Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:47, 15 maj 2014

Do góry
Jaclaw napisał(a)
Witam
Piękny ogródek widzę, że piwonia ma juz ładne pączki- moja, która ma juz 3 lata nigdy jeszcze nie zakwitła chyba ma zbyt mało słońca...

Pozdrawiam

Miło mi.
Jeśli piwonia nie zakwitła tyle lat to jest za głęboko posadzona i pewnie przemyśl przesadzanie bo to długi czas bez kwitnienia.

U mnie wielkie pąki, mrówki już po nich wędrują ale z kwitnieniem czekają do kolejnego tygodnia

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:41, 15 maj 2014

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:41, 15 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Lubię eksperymenty swoje i innych też
A dziurki szybciutko rób, bo utopisz roslinki !

Jola w doniczkach oczywiście że robię dziurki i wykładam skorupami po starych doniczkach.
Teraz przed deszczami pochowałam doniczki i przy okazji zobaczyłam że zakwitła mi pelargonia taka eksperymentalna

Makowo na Kociewiu 21:39, 15 maj 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Piękne zdjęcia Czosnki fantastyczne Na jesień muszę posadzić bo aż wstyd się przyznać nie posiadam ani jednego
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:38, 15 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Witam Cię Aniu

Od jakiegoś czasu chodzę sobie po Waszych ogródkach Odwiedzam Was po cichutku... Dziś pierwszy raz zajrzałam do Ciebie a tu taki PIĘKNY OGRÓD! Nie sposób nadrobić, ale podziwiałam Twój ogród w wizytówce

Od razu nasuwa mi się pytanie. Co to za drzewko, przebarwia się na czerwono na jesiennym zdjęciu w wizytówce. Rośnie obok skyrocketa. Poszukuję czegoś niedużego- max do 5 metrów wysokosci do swojego ogrodu. Może uda Ci się odpowiedzieć

Pozdrawiam, Kasia

Witaj Kasiu.... jesteś jeszcze jak bezdomna, bo bez swego "adresu" w ogrodzie... Mego wątku nie sposób nadrobić, zgadam się, Tobie chciałam jako nowemu Gościowi odpowiedzieć oddzielnie.. i też już nie mogłam znaleźć...... bo kto to widział w jedne dzień tyle stron naprodukować. To skandal!!!

Coś mi się pomieszało, że to było wcześniej i tak 3 razy wpisy od wczoraj przelatywałam... Ja sie gubię, a inni nie maja szans..

Drzewko co sie przebarwia to klon Red Sunset.. tu możesz o nim przeczytać . jest piękny na jesień i bardzo wczesną wiosnę (bo kwitnie), ale niestety ma jedna wadę, to duże drzewo... rośnie wolniej od innych klonów i myślę, że jak każdego klona można przycinać, ale obawiam się, że wtedy dużo straci na urodzie.

Mogę polecać to co mam, a na reszcie sie nie znam.. ale ja trzymam w ryzach klona Crimson Sentry... tu jest opis ale nieprawda, że wolno rośnie, rośnie jak głupi. Ale sie go tnie i pilnuję gabarytów..
Tu widać do jakiej wysokosci go tnę co roku... w tym niecięty, bo zimy nie było i płakał przy cięciu, wiec sie został taki jak jest..
Ale jest piękny, szybko rośnie i szybko da efekt, są też odmiany szczepione w formę kuli.. a swojego tnę .. w jajo

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:38, 15 maj 2014

Do góry
Witajcie!
doczekaliśmy się deszczowej pory, kilka dni z deszczem a teraz intensywne opady i wiatr huraganowy maltretują ogród ale trudno - czekamy do niedzieli.
Ja dziś wyszłam na codzienny obchód cieszenia się majową zielenią i zbierania ślimaków /ja z tych co zbierają/
pilnuję moich dalii i host, przegrzebalam wkoło nich, posypałam piaskiem . Może się uda.
Wczoraj porobiłam trochę zdjęć bo maj jest cudny i trzeba to utrwalić.

Ogródeczek 21:36, 15 maj 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Beatko obeliski kapitalne Bartek spisał się na medal Ogród bardzo zadbany i nastrojowy Żuraw piękny Podobają mi się Twoje iglaki w donicach Chowasz je na zimę ?
Pozdrawiam!

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:35, 15 maj 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:34, 15 maj 2014

Do góry
No i czosnki zaczynają spektakl
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:29, 15 maj 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Witaj Agatko po długiej przerwie. Ależ Ty masz widok z tarasu... ja w pierwszym roku po przeprowadzce cieszyłam oko zachodami słońca za brzozami, ale w rok brzozy tak skoczyły, że tylko piękne kolory nieba mogę podziwać, a słońca już niet

w tzw. wolnej chwili zajrzyj do mnie na 12 stronę - coś zaczęłabym działać, a do mnie nikt nie zagląda. Zawsze mówiłam, że za skarby świata nie chciałabym być osobą publiczną, to teraz mam

pozdrawiam serdecznie!!!

Kamila, brzozy zawsze można skrócić i zachody słońca znowu będziesz podziwiać.........mój sąsiad też posadził mi brzozy na widoku.....ech.........jak ich nie skróci to będzie i u mnie po widokach, dobrze, że nie mam w tle czegoś w stylu śmietniska

Jak będziesz zaglądać do innych ogrodów, to będą cię odwiedzać inni ogrodomaniacy, a na pomoc możesz tutaj zawsze liczyć

Trzymaj się cieplutko
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:26, 15 maj 2014

Do góry
Wstawiam zdjęcia brzozowych trójkątów. Foto dość kiepskie bo z telefonu na szybko robione.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:26, 15 maj 2014

Do góry

Ogród to moje hobby 21:22, 15 maj 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Ale piękna !!!! Łał ! No czemu jeszcze na nią nie wpadłam ! Muszę zapisać sobie wielkimi literami na listę zakupow.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:18, 15 maj 2014

Do góry
I trochę różnych widoczków

Ogród to moje hobby 21:16, 15 maj 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Z moich wędrówek rowerowych po starych ogrodach znalazłem już bardzo rzadko spotykana kłokoczka kaukaska-drzewo różańcowe ma piękne kwiaty a potem owoce jak grzechotki na wietrze.

Piękny subtelny kwiat,tak rzadko oglądany.
Moja bajka 21:15, 15 maj 2014

Do góry

Groszki rozpoczęły mozolną wspinaczkę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:15, 15 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie zapowiada nam się dobrze w tych Pisarzowicach

Nie zamartwiaj się za bardzo .............najwyżej zabierzemy kaloszki i sztormiaki

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:15, 15 maj 2014

Do góry
ehhhh muszę się pożegnać z tą ślicznotką.... a miała cieszyć całe lato! i kwitnąć nawet jak deszcz pada ...hlip, hlip....a tu poszedł deszcz i sie przewaliła i złamała gdzieś w ziemi/przy korzeniu... miałam nadzieję że jednak się nie złamała, ale więdnące liśćie i kwiaty mówią wszystko. A jak kupiłam to myślałam że jakoś uda się przechować do następnego lata...a tu nawet jednego nei zdobiła

Teraz muszę zmienić kompozycję, ale już nie wykasuję się na takie duże drzewko.
Makowo na Kociewiu 21:11, 15 maj 2014

Do góry
i ostatnie tulipany pociemniały ...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:10, 15 maj 2014

Do góry
Wrzucam obiecane zdjęcia drzew:
jarząbek (ten najwyższy po lewej stronie zdjęcia)

a to Saratoga

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies