Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 22:43, 06 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Kwiaty usuwa sie i z rh i z róż no i z liliowców.Obcina też w bylinach wiec liliowce nie sa tu wyjątkiem..

Bogdziu .. Ja mam zapytanie .. Napisałaś ,że kwiaty u rodków sie usuwa tak jak z róż.. Ja u rodków robię to rękami , nie sekatorem ..czy z róź powinnam robić to tak samo ??? Bo ja je chlasnęłam
gierczusia 22:45, 06 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
i lilie wodne

Moja lilia , którą dostałam od Ciebie jeszcze nie kwitnie...czy to tak ma byc ? Czy może jest jeszcze młoda i może wcale nie kwitnac ???

Buziaki Bogdziu .. I miłego tygodnia życzę
monteverde 22:49, 06 lip 2014

Bogdziu piękny pokaz liliowców i lilii wodnych, podziwiam takie są pięknepozdrawiam serdecznie
Sebek 23:07, 06 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Lilie wodne to pierwsze rośliny jakie chciałam tu miec i zaczęliśmy od wykopania jeziorka, reszta była później. Nie mam gdzie zrobic grzadki takiej do rozdawania bo czasem jak sie komuś daje jakiegoś liliowca to spokojnie można by i innym osobom dac. Na jesieni zostały mi dwie sadzonki jak dawałam Margarete i innym , ale nawet nie wiem jakie ale pączki maja to niedlugo zobaczę a chciałbyś ????

Nie będę robić problemu, ale dziękuję za propozycję Sebuśkam
Bogdzia 10:18, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Bogdziu .. Ja mam zapytanie .. Napisałaś ,że kwiaty u rodków sie usuwa tak jak z róż.. Ja u rodków robię to rękami , nie sekatorem ..czy z róź powinnam robić to tak samo ??? Bo ja je chlasnęłam

Nie chodziło o sposób usuwania tylko o to ze z tych roślin trzeba kwiaty usuwac a robisz to dobrze choc gdybys miała rh Percy wiseman to musiałabys sekatorem odcinac bo inaczej sie nie da.
Bogdzia 10:20, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Moja lilia , którą dostałam od Ciebie jeszcze nie kwitnie...czy to tak ma byc ? Czy może jest jeszcze młoda i może wcale nie kwitnac ???

Buziaki Bogdziu .. I miłego tygodnia życzę

To nie jest ta lilia którą dalam Tobie bo Ty dostałas miniaturkę. Dałas jej na wiosne nawóz taki w koreczku?Byc może że musi się bardziej rozrosnac by zakwitnąc choc maja tez nie kwitnie w tym roku bo rośnie w cieniu a one słonko lubią .
Bogdzia 10:21, 07 lip 2014

monteverde napisał(a)
Bogdziu piękny pokaz liliowców i lilii wodnych, podziwiam takie są pięknepozdrawiam serdecznie

Piękne zdjecie Aniu, pewnie robione rano jak była rosabo później to juz byś tej ważki tak nie uchwyciła.Pozdrówka.
Bogdzia 10:22, 07 lip 2014

Sebek napisał(a)

Nie będę robić problemu, ale dziękuję za propozycję Sebuśkam

Jak bede dzieliła dla innych to Cię zapytam czy chcesz.
Kondzio 10:23, 07 lip 2014

Lilie i liliowce super
monteverde 11:18, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Piękne zdjecie Aniu, pewnie robione rano jak była rosabo później to juz byś tej ważki tak nie uchwyciła.Pozdrówka.

Bogdziu sprawdziłam, zdjęcie zrobione o 15.14 i 29 sek. a może znasz tego ptaka dłuższy czas go obserwuję przylatuje do mnie i nie wiem co on za jeden, tylko ze zdjęciem z bliska u mnie gorzej jest wielkości kuropatwy