Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 20:01, 18 cze 2014

Z wieczornymi pozdrowieniami

anula_wn 20:51, 19 cze 2014

Kasiu, przeczytałam dopiero dzisiaj i jutro (disiaj) minęło ... ale byłąm u Madzi / Myszorka i nie wiem czy zniosłabym dwa piękne ogrody jednego dnia .... więc może dobrze się stało....
greglis 22:48, 19 cze 2014

Ńie ma problemu, jak będziesz miała ochotę to wpadnij w weekend
weronika77 23:00, 19 cze 2014

greglis napisał(a)
dzisiaj zapraszam was do mojego przedogródka.

OGRÓD WYMARZONY, róże przepięknie kwitną w towarzystwie odpowiednim. Pozdrawiam.
greglis 19:28, 08 lip 2014

Kochani, jestem załamana jeszcze trochę a z mojego ogrodu nic nie zostanie powodem są nornice. Sąsiad zaczą robić ogród i wszystkie nornice , chyba z całego osiedla schroniły się u mnie. Wcinają wszystko, pokotem kładą mi floksy, ostróżki już musiałam wyciąć. A najgorsze że wgryzają się chyba w róże, bo nagle zaczęły schnąć i gubić liście. Aż mi się płakać chce. Macie jakieś nowości na te gryzonie. Niestety trutką odpadają ze wzg na psiaki, już jednego reanimowałam bo się najadł. Teraz leję jekiś śmierdzący płyn w nory, ale oprócz tego że kosmiczne śmierdzi efektów nie widzę
Matka 19:29, 08 lip 2014

W kocura zainwestuj
Modelarz 20:52, 08 lip 2014

Gdy brak kocura, to piasek z jego kuwety lub sierść po wyczesaniu. Kopczyk delikatnie odkopać tak aby było widać dziurę. Wsadzić sierść lub parę łyżek piasku z kuwety. Nie zatykać dziury one nie lubią przeciągu

Wystarczy zapach kota, aby krety i nornice zmieniły okolice. Niestety po paru dniach trzeba powtórzyć 'kurację'.

Powodzenia.

ewka 20:43, 14 lip 2014

Kasiu....moje nornice przegoniłam najzwyklejszą naftaliną ...tzw kule na mole zakopywałam w korytarzach i trasach przelotowych nornic i skutecznie pomogło
walcz bo nieustannie podziwiam Twój zaczarowany ogród, ale dopiero dzisiaj się zalogowałam aby biec z pomocą ....Trzymam kciuki (ja płakałam w ubiegłym roku nad moim ogródkiem ,kiedy to zbyt stężonym roztworem na komary mąż opryskał wszystko co zielone ......w oczach wszystko umierało )
pozdrawiam i powodzenia
ew-ka z Forum M.
21:18, 14 lip 2014
co do nornic jesli moge swoje zdanie to:

- kocury nie kastrowane to i nas z ogrodu przepędzą , a kotki i kocury kastrowane jakoś nie dziłają
- karbidy, trutki - to trzeba regularnie i duzo sypać - koszty wysokie (masz maładziałke ale jednak jak sie zsumuje ile roslinek za to mozna mieć)
- u mnie zadziałała gnojówka z kwiatów czarnego bzu wlewana do dziur w maju
mamy lipiec i od kilku dni widze ze znowu zaczynaja grasowanie czyli pewnie juz wywietrzało teraz juz nie ma kwiatów bzu i nie da sie gnojówki zrobic

- kulki z naflaliny - musze wypróbować - zapach pewnie dłużej sie utrzyma niz bzowej gnojówki

od trzech lat walcze z ta gadzina i dośc słabo mi idzie
agatanowa 23:28, 30 lip 2014

u mnie działa kotka wysterylizowana, nie ma ani nornic, ani myszy, ani kreta

a były zanim nastała, ale jeśli masz psy, to kiepsko to widzę