Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Magda70 21:54, 18 cze 2014

Wow....no to miłego i udanego weekendu
leon60 21:56, 18 cze 2014

Bawcie się dobrze
tusiawka 23:04, 19 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Relacja MUR

Ale super ten mur. Dobrze, że zajrzałam, bo przypomniałam sobie o zdjęciach dla Ciebie.
Pozdrawiam
Jagodaa 15:34, 22 cze 2014

Wróciłam żywa i bardzo zadowolona .

Wszystkich na razie pozdrawiam, a wieczorem podzielę się fotkami .
Jagodaa 20:35, 22 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
A widzisz w tej tabeli jest już taka mieszanka jako dozowlona. Więc raczej mało prawdopdoobne , że zaszkodziłaś roślinom. Jednkaźe opryski czy nawożenie w upałach nie jest wskazene dla roslin, samo palące slońce potrafi je zniszczyć.

Wyglądana to, że wszystko w porządku, nic niepokojącego nie zauważyłam. Jednak przyznam, że Twoje pytanie wprowadziło mnie w lekki stres, bo wydawało mi się, że to było na zasadzie: Mospilan+Topsin, coś ty narobiła???

Teraz, gdy już przetestowałam mieszankę, chyba można ją polecać, dla oszczędności czasu.
Jagodaa 20:58, 22 cze 2014

Sonka napisał(a)
Jagoda, w jakiej odległości masz posadzone serby? Moje posadziłam co 120 cm i już wiem, że za gęsto, bo nie będę ich ciąć, mam sporo miejsca i chcę by rosły naturalnie ew, drobne korekty.
Przeczytałam o oprysku, ja kiedyś randapem opryskałam drzewa, bo wydawało mi się ,że tam środek grzybobójczy mam jak się zorientowałam to wodą lałam pól dnia. Teraz mam oddzielne opryskiwacze.

Świerki pod wierzbą posadzone mam co 150cm, a reszta w odstępach 130cm.

Dwa opryskiwacze to rzeczywiście dobry patent, ja zawsze mam wątpliwości, czy dobrze opryskiwacz wypłukałam, czy w wężyku nic nie zostało itd. Nie lubię Randapu używać, zawsze ze strachu zasłaniam czymś rośliny, żeby nawet minimalny wiatr nie był zagrożeniem i jest to kłopotliwe. Czasem jednak użyć trzeba .
Jagodaa 21:02, 22 cze 2014

Juzia_G napisał(a)
Jagoo... murek wpasowany idealnie! Otynkowany ładne tło daje dla roślin i rabata z wiśniami od razu lepiej wygląda...bo ją widać!
Bardzo fajnie to wyszło...i wcale nie niechcący

Szałwia u Ciebie bardziej mi się podoba niż u innych...nie wiem czemu?
Przez połączenie z innymi roślinami???
Chyba sobie zafunduję

Dzięki Juzia

Wiem, że dla Ciebie ta rabata była za zielona, teraz faktycznie poprawiła się widoczność .

Szałwie kupuj, fajna jest. Ja już wiem, że przesadzam po przekwitnięciu, bo nie mam równowagi kolorystycznej w donicy mam ją za gęsto posadzoną, więc przekopię co drugi krzak, w sam raz będzie ich, aby zrobić drugą plamę. UWIELBIAM ją z tym dereniem, non stop staję w oknie i gapię się .
Jagodaa 21:08, 22 cze 2014

Aga, Ola, Magda - zabawa była . Zawsze wydawało mi się to niewiarygodne, że chwytając się jakiejś małej dziurki, lub stawiając czubki palców w niej można się na skałce utrzymać, a nawet przesuwać w górę , szło mi to wolno, ale da się, fajne uczucie i nawet nie bałam się spojrzeć w dół . Szkoda tylko, że nie miał mi kto zrobić zdjęcia, bo pM mnie asekurował. Fajna przygoda .
Jagodaa 21:09, 22 cze 2014

tusiawka napisał(a)

Ale super ten mur. Dobrze, że zajrzałam, bo przypomniałam sobie o zdjęciach dla Ciebie.
Pozdrawiam

Nawet nie wiesz, jak mnie Cieszy Twoja opinia .
Jagodaa 21:17, 22 cze 2014

A w moim lesie.... pięknie się zrobiło pod moją nieobecność Zakwitły trawy i naparstnice.

Drzewa jakby zatopione w lekkiej mgiełce