Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 12:13, 18 maj 2014

Do góry
Na pogodę nie zwracałyśmy uwagi, nacieszyłyśmy się sobą i to sprawiło, że humor nas nie opuszczał, tak bardzo byłyśmy szczęśliwe........ a jak zobaczyłyśmy Gośkę, to już dostałyśmy głupawki z tej radości......Krzyś, eM Małgosi, robił nam focie i miał z nas prawdziwy ubaw....... Krzysiu, bardzo Ci dziękujemy dzięki Tobie będzie fotorelacja

Zaczęło się od kawki i ciasteczka ..........pod kogucikiem

wcale nie było tak mokro, ale kwiaty były całe w kroplach po deszczu........ale zapach

Ogród w skali mikro cz.II 12:10, 18 maj 2014

Do góry
I pierwsze fotki po deszczu
Mój ubiegłoroczny nabytek .. Teraz zaczyna szaleć

Bez czarny lancinata.. Jest na zbyciu .. Jak ktoś kce , to pisać ... Ja juz mam nadmiar kolorów... A przyszedł do mnie przez pomyłkę

Kiścień szaleje ... To jedna z najmniej kłopotliwych roślin w moim ogrodzie , nie wie , co to grymasy .)

A na te kwiaty róży giardina czekam jak mała dziewczynka na pierszy prezent gwiazdkowy .. To moja pierwsza róża .. I mimo tego ,źe teraz mam akcję " skoczek" żeby mi się nie nudziło .. To i tak myślę ,że będzie piękna

Mikro kwiatuszki skalnicy tworzą taki śliczny delikatny łan.. Ciężko to złapać na zdjęciu

Młode przyrosty rododendrona cunninhams white .. Rośnie bardzo zwarty i za to go lubię .. Nie ma takiej golizny we wnętrzu jak moja simona... Ale ona ma kwiaty do teraz , a on miał je zaledwie jeden tydzień .... I masz ci los .. Albo fajne kwiaty , albo fajny pokrój ..dwa w jednym szukam

Miłej niedzieli dla Wszystkich .. Buziaki

Siedlisko na Podlasiu 12:10, 18 maj 2014

Do góry
Ładny ten buszpan,nie mam takiego,trzmieliny sama rozmnażam, ucinam i do ziemi,łatwo się ukorzeniają
Ten mój ma ze 4 lata ja go tnę 2 razy do roku,miał być stożek, ale powiem ci że wychodowałam sama na pieńku tylko małyMiłej niedzieli

Co z tym ogródeczkiem począć 11:41, 18 maj 2014

Do góry
Niepokoja mnie moje bukszpany ,niby ładne przyrosty mają ,ale dziwnie brązowieją .

I takie już poczochrańce są kiedy można ciąć ?

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:37, 18 maj 2014

Do góry
=monteverde napisał(a)
Nowa Zembla

a z tą Nową Zemblą myślę, że to Polarnacht

Zobacz do mnie, https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=137#post_1 też mi się wydaje, że u Ciebie to 'Polarnacht'
Wichrowe wzgórze 11:37, 18 maj 2014

Do góry
Przedstawiam Wam moje nowe nabytki
Donica - dzban

i poidełko - na zdjęciu po zakupie stoi na trawniku, ale ma już kolumnę

Iryski miniaturowe

Floksiki i macierzanki miedzy kamieniami wewnątrz okrągłej różanki

Orliki

ten kolor mnie ujął i wzięłam, mimo, że sadzonka bardzo mizerna

irysek miniaturowy w ciekawych barwach z niebieskimi muśnięciami - na żywo dużo ładniejszy

I kilka ujęć z ogrodu...

siła perzu - potrafił przebić się przez całą cebulę szafirka

Przyjazny ogród 11:35, 18 maj 2014

Do góry
Namokły deszczem i wywrócił je wiatr - kwiaty w większości zerwałem, foty sprzed ulewy

Nowa Zembla

Haga

Polarnacht kwitnie najmniej okazale.

Ogród, który ciągle zmieniam 11:35, 18 maj 2014

Do góry
Asiu to ta ścieżka ona idzie z boku ogrodu prowadzi do grilla ,potem warzywnika ,podwójnej ławki i rozwidla sie do domku ogrodnika

Funkie - Hosta 11:34, 18 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

'White Feather' wciąż w bieli

To ona potem będzie miała inny kolorek?
Wichrowe wzgórze 11:33, 18 maj 2014

Do góry
Nadrabiam zaległości

rabata symetryczna po lewej stronie ogrodu już się tworzy - tutaj fotka w trakcie prac w ostatnich dniach:

Na razie wykorzystuję rośliny z ogrodu - dzielę, część przesadzam i sporo się już tego uzbierało. Będę musiała dokupić trochę nowych odmian róż, piwonii i irysów, co już mnie cieszy niezmiernie na kwitnienie w kolejnym sezonie. Muszę dobrze przemyśleć nasadzenia
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:33, 18 maj 2014

Do góry

nie samym Białobokiem działka żyje -cyprysik Wisselli może nawet w wypasionej wersji Saguaro

i dalej zielono/biało
Rododendronowy ogród II. 11:19, 18 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Myślałam że złożę rewizyty wszystkim ale nie ma szans, reszta jutro ale wieczorem bo dzień wnuczkowy od rana. Miłej niedzieli wszystkim zyczę.
Zdzis zakwitła pierwszym kwiatkiem to na dobranoc zostawiam.

O raju, jaka piękna! Bogdzia, jak w przyszłości zacznę szczepić piwonie, to mogę liczyć na małego zrazika
Życzę Ci udanego spotkania, przykro mi że nie mogę przybyć mimo wielkiej chęci, no cóż - siła wyższa ... bawcie się dobrze . A na dzień dzisiejszy dużo pogody
Ogród w cieniu brzozy 11:06, 18 maj 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Marta, to może masz egzemplarz z nasionka i dlatego jeszcze nie kwitnie?

Mój pierwszy kwiatuszek różany i bardzo czerwony pąk na Giardinie.

Agatko, śliczny widok tak bardzo pożądany
Co się stało kwiatom ... 10:57, 18 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Zrób w tej dziurze mini domek dla owadów U mnie dla odmiany pięknie i słonecznie Jak ja długo czekałem na to słońce Pozdrawiam niedzielnie
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 10:49, 18 maj 2014

Do góry

Ja z prezesem wycieczki z Kasią

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:47, 18 maj 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Upragniona donica murowana, przy której będzie ławka i palenisko wreszcie powstaje!

Nie mogłam uwierzyć , że som fotki …kulkowisko bardzo mi się podoba i cieszę się z Tobą , że donica będzie

Buziak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:40, 18 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Tak sobie dumam czy placu zabaw nie przestawić... Wzdłuż thuj

Ana myślę że to bardzo dobry pomysł ,tam masz bardzo ładna rabatę ,a mało ją widać ,przestawienie domków wymaga pracy ,ale efekt jest wart tego pozdrawiam niedzielnie czekam ,czekam
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 10:36, 18 maj 2014

Do góry

Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 10:29, 18 maj 2014

Do góry
W ogrodzie japońskim było bardzo kolorowo, azalie tonęły w kwiatach

to nowsza część ogrodu pokazowego za herbaciarnią

Co z tym ogródeczkiem począć 10:26, 18 maj 2014

Do góry
A i zapomniałam pokazać moje czosnki

Ciekawe czy będą większe ?
To są te z Lidla
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies