Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 22:50, 10 lip 2014

Witaj Grażynko, bardzo mi miło że tak postrzegasz mój ogród. Owszem ma juz swoje lata ale czy jest dojrzały? Niektóre rabaty są młode 2-3 lata ,bo pod wpływem Ogrodowiska zaczęłam duże zmiany. Masz rację że Radomsko to zagłębie stolarskie. Może po meble nie musisz już jeździć ale do mojego ogrodu zapraszam jak najbardziej
zawitka 06:53, 11 lip 2014

Ale wróblaki kąpiele urządzają .Kolorki cudo A co to za kfffiotek czerwony na pierwszym planie na 159 stronie ????? to nie jest róża ????Buziole nareszcie spadł deszcz
Ivvvona 08:18, 11 lip 2014

Halinko to jest róża jak najardziej U mnie też podlało.
ryska 08:27, 11 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
Osteo pozbierało się po deszczach.

Hej mają urok te kwiatki chociaż nazwę nieco dziwną. Wczoraj kupiłam sobie 9 sztuk na naszym rynku, zobaczymy jak się sprawdzą. Podobno lubią słońce i suszę
Ivvvona 08:37, 11 lip 2014

Ja też kupowałam na naszym rynku ale w maju. Po deszczowym czerwcu wyglądały nieciekawie, teraz się odbudowały.
ryska 08:41, 11 lip 2014

Ivvvona napisał(a)

Rododendronów szkoda, ale jeszcze nie tracę nadziei, w ostateczności wiosną wymienię na nowe. Dziękuje za odwiedziny.

Moje, kupione w tym samym miejscu co Twoje, mają bardzo ładne przyrosty ale jakby się pozapadały a u jednego liście dolne zrobiły się żółte. Wczoraj zrobiliśmy akcję dosypywania ziemi pod nie i okazało się, że pod moimi rododendronami przebiega krecia autostrada
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
grazyna 13:59, 11 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
Witaj Grażynko, bardzo mi miło że tak postrzegasz mój ogród. Owszem ma juz swoje lata ale czy jest dojrzały? Niektóre rabaty są młode 2-3 lata ,bo pod wpływem Ogrodowiska zaczęłam duże zmiany. Masz rację że Radomsko to zagłębie stolarskie. Może po meble nie musisz już jeździć ale do mojego ogrodu zapraszam jak najbardziej

Iwonko, dzięki Tobie poznałam roślinkę która zwie się Rodgresja bedę jej szukać A gdzie kupiłaś różę G.Hamilton ? To znaczy pytam o ewentualne sklepy w internecie. Mam wiele angielek ale tej akurat nie posiadam, chociaż the alnwick (tak myslę) jest do niej podobna. A może bardziej heritage ?

Pięknie prezentują się białe rozchodniki, nie miałam i nadal nie mam.
Moje różowe rozchodniki pożarły opuchlaki Nie doczytałam byś miała z nimi problem, na szczęście.

Widziałam Cię na spotkaniu u naszej Bogdzi Może i my się kiedyś poznamy
A z Radomska mam sypialnię

Pozdrawiam
grazyna_olsz... 17:42, 11 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
Pióropusze

Po takim pokazie chyba sie przekonam
A róże lilie i inne rózności bajeczne nacieszyłam oczy
Ivvvona 23:16, 11 lip 2014

Grażynko, tawułki polecam, ale raczej do półcienia. Lubią wilgoć, a poza tym są bezproblemowe.
Ivvvona 23:17, 11 lip 2014

grazyna napisał(a)

Widziałam Cię na spotkaniu u naszej Bogdzi Może i my się kiedyś poznamy
A z Radomska mam sypialnię

Pozdrawiam

I ja mam nadzieję że jeszcze będą spotkania, na których się poznamy