Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Z Pszenicznej ... 14:14, 31 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

I już niedługo rabata ognista, bo szałwia się szykuje, liliowce też ją pąki wypuszczają

ladny widoczek
a dlaczego ognista ?
Z Pszenicznej ... 14:03, 31 maj 2016

Do góry
To pokażę Wam jeszcze pole maków u mnie w kolejnym pierdzielniku
To wszystko zniknie plany są inne

Taką dostałam od meża funkie rok temu, nazwy nie znam...wielka Ci ona ma liście, podstawiłam tam kawałek klapka

I już niedługo rabata ognista, bo szałwia się szykuje, liliowce też ją pąki wypuszczają

Z Pszenicznej ... 13:59, 31 maj 2016

Do góry
Naparstnic też się meldują W przyszłym roku pozwolę im się wysiewać na różance do bólu

Overdam już jest piękny biało zielony, ma do towarzystwa posadzone Artemisy, ale czy się doczeka... słabo rosną
a szałwia Deep Blue zaraz zakwitnie też sadzona wiosną

Małymi kroczkami do celu... 12:47, 31 maj 2016

Do góry
A o tej pani ostatnio wspominałam, biała szałwia

Lecę robić obiad, miłego dnia wszystkim życzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:37, 31 maj 2016

Do góry
Renia, ta szałwia co mi i Luteczce ją dałaś to Salvia nemorosa Sensation ’Compacta Bright Rose'?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:26, 31 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Ojj zmiana pracy inie się marzy. W poprzedniej siedzialam 18 , w obecnej 4 i serdecznie jej nie lubie. Choć ciężka nie jest, to jedyny jej plus.
Iwka nie za a jednak przed Są kurze potem coś tam (buksy?) i szałwia
no buksy tylko nie cięte w tym roku i takie poczochrane
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:23, 31 maj 2016

Do góry
Ojj zmiana pracy inie się marzy. W poprzedniej siedzialam 18 , w obecnej 4 i serdecznie jej nie lubie. Choć ciężka nie jest, to jedyny jej plus.
Iwka nie za a jednak przed Są kurze potem coś tam (buksy?) i szałwia
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:01, 31 maj 2016

Do góry
Matka napisał(a)
No szałwia rzeczywiście gigant...ale nieskromnie powiem, że moja teżi też w tym roku nie dzielona....jeszczezrobił się z niej ładny dywani z daleka w końcu widoczna!
ja w ubiegłym roku tak ją podzieliłam, że całe lato nie mogłam na nią patrzeć, aż szkoda mi było Jeszcze kilku krzaczków brakuje do pełnej obwódki, ale na razie daję jej spokój
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:55, 31 maj 2016

Do góry
No szałwia rzeczywiście gigant...ale nieskromnie powiem, że moja teżi też w tym roku nie dzielona....jeszczezrobił się z niej ładny dywani z daleka w końcu widoczna!
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:50, 31 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A co to za szałwia taka wieeeelka?
deep blue, bynajmniej pod taką nazwą kupiłamona tak dorasta do 40-50 cm. W tym roku jest naprawdę ładna, bo w końcu jej nie dzieliłam. W 2013 kupiłam 5 sztuk, teraz mam ok. 30
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:43, 31 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Szałwia już prawie

A co to za szałwia taka wieeeelka?
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:39, 31 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
szałwia deep blue, a przed nią ptasie łapki
haaa pytałam o przed w sensie za
Zależy z której strony patrzeć
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:29, 31 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Przyszłam sprawdzić czy peonie pekły a zobaczyłam piękną szałwię. Co to za odmiana?
piwonie juz kwitną ale po deszczu leżą może się podniosą muszę dzisiaj jakąś podporę zrobić.

szałwia to deep blue
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:28, 31 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)
Co tam kobietko masz przed szałwią i jaka to jej odmiana ??
szałwia deep blue, a przed nią ptasie łapki
Mój ogród pod górkę... 09:26, 31 maj 2016

Do góry
Szałwia z chwastami - podobno modnie naturalistycznie

I niedługo spektakl jeżówkowy

Kolejne piwonie tuż tuż
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:56, 31 maj 2016

Do góry
Nova Zembla w takiej ilości robi wrażenie, Szałwia zresztą też.
dzieliłam rozplenice miesiąc temu też miałam tak samo.
pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:19, 31 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Szałwia już prawie

ślicznie

Iwonka ale piękny ten trzcinnik

ale anabelki masz wielkie? ilu letnie?

w ogóle to pięknie masz

a z czego ta fala w oddali przed thujami?
Zakątek z fioletową ławeczką 08:04, 31 maj 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Ładne widoczki nam serwujesz Doniu. Szałwia też mnie urzekła.
A z deszczu cieszę się razem z Tobą

Joasiu, popadało i w nocy też padałonareszcie. Teraz roślinki trochę mocy nabiorą i chwasty też Na rabacie karmnikowej wyrosły mi nawet maki...ciekawe skąd? Może nasionka były w karmie dla ptaszków? Muszę zobaczyć czy ta szałwia mi się nasiała, to bym Ci podesłała sadzonkę?
Ogródek Iwony II 06:24, 31 maj 2016

Do góry
Czy Melica się podniesie zobaczę w sobotę, też jestem ciekawa. Szałwia Caradonna bardzo wysoka jest, u Siakowej parę dni temu widziałam, to monstrum jest. Masz tyle roślin, że nie dziwne że ciągle coś kwitnie, to super. Masz zasłużoną nagrodę za tyyyle pracy.
Ogródek Iwony II 23:25, 30 maj 2016

Do góry
Iwonko bardzo Ci dziękuję za zdjęcia różyczek. Twoje tegoroczne lepiej wyglądają niż moje, pewnie mają więcej słońca, bo u mnie to prawie wszędzie półcień jest i trochę ryzykuję z tymi różami. Ale jedno zaskoczenie przy obchodzie w ubiegły czwartek przeżyłam: tegoroczna Munstead Wood pokazała osiem! pączków. No szok! A jeszcze parę dni wcześniej nic tego nie zapowiadało.
Podobnie jak Ty planowałam Melica ciliata do róż. Mam na działce trzy sztuki tej trawki z ubiegłego roku. Teraz wypuściła już kłosy i trochę się zdziwiłam, że taka wysoka jest (ok. 70-80cm). No ale zonk przeżyłam w sobotę rano, jak zobaczyłam jak ona się po deszczu położyła całkiem poziomo na ziemi. Nawet zdjęcie miałam zrobić z myślą o Tobie, ale kurcze zapomniałam. Mam tylko takie jak jeszcze stoi i widać ją tam trochę. Jak byś chciała to wstawię fotkę u siebie, ale nie za wiele ją tam widać

Dobra decyzja z przesadzeniem tych szmaragdów spod tarasu, ale podziwiam odwagę! Hortensje zdecydowanie będą się tam lepiej prezentowały niż tuje. Twoi chłopcy super domki zrobili, szkoda że moi obaj kompletnie nie mają zacięcia do takich robótek. Myślę, że do przywrotników przy anabelkach możesz spokojnie dodać szałwię. Szałwia i przywrotniki mniej więcej równo kwitną i to jest świetne zestawienie, a anabelki jednak później zaczynają. Wtedy jest już po szałwii i przywrotnikach. A metamorfoza łubina faktycznie mocno zaskakująca! Ale mnie się ten fioletowy kolor nawet bardziej podoba niż różowy. Taki niespotykany jest.

Jeny, chyba jeszcze nigdy nie napisałam tak długiego posta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies