Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 09:29, 16 maj 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Witaj Ewo. Wpadam się przywitać i prześledzić w części Twój wątek, poogladałam trochę obrazków , później spróbuję bardziej się zagłębić w wątek. Jedną zasadniczą różnice widzę w naszych ogrodach- ziemia. Ty masz piaski- lekkie, przepuszczalne, ja natomiast mam glinę- zbita, nieprzepuszczalna. Nie wiem co lepsze. Pozdrawiam . Slę kwiatek na przywitanie.

Małgosiu, bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie w odwiedziny. Zapraszam częściej

Kwiaty piękne
Ogród dla Agusi 09:28, 16 maj 2014

Do góry
Szkoda,że nie można edytować starych postów.Nie mogę podawać więc nazw odmian nowozakupionych roślin a zwłaszcza żurawek i traw.Niestety sprzedawcy je mylą wprowadzajac w błąd i potem samemu trzeba prowadzić dochodzenie.Tak też tą " trawkę " kupiłam jako carex ale po dochodzeniu okazuje się ,że to nie ona a millium effusum Aureum bo w odróżnieniu od carexa ma miękkie wywinięte liście bardziej podobne do Hakone.

Nasz przydomowy ogródek 09:22, 16 maj 2014

Do góry
Paulina dzięki.

Agatko to tylko czekać aż się rozrośnie. Jak posadziłaś płytko to kwitnienie pewne.

Gosia ale drzewiaste pachną niemożliwie intensywnie a przynajmniej moja.

Aniu niestety drzewiaste tak mają. Na deszczu bardzo szybko kwiaty brzydną.

Alinko białą też chciałbym mieć. A co do tulipanów to faktycznie obaliłem mit. Fota z dzisiaj z rana.
Czerwone które najpóźniej zakwitły jeszcze się trzymają.

Ania i róże i cała reszta :) 09:11, 16 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)

Ale zdążył zapozować
Ania i róże i cała reszta :) 09:08, 16 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
A taki mi się robi busz różany miejscami

niezły ten busz....spadam stąd bo jeszcze się zaraże i róże nabędę
Ogród dla Agusi 09:02, 16 maj 2014

Do góry
Alinko astlboides i tarczownicę posadziłam pod lasem ,ziemia tam bardzo zwięzła gliniasta stale wilgotna ,pada tam wsch.i zach. słońce ale też w większości przez korony drzew.Były zakupione wraz z hostami też przez net.wczesną wiosną /same kłącza/.Wysadziłam do doniczek i rosły w lepszej ziemi w domu aż do wysadzenia i tak trafiły prosto do gruntu.Tarczownicy nie pokazuję bo dopiero odrasta po przesadzeniu i w dodatku przy wczesnym odchwaszczaniu odłamałam jej kwiat i uszkodziłam.Ale wypuściła liście i mam nadzieję że będą coraz większe.Mam jakieś takie zdjęcie.Ja też stawiam na olbrzymy bo ciągle dosadzama to wszystko gdzieś ginie na tej przestrzeni.Kocham zwłaszcza cieniste ogrody a tam królują liście.Pozdrawiam Alinko.

Ogród Margaret-ki :) 08:58, 16 maj 2014

Do góry
Wklejam kilka fotek z cyklu: Kwiaty w moim domu.... niekoniecznie doniczkowe, raczej cięte w wazonie.

Ogród pod trzema dębami 08:57, 16 maj 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

I jeszcze zaczynające kwitnąć rododendrony.

jakie masz te rodki?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:56, 16 maj 2014

Do góry
Piwonia ma sie dobrze pod dachem

A magnolia parasolowata ma coraz większe liście....

Leśne Wzgórze 08:56, 16 maj 2014

Do góry

A te rudzielce widzę nawet nie wstając z łóżka, jeszcze harce odstawiają, ale pewnie niedługo skończą

Były trzy, ale w kadrze zmieściły się tylko dwie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:54, 16 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Zawciągi ...........tez różowe............i białe............

Podobaja mi sie na tle żwirku................

bardzo ładnie się w tym kamieniu zawciąg prezentuje....
w Oborze też mogą być ogrody 08:46, 16 maj 2014

Do góry
zaczęło się na dobre i jak tu się nie dziwić że wieczorem ledwo żyję i kładzenie Franka spać=moje zasypianie

Metamorfoza narożniczka, który został obsadzony trochę bez pomysłu, i powstał nowy przechowalnik,gdzie będą piwonie o ile łaskawie zakwitną i 2 kulki iglaczkowe

a pod skrzynkę gazownika wyleciała koreanka i białe rh, cunninghamy zaczęły przysychać i trzeba było sie spieszyć,a cisnooo miały, aż żal. Jeszcze dokupić trawy i chyba będzie dobrze
w Oborze też mogą być ogrody 08:44, 16 maj 2014

Do góry
skrzynka z resztek roślinnych

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:44, 16 maj 2014

Do góry
U mnie oczko ma się bardzo dobrze - woda równomiernie wnika w ziemię i się nie przelewa, budując oczko wziełam pod uwagę ulewne deszcze i możliwość zalania. Folia jest ułożona schodkowo, tak jak kamienie, ale folia kończy sie w połowie wysokości kamiennych schodków. W ten sposób kiedy woda podniesie się ponad poziom foli nie idzie strumieniem a cedzi sie przez górną partię kamieni zarośniętych barwinkiem i tojeścią.
Dlatego dookoła mam mokra ziemię ale nie mam zadnych strumieni.

Tak wysoko wody jeszcze nie było...

Tu na brzegu widać że woda podeszła wysoko i stoi, nie ma przelewki

Na tym schodku z kamienia porośnietym barwinkiem kończy się folia i tam się woda przelewa (wchłania w ziemię)

Nie widać strumienia wody z pompy (pod środkowym korzeniem)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:41, 16 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To teraz lansujemy nowy typ ławeczki.

Można z dystansem do ogrodu podejść. Mój M mówi, że to ławka na wysokim poziomie

To jak? Kopiujecie?

Ale boska!! Ale ja mam lęk wysokości...więc przycupnę sobie na pierwszym szczebelku ...

Przepis na tartę skopiowałam...
w Oborze też mogą być ogrody 08:40, 16 maj 2014

Do góry
Witajcie wszyscy, znowu 2 dni w plecy jestem ale za dużo pracy mam i chcę jak najwięcej zrobić przed deszczami nadprogramowo zapadła też decyzja o wymianie siatki ogrodzeniowej na tyłach i powstanie tam dużo metrów płotu betonowego a ja zaliczyłam kolejne malutkie zakupy ogrodowe, a pojechałam tylko po kwaśną ziemię której i tak zabrakło

część już zagospodarowana w niepokazywanych donicach tym bardziej macie podwójna niespodziankę

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:37, 16 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ja się pytam kto to tak krzywo posadził??? Rządki są równe, ale z tego punktu wyglądają okropnie! A nestety stąd je najczęściej widzę. Muszę na jesień podprostować. Przymykamy lewe oko, .żeby nie patrzeć na chwasty

Aga..a pokaż w większego ujęcia tę suchą rzekę... Bo mamiętam , że fajnie była obsadzana a dawno nie widziałam...
Leśne Wzgórze 08:36, 16 maj 2014

Do góry
Nadal wieje masakrycznie
Ale mam dla Was dziś widoczki z mojej sypialni

Co się stało kwiatom ... 07:41, 16 maj 2014

Do góry
Lilak dawno tu nie gościł
Pogoda okropna, miłego dnia dla wszystkich

Mój mały skrawek ziemi 07:41, 16 maj 2014

Do góry
Pierwsza kwitnąca azalia to azalia japońska biała pełna

teraz kwitną
azalia Knap hill hybride " Golden Lights"

oraz azalia Knap hill hybride "Sarina"

a różanecznik na plakietce miał napisane tylko Hybride blau
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies