*** Aneczko, sama chciałabym to wiedzieć. Podpowiadano mi, że to Maria Teresa, ale wątpię. Jest wytrzymała, mam ją od lat. Nie pachnie, ale ciągle kwitnie i to ładnie, kolor łosoś z różem. Wysoka na 70 do 100 cm. Kwiaty dłużej utrzymują się na krzaczku i zmieniają kształt i kolor.
Jak się dowiem, to Ci powiem. Pozdrawiam.
Moja Elfe już wylądowała ze swoim wzrostem na dachu garażu. Lubię ją za kształt i kolor kwiatów, za zielone błyszczące liście i zapach.
Zakwitła moja Edenka wreszcie... Pierwszy pąk EDEN ROSE,
i pierwszy kwiat.
I jeszcze mój nowy nabytek,
BLUE RHAPSODY.
Pozdrawiam Bogdziu.
Dajano, cieszę się, że mogłam Cię poznać osobiście, zobaczyć Twój dom i ogród, powiedziałabym wyczarowany, róże przepiękne i takież hortensje i trawka. Dziękujemy jeszcze raz za dary. Hosty podzielone na 3, i jakaś sadzonka musi trafić do Ciebie, jak tylko założysz hostowisko, a klonik czeka na miejsce...Pomyślałam, że mogłabyś część swojego areału przeznaczyć na ogródek na żwirku i klonik byłby tam potrzebny, a Ty miałabyś mniej pracy i zaoszczędziłabyś na podlewaniu. I różne trawy mogłabyś tam wsadzić, w tym część ode mnie, jak zechcesz.
Myślę, że oczyszczalnia już działa jak powinna, a fachowiec został z parą oczu nienaruszoną. Pozdrawiamy Was serdecznie, Ciebie i M.
Pokazuję jedną z obiecanych róż BLUE Rhapsody w dzisiejszym deszczu.
Z takiej mogę zrobić sadzonkę na Twój biały płot.
Nie wykrzycz mnie, że podzieliłam hostę na części.
Irenko, popatrz co podać dla Ciebie, jak wykorzystamy Maćka do bruner.
Pokażę trawę wg dat, która Ci się podobała. A las wycieniowany i robota zadana, w planie posadzenie parę Rh. Pozdrawiamy cieplutko.
*** Basiu, mi ta róża dawno "chodziła" po głowie, a nawet miejsce się znalazło, i nawet przypadła mi do gustu, nie kaprysi tylko od razu kwitnie i rośnie. Lada chwila pokażę jej towarzyszkę w podobnej kolorystyce blue.
Tymczasem czas lilii i liliowców u mnie.
Żółte lilie ładnie pachną.
Nenufary
Twój podpis nie zzieleniał, znaczy trzeba coś poprawić, popatrz w sprawach technicznych pod forum, lub poproś szefową o pomoc. Inaczej się do Ciebie nie trafi. Albo dopiero zakładasz wątek, to się pospiesz. Pozdrawiam Zazulo, z różami.