Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:05, 23 maj 2014

Do góry

Piwonie, dalie i żurawki

Bratki, trawki i rh

hortensje Pinki Vinki , robinie i żurawki

Świerki biale i lawenda
Ogród pod Jarząbem 08:03, 23 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich którzy tutaj będą zaglądać bardzo serdecznie Chciałam pokazać postępy jakie poczyniliśmy w naszym ogrodzie i jednocześnie chciałam was prosić o komentarze. Bardzo mi zależy na waszej opinii z tego względu że zdaję sobie sprawę że są pewne niedociągnięcia które chciałabym naprawić. Po pierwsze na zdjęciu numer 1 nie pasuje mi ten świerk conica na środku, co o tym sądzicie? Zastanawiam się czy go przesadzić pod bramę, w miejsce w którym widoczny jest napęd do bramy. Za świerkiem jest rododenron Roseum Elegance i pieris. Oprócz tego zastanawiam się co posadzić wzdłuż kostki brukowej po lewej stronie, przy podjeździe. Nie pasuje mi coś w tej obecnej kompozycji która jest właśnie w tym miejscu. Zastanawiam się czy posadzić tam może kulki bukszpanowe, albo berberysy admiration (tym bardziej że są one wzdłuż ścieżki do domu na przemian z goldalita.

Kolejna sprawa to miejsce pod wierzbą hakuro. Posadziłam żurawki i hosty. czy wg was jest ok? czy te żurawki nie są za ciemne na tle kory? Zastanawiam się co jeszcze posadzić w rogu tej rabaty z lewej strony. Jest tam miejsce albo na jeszcze jednego hosta albo coś innego, doradź pliss co tam posadzić?
Kochani, będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.
Ogrodowe przygody 08:03, 23 maj 2014

Do góry
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:01, 23 maj 2014

Do góry

Moja różanka z lawendą zarasta chwastami

Różaneczniki męczą się w tym upale. Kwiaty przekwitają tak szybko mimo codziennego podlewania.
Ogrodowe przygody 08:00, 23 maj 2014

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:59, 23 maj 2014

Do góry
Moje japońskie azalki

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:58, 23 maj 2014

Do góry

Miniaturowe bratki i zawciąg nadmorski
Orliki

Pospolity lilak przytargany gdzieś z okolicznych pól ze skarpetkami z rogownicy
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 07:56, 23 maj 2014

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:56, 23 maj 2014

Do góry
Witam piątkowo. Trzeba trochę pomieszkać w domu. Jakieś ciasto upiec bo goście się dopytują.

Mam nadzieję,że ogród się obroni sam, tym bardziej , że dziś ma ponoć padać, to podlewania nie będzie z mojej ręki.
Miłego dnia.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:55, 23 maj 2014

Do góry

przed domem
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:54, 23 maj 2014

Do góry

Zaczyna być wreszcie widać hortensje Vanila Fraise i kocimiętki sadzone wiosną
A ta część jeszcze w ogóle nie zrobiona
Ogród do kwadratu 07:40, 23 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Świeeeeetne zdjęcie
Chwasty w trawniku 07:36, 23 maj 2014

Do góry
Witam serdecznie,
bardzo proszę o pomoc w ustaleniu co to za chwast wyrósł w moim trawniku. Dodam że trawnik młody, zakładany na początku kwietnia. Co z tym mogę zrobić na tym etapie?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:10, 23 maj 2014

Do góry
W podziękowaniu za wpisy

moja kompozycja na tarasie: osteospermum, kocanka i bakopa.

i kompozycja florystyczna z wczorajszych zajęć:

Miłego dnia
Przyjazny ogród 06:43, 23 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że jak się ociepliło..to lotos nabrał przyspieszenia..... jest nadzieja, że przynajmniej jeden będzie w miarę pełnowymiarowy

Dzięki za informacje o trawce Lotosy wyraźnie ruszyły, ale nadal są zbyt małe, ten rok najwyraźniej im nie służy.
'Powiew Lata' dla Ciebie

Ogród do kwadratu 06:29, 23 maj 2014

Do góry
Ewelina - te naleśniki to super pomysł!!! Zapisuję do zgapienia

Monia - mszyc w tym roku mnóstwo. Róż, buków i jaśminowców bardzo pilnuję. Ale pojawiła się ogromna kolonia na młodych pędach bzu czarnego... wręcz je oblepiają... fuj muszę szybko popryskać...

A teraz fotki donic

Przyjazny ogród 06:28, 23 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ty u mnie a ja o Twoim lesie/zagajniku brzozowym myślę. Albo obrazy naturalne: wrzosowiska, trawy, "brzosty" - czyli jakieś grupy krzewów małych. Albo odważnie i białe pnie brzóz, rh, małe, duże i azalie z jagodowymi. Jest również taka jeżyna co się nie rozrasta, bardzo geometryczna, piękna (znajdę nazwę i zdj.). Albo minimalistycznie i tylko trawy z kępami liliowców (czy urosną one w tym lasku brzozowym?) a na brzegu sosny małe.

Sosny i trawy dobry pomysł . Zainteresowała mnie jeżyna, proszę o nazwę ... może to pachnąca Rubus odoratus - ten gatunek dobrze jest mi znany.
'Poranek' dla Ciebie - miłego dnia

Blaski i cienie nowego życia 06:21, 23 maj 2014

Do góry
Ewciu, pozdrawiam
i równocześnie oznajmiam że mnie ani dziś ani jutro na forum nie będzie,
będę jutro u Bogdzi
zostawiam na pocieszenie chostę olbrzymkę

Dwa ogrody 06:16, 23 maj 2014

Do góry
Trochę buszu w nowym

jeżówki z pąkami o tej porze? chyba im się coś pomyliło

i czosnki

Dwa ogrody 05:54, 23 maj 2014

Do góry
Basiu, do miłego spotkania O ile pamiętam, mam zabrać dla Ciebie tiarelkę, dla Małgosi i Karoli werbenę, dla Nikity hostę, jak o czymś lub kimś zapomniałam, proszę o przypomnienie
Zielona przez dwa tygodnie mnie nie było w domu, zostawić ogród w taki czas to ryzykowne, ale wyjazd służbowy był... Teraz trudno wszystko nadrobić
Wszystkie sadzonki czekają na posadzenie, stipa również. Trochę jej zbrązowiały końcówki, może była lekko przesuszona. Wczoraj wyglądała tak, niczym jej nie dokarmiałam od prawie trzech tygodni. Powinna ruszyć po posadzeniu do gruntu.

po przerośniętej korzeniami doniczce widać, że już trzeba ją posadzić

wszystkie razem, dość zwarte, ale nieco przypalone końcówki

Marto, myślę, że spokojnie swoją możesz ją raz w tygodniu podlać florowitem.

I ogórki dla Mirki, podsypane po zdjęciu włókniny. Chwasty do dopracowania na później. Reszta warzyw ok, najbardziej zarosła marchewka i pietruszka, tę chyba posieję od nowa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies