrz. No i trawę mamy tragiczną, wysiała się takimi plackami, musimy dokupić ziemii i wysiać jeszcze raz
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:21, 05 cze 2014

Do góry
Ciocia - no i mamy Ciociogród... a ja mam pomysł, by jednak skrócić te podpisy w linku na dole, i jakos wyróżnić co jest nr 1 wątek, a co numer 2.. bo się pogubimy...

I niech widnieje:
Ogród cioci Cz.1, Ciocicogród cz. 2

Albo jakos tak, jak chcesz to ci zrobię, a ty sobie tylko wkleisz co ma być w tytule w okienku....

A gratki lecę do Ciebie składać.. i od,meldować sie w nowym A potem lecę do ogrodu.... tak sucho, że mi hortensje i jeżówki zwiędły.. i sporo innych roślin smętnie wisi...

I wsiowy od drugiej strony... też g. widać, ale ..

Żurawka - Heuchera 17:17, 05 cze 2014

Do góry
A to moj nowy nabytek
Kupilam 3szt.
Między pasjami 17:15, 05 cze 2014

Do góry
Można powiedzieć,że to urodzinowa "przechodnia" W swoje urodziny ją dostałam od córki, przetrzymałam cudem w domu do wiosny, poszła do ogrodu i juz trzeci sezon mnie cieszy, a i innych przy sposobności, jak jej portretem obdaruję.
Od wczoraj moje róże nabierają mocy. Pnące zakwitły ,a i te nisko ziemi też nie gorsze.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 05 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu - jaka trawka rośnie przed Twoimi piwoniami? To sobie dumam o słynnej tojeści, że chyba by do niej pasowała...

To stipa Wysiana w zeszłym roku z nasion przez Motylka "Baterflaj" Beatkę. Szczerze darowana bo rośnie pięknie Koło ławki też mam stipę i ona jest mniej wzniosła.. może dlatego, że starsza..
Dziś przyszłą moja tojesć zakupiona na necie.. na razie jest niska... i do stip za niska, ale pisze, że będzie wyższa.. wtedy by mogła być..
Takie bordowe kacze dzioby, jak w orszelinowatej, tylko bardziej mięsiste i inne liście..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:13, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja się na pustynniki już nie skuszę, Chociaż bardzo mi się podobają.
Niestety, nie wszystko może być u mnie na odludziu.

Haniu, no ja cię w pełni rozumiem! pokazałam, bo wyjątkowy, ale nawet ja się nie skuszę, bo nie daję rady, gdyby tylko ogrodem człowiek żył...
Dlatego podkreślam, ze każdy, kto ma ogród działkowy, budzi mój podziw, to jest dopiero miłość do ogrodu, aby jechać, robić, wracać zmęczonym...i znowu wracać, a czasami powrót oznacza stres, bo jacyś wandale sieją spustoszenie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:10, 05 cze 2014

Do góry
Bociuś.....to jest Kirkhen White, uwielbiam te piwonię...a przy okazji, coraz bardziej mam nerwa na turzycę kaktusową, po deszczach okropnie się pokłada, chyba ją wyciepię i wsadzę coś innego, ma byc ładnie i mniej pracy, co nie wiem
za to cisy mi szaleją, mam aktualnie 14 sadzonek przyjętych po cięciu, a jak Twoje cisy?

ale i ta piękna i wszystkie, jakie mam, a jest ich sporo

Ula
.....śliczna hortka, dzięki, co się z nią stało? wiem, ze też rozmnażasz, więc będziesz mieć kolejne
dla ciebie Twój ulubiony zakątek, w końcu rozplenice Litlle Bunny są zieloniutkie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:05, 05 cze 2014

Do góry
Nie mogę robić zdjęć całości, bo mam 4 zakamarki. I zawsze coś sąsiedzkiego w kadr wejdzie, albo i moje bałagany. Tu mój ogródek warzywny na ten rok.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:59, 05 cze 2014

Do góry
Witam
Z uwagi ze jestem nowy przywitam sie

I do razu mam pytanie co dolega mojemu bukszpanowi ???
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:49, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

świetne to zdjęcie...
ciemna jarzmianka też śliczna... i naparstnice (szczególnie białe) cudo,
mam nadzieję, że te 2 naparstnice co dostałam od Ciebie rozsieją się wystarczająco i też będę miała tyle w przyszłym roku- bylebym tych siewek nie wyciepała przy pieleniu ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:48, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Takie motylki widziałam w Hortulusie.

Właśnie u nich zamówiłam 2 mniejsze niebieskie, sowy i jakies drzewka, chcę mur sobie uatrakcyjnic, bo zanim te bluszcze urosną!...takie duże w Hortulusie dużo droższe niż udało mi się kupić

a to muszę pokazać, pustynnik Justyny, olbrzym!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:45, 05 cze 2014

Do góry
Dzięki Agnieszko z przeceny mi wpadły, były 2 i pomyślałam, że tu idealnie pasują jeszcze będą 2 mniejsze, po lewej stronie, na dole w tych kolorach żółwik, potem powojniki zakwitną i powinno zagrać
u mnie zaczyna się szał z firletkami, nawet zaskoczy połączenie z lawendami, tylko budleje i róże różowe się ociągają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies