Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

polinka 22:32, 22 cze 2014

Co ja się tutaj dowiaduję?? Dziewczyny chyba kończę bo jak zacznę odwiedzać te wszystkie szkółki to urlop spędzę w ogrodzie a eM. zażąda rozwodu z powodu zbyt dużego obciążenia finansowego przez pasję żony do roślin

p.s. bagażnik w combii, po rozłożeniu foteli można spokojnie w dwie osoby się wyspać
Mathildis 23:21, 22 cze 2014

Alisonek napisał(a)

no własnie o tym myślę, ja tez tam nie byłam bo to ode mnie daleko.
a w Jarocinie byłam kiedyś na weselu

Mathildis 23:26, 22 cze 2014

polinka napisał(a)
Co ja się tutaj dowiaduję?? Dziewczyny chyba kończę bo jak zacznę odwiedzać te wszystkie szkółki to urlop spędzę w ogrodzie a eM. zażąda rozwodu z powodu zbyt dużego obciążenia finansowego przez pasję żony do roślin

p.s. bagażnik w combii, po rozłożeniu foteli można spokojnie w dwie osoby się wyspać

Możesz zostawić portfel w domu i przyjechać tylko do mnie
Chociaż ja sama na zakupy jeździć nie lubię - wolę w towarzystwie
Szukam chętnych na towarzystwo w Dobrympolu... do Jucci to jednak jakieś 50km dalej... ale jak bardzo chcesz to mogę jechać, jak zrobimy zrzutkę na paliwo będzie taniej
grembosia 20:04, 23 cze 2014

Pięknie w Twym leśnym królestwie.
Ruda modelka niesamowita...
Ja na Twoim miejscu poszłabym też w róże, one całe lato są urokliwe, a że w lesie, to Twój las i może być też różany.
polinka 20:20, 23 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Możesz zostawić portfel w domu i przyjechać tylko do mnie
Chociaż ja sama na zakupy jeździć nie lubię - wolę w towarzystwie
Szukam chętnych na towarzystwo w Dobrympolu... do Jucci to jednak jakieś 50km dalej... ale jak bardzo chcesz to mogę jechać, jak zrobimy zrzutkę na paliwo będzie taniej

Ania, na początek chyba pierwszą propozycję wybiorę i portfel zostawię
Dam znać jak coś umyślę
Mathildis 21:52, 24 cze 2014

grembosia napisał(a)
Pięknie w Twym leśnym królestwie.
Ruda modelka niesamowita...
Ja na Twoim miejscu poszłabym też w róże, one całe lato są urokliwe, a że w lesie, to Twój las i może być też różany.

Cały czas myślę, ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Mathildis 21:53, 24 cze 2014

polinka napisał(a)

Ania, na początek chyba pierwszą propozycję wybiorę i portfel zostawię
Dam znać jak coś umyślę

szkoda a już miałam taki chytry plan
Mathildis 21:55, 24 cze 2014

Takie 3 hortki ogrodowe u mnie rosną i miały być wszystkie takie same
ale jakimś dziwnym trafem mają 2 kolory kwiatów

AgnieszkaW 22:10, 24 cze 2014

Matylda robi furorę na Ogrodowisku, jest po prostu urocza Furorę robi też Twój ogród, bo zmienia się w piękny leśny ogród (a właściwie już się zmienił) Buziaki
anna_g 22:22, 24 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Co chciałabym osiągnąć... chciałabym jakoś ciekawie zagospodarować chwastowisko... bo co prawda wykoszone nie wygląda tragicznie, ale wolałabym tam ścieżkę i bylinki wzdłuż niej... wiem że nie chcę by był to typowy ogród leśny, ale raczej ogród pod sosnami - żeby z tego lasu zostały sosny, grzyby ale też żeby było miejsce na ławeczkę więcej Rh.
Dziś odwiedziła mnie ciocia i stwierdziła że jednak ta kora to chyba rewelacyjna jest bo ani jednego chwaścika na rabatkach nie ma, nie wiedziała że we wtorek i środę całość tak dokładnie wypieliłam - było mi miło, że moja praca została doceniona.

Hostom rzeczywiście się u mnie podoba planuje dokupić kross regal lub podobną... a może ktoś ma i chce się wymienić?

Ja mojemu synowi mówię że potrzebuję pomocy a on jak typowy rycerz chętnie mamie pomaga

Matyldzie z racji jej odmiennego stanu urozmaiciłam trochę menu w stołówce oprócz orzechów dostaje też marchewkę, jabłko, a w w moim lasku może sama poczęstować się malinami i porzeczkami

Matylda będzie mamusią? To Ty będziesz ciocią Ale fajnie
Oglądnełam sobie tą hostę krossa regal - ładna, taka konkretnie duża - pod Twoje drzewa idealna.