Madzenko, bosko jak zwykle ja sie urlopuje, wiec mam czas, żeby czytac w całości Twój watek, mam Twój watek ustawiony na czytanie na bieżąco i od początku oczywicie mowie o tym wątku, a nie wcześniejszych
Kochana, ja jak zwykle,z pytaniami powiedz mi proszę ile róż jest na tym zdjęciu powyżej??? Ja mam zawsze problem z określeniem ile roślin powinnam zaplanować... I powiedz mi jeszcze, co to za bordowe kuleczki w Alnwick Rose?
A na koniec anegdotka pokazuje ostatnio mojej mamie ogrody z Chelsea, mama ogląda, mówi ze piękne, ale to tylko w Anglii i na pokazach możliwe... To mowie, ze zaraz jej pokaze prawdziwy ogród, polski, nie pokazowy... No i oczywiscie patrzy na Twój... Mama ogląda, zachwyca się, a na koniec mówi: no ale mialas mi ten ogród z Wrocławia pokazać haha chyba nie musze nic dodawać prawda???
Marzenko bajeczka! Przy takiej ilości róż, jaką planujesz budleje do wyciepania koniecznie! Jak posadzisz przy tych bukach ciemne róże to dopiero będzie szał!
Na przedpłociu co raz fajniej
Jaka jest odległość między rurkami w przęśle?
Właśnie mam taki plan Budleje do wyciepania a bordowe buki bedą robić tło. Wiosną będę działać, lub jesienią, chyba nawet jesienią. Bo drzewa lepiej przesadzac jesienią
Karolina bukszpany brzydkie, ciełam je ok 3 tygodnie temu, w największe upały i mi je przypaliło. Wreszcie odbijają.
Wczorja ciełam cisy, jesli mi je dzisiaj przypali słońce to się potnę....'Cisy z wczoraj w tyle za trzmielinami, jeszcze dleikatnie czubeczki im podetnę aby się rozkrzewiały
i w oddali
Bordwe kuleczki w Alnwick to czosnek główkowaty. Jeśli bedziesz na bieżąco to jesienią bedę szalec ich zakupami i przypomnę Ci Można go też sadzić wiosną.
Na tej rabacie o którą pytasz rosną:
- trzy róże rabatowe NN, -
- 5 jeżówek secret romance,
- 3 monardy,
- 6 kulek bukszapnowych,
- 7 żurawek georgia peach
- Z tylu 5 gracillimusów (których nie widać),
- 5 zawilców japońskich, które nitorycznie padają i wychodzą 2-3...
- 5 astilbe (do przesadzenia bo za niskie, nawet wiem gdzie
Posadziłam 3 purpurowe róże, których jeszcze nie widać,
- Buk tricolor, który nie wybarwia sie w tm roku.
- 5 perovski
- dwa stożki bukszpanowe małe...
- dwa różowe pieciorniki, które są białe....
- dwie trawy od Irenki Variegata do przesadzenia w bardziej wykepsonowane miejsce
- hebe, carex montana, trytomy, lilie - wszytsko do wyciepania a w to miesjce róze
Hi hi busz cały do przerobienia jesienią Będzie się działo