Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 03 cze 2014

Do góry
grembosia napisał(a)

Nie myślałaś Aniu, żeby na tej pustej ścianie garażowej coś zawiesić, może kratkę, może "płaskorzeźbę", jakiś ornament? Ale weź proszę poprawkę za gadżeciarę .

Grembosiu, nie myślałam i nie pomyślę, bo mój dom jest w innym klimacie.. i takie elementy nie pasują, miałam kratkę na innej ścianie i ją zlikwidowałam.. za sugestią też Danusi...
Ta ściana to północna.. na kratce może rosnąć tylko bluszcz, a takich roślin nie chcę dawać na elewację, bo potem problem z konserwacją.
Rabatka pod ściana idzie do lekkiej przeróbki.. "szpetne urządzenie do ogrzewania domu" obsadzone cisami i już zarasta.. krzaki urosną i będzie zielono... jeszcze kilka lat i nie będzie tak pusto. W końcu mam tam Alfreda.. a on zasłoni całą ścianę
Bo jak urośnie taki jak Bogdzi.. to ściany nie będzie widać, a reszta urządzeń i krzaków będzie i tak do wyciepania
Dla przypomnienia jak duży ma urosnąć Alfred po 12 latach.. mój już ma 4.. to jeszcze 8

Przeliczając na wielkość to Bogdzi Alfred by miał wymiar jak zielona linia..... muszę sie modlić by taki nie urósł... bo takei kolosy to tylko u Bogdzi..

Moja bajka 09:39, 03 cze 2014

Do góry

Lawenda ślicznie kwitnie i przede wszystkim pachnie , a aksamitki rosną w niesamowitym tempie I wszystko baaaardzo cieszy
Starorzecze na górce 09:36, 03 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Rabatki bardziej całościowo i detalicznie:

rabatka pod sąsiadem

z gwiazdą Louisem Odierem:

rabatka południowa, tu rządzi pustynnik o cudnym zapachu i zaczyna firletka, ale są też ukrytre smaczki na jej końcach, których zdjęć nie mam (bujne jastruny, kwitnące Eden Rose 85, żywotna Mme Alfred Cariere w pachnącym kwieciu oraz na razie malutki, ale kwitnący Comte de Chambord, a uroku dodają dzwonki i szałwia):

rabatka przy płocie (widać potargane liliowce na pierwszym planien):

z kaliną (kalineczką) Roseum?:

rabatka eksperymentalna zachodnia z widocznymi liliami NN oraz bodziszkiem wspaniałym:

Bardzo ładnie ten ogród wygląda, czemu przy rabacie k/sąsiada dałaś smutasa? przecież ladnie ale działeczka wykancikowana, że mucha nie siada z mojego poidełka pija ptaszkiKalina Roseum urośnie ani się spostrzeżesz"gwiazda"LO pięknie wygląda pozdrawiam
Ogród pod bukami 09:33, 03 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
to moj dyptam do oddania (rozowy)

poki co wyszly mu z ziemi 4 pedy
w prawo, za granitowymi kostkami jest kula (fontanna), gdzie dzieciaki i psy ciągle urzędują ostatnio

Zaraz dokonacie na mnie linczu i moze nazwiecie roślinnym katem, ale ja bym w pieruny wyrwała to zielsko i do spalarni.
Jest tyle pięknych roślin, ze nie trzeba mieć w ogrodzie tych, co parza, uczulaja czy zostawiają jakies drzazgi. Chwila nieuwagi i miesiąc leczenia...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:32, 03 cze 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Popaczalas na ta czerwona katalpe? Podobywuje Ci siem?

Zdecydowanie wolę nasze katalpy... o jasnych liściach bardziej rozświetla ogród, a taka wielka, ciemna forma by przytłaczała ogród ...

Nie mam już co pokazywać.. wiec dzisiejsze powtórki... powinnam wątek nazwać ogród bez tajemnic... trzeci rok pokazuję to samo..

Ogród w cieniu brzozy 09:27, 03 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agatko, czy dałaś tej róży jakąś podporę, czy sama sobie tak fajnie radzi ? Jak duży jest ten krzew ? Pytam bo też kupiłam rhapsody in blue i będę ją w tym roku sadzić. Ile miejsca muszę dla niej zarezerwować ?
Ile lat ma ten krzew ?

Ewo, ta są dwa krzewy tej róży na dwóch osobnych obeliskach, widać je trochę na fotce, mają gdzieś 1,6m, szerokie 0,3m, robione już dawno na zamówienie, obok mam rabaty z bylinami więc nie chcę, żeby szła na boki, różę po tej zimie trochę przycięłam, dotąd raczej nie miała dłuższych niż 3m pędów. W tej chwili ma dobre 2m. To jej na pewno czwarty rok kwitnienia. Jest wspaniała, nowe jej fotki, Rhapsody in Blue

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:26, 03 cze 2014

Do góry
Aga nie gadaj, nie gadaj Kolejna Zosia samosia
Mój się ociąga z koszeniem i wtedy sama najchętniej bym kosiła. Ale wtedy to już bym wszystko robiła a tego nie chcę.
Cieszę się, że widać moje starania. Może kiedyś też będę miała dopieszczony ogród. Może powinnam zmienić nazwę na: W przyszłości dopieszczony ogród? Ale to takie odległe, że staram się o tym nie myśleć...
Dobrze, że przestało padać u Ciebie będziesz mogła działać przy linii rabatowej.

Na rabacie pod katalpami dosadziłam obwódkę bukszpanową

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:26, 03 cze 2014

Do góry
Tak krzewy pod firmę, pokazywałem kiedyś taki murek oporowy o długości 79 metrow, który chciałam czymś zakryć. Wachalam sie w wyborze roślin aż padło na pęcherznice żółtą i diablo w konfiguracji 5 na 2 . W domu to ja już miejsca nie nam
Tak na szybko przed wyjściem z domu

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:23, 03 cze 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Małgosiu, u Ciebie wszystko jest tak bujne, piękne, pomysłowe no; nawet nogi faceta ubrałaś w kwiaty Ależ masz pomysły !
W miniformacie 09:20, 03 cze 2014

Do góry
Bea napisał(a)
Oprócz tojeści, druga roślina, która zwróciła moją uwagę. Jeszcze przed wyjazdem na CHFS, a tam również była.

Kostrzewa sina "Intense blue"

w wysokiej donicy

i w towarzystwie

Widziałam tę kostrzewę u Żurka, ale jest droga masakrycznie, bo kosztuje 80 zł, ale jest dość pokaźna sadzonka

Piękne masz kompozycje w ogrodzie
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:18, 03 cze 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogród Eli 09:17, 03 cze 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

Elu to goździki ? Ale piękne ! Widziałam potężne krzaki róż, pąk na pąku, będzie się działo
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:11, 03 cze 2014

Do góry
Bawarkową słoneczną pogodę chętnie przygarnę, a i od Krosna też mi niech zawiewa pogodny wyż.
Upały są męczące, ale uwięzienie w domu latem, jeszcze bardziej męczy.
Dzięki za odwiedziny Zbyszku, Kasiu, Edytko.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:09, 03 cze 2014

Do góry
Ela bo tych ogromnych winniczków brzydzę się tknąć A bezdomne zadreptuję bo tych to już nawet patykiem nie tknę. A fuj!!!

Miłorząb we wczorajszych kroplach deszczu

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:08, 03 cze 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Renatko widziałam przecudnej urody ławeczkę u Ciebie, rośliny bujne, ale zaintrygowało mnie fioletowe na zdjęciu, cudne jest. Tylko nie wiem co to jest ?

buziaki zostawiam
Od ogrodu do łąki i stawu 09:08, 03 cze 2014

Do góry

Ależ przyjemne i śliczne miejsce na wypoczynek

Tu odpoczywam 09:01, 03 cze 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Grażynko,jednym słowem bajka,

Małgosiu bajkowo wszyscy mamy, ale najbardziej cieszymy się swoim miejscem na tej planecie

Tu odpoczywam 08:59, 03 cze 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

świetna ta ławeczka wśród zieleni, azalie cudnie pewno już przekwitły

Elu azalie przekwitają, jeszcze czerwone dzielnie trzymają się
Ławeczka, dzieło mojego M. jest oczywiście pod wpływem Ogrodowiska

Tu odpoczywam 08:57, 03 cze 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Witaj Grażynko, pięknie, kolorowo i kwitnąco u Ciebie.

Witaj Kofana ach ten maj jest tak piękny, że żal z ogrodu wychodzić

Tu odpoczywam 08:55, 03 cze 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Śliczne masz azalie,takie duże już.

Renatko dziękuję w imieniu azalii, należą się im pochwały dzielnie znoszą moje przesadzania, mam nadzieję, że już są w miejscu ostatecznym

Zakwitają pomału róże :

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies