Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Starorzecze na górce 22:08, 12 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

z góry:

.

Agatko, niesamowity zakątek !!! Jakie to wszystko dorodne. Oj, w maju to Ty nic rodzinie nie ugotujesz, taki widok z okna to istna bajka.

Piękne słowa napisałaś u mnie...

Oj z tym kręgosłupem niestety będziemy miały problemy, wiadomo, praca w zgięciu mu nie służy. Trzeba będzie się znowu wziąć za ćwiczenia. Ja jakiś czas ćwiczyłam rytuały tybetańskie, bardzo pomagały. Muszę znów do nich wrócić, polecam. Mąż cały czas ćwiczy, chyba z 3-4 lata i jest bardzo zadowolony.
Dobrze, że masz wsparcie w mężu, to duży skarb.
w Oborze też mogą być ogrody 22:07, 12 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ala nikt tak nie fotografuje obcych jak Ty Bleeee ... !!!!!

Zastawiam się ile razy jeszcze poprzestawiasz doniczki z roślinami bo za każdym razem jak u Ciebie jestem są w innym miejscu Kombinuj Pozdrawiam

Z myślą o Tobie szukałam nowych okazów i miałam aparat w pogotowiu na wypadek ataku obcych
tym razem skolopendra (ja tak je nazywam )

i kawałek warzywnika

Doniczki z roślinami znowu są inaczej kombinuję jak koń
Kubusiowo II 22:06, 12 maj 2014

Do góry
No to teraz trochę Kubusiowa...... w zasadzie u nas sie nic nie zmienia na razie Wszystko dopiero teraz się rusza bo susza była okropna.....
Miałam zaplanowane pielenie wszystkiego, dosadzenie paru roślin, uporządkowanie przechowalnika i takie tam drobne rzeczy....

Musiałam zakupić ziemię i trochę kory więc pojechałam i kupiłam. Jednak kręgosłup mi nawalał i tak się zaczęłam zastanawiać co tu zrobić, żeby tego wszystkiego nie nosić. Rozejrzałam się a po placu jeździł sobie Kubuś quadem...... zawołałam więc moje dziecię, obejrzałam pojazd, poszłam po przyczepkę od starego traktorka Kuby i sznurek do bielizny..... Zamocowałam przyczepkę do quada, naładowałam worki z korą i ziemię i placem pokazałam gdzie trzeba zawieźć.....

Kosztowało mnie to "mambę" ale warto było
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:06, 12 maj 2014

Do góry
iwona0765 napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie Monteverde !

Dziękuję i wzajemnie Iwonko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 12 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Szału to nie robi i do zmiany na jesień. Ktoś wyrwał mi bluszcz zza trzmieliny... nikt oczywiście się nie przyznał.

Widać posadzoną trzmieline. Nie wiem co posadzić w tym pustym polu w łezce z bukszpanu... jakoś trzmielina po całości mnie nie przekonuje

Aszzzz Łobuzzzy bluszcz poooorrrwali ...

O co do trzmieliny na pniu .. Ja ostanio zakoffałam się w trzmielinie wystającej znad kiścienia .. Achhhhh

Może namięszam , a może zainspiruję
Kolorowy ogród na piasku 22:05, 12 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Piwonia Starlight zapowiada się niesamowicie. Zrób koniecznie zdjęcie w rozkwicie. Moje młode chyba jednak mróz liznął, ale tylko jedną odm. Nie rozumiem trochę dlaczego, ale dziwnie wyglądają.

Z arcy. chyba coś w takim razie sknociłam, ale było zgodnie z instrukcją Trudno, trzeba przeboleć.

Piwonie u mnie ostały się, wydaje mi się, że jedynie białe, które były prawie rozwinięte lekko przyżółkły.

Agnieszko, Starlight charakteryzuje się tym, że kwiaty nigdy nie otwierają się na płasko, płatki zawsze są lekko podniesione do góry. Obok pokazuję Ci kwiat Claire de Lune, która też już kwitnie. Jej płatki otwierają się na płasko, widoczne są żółte, dużo ładniejsze sznureczki.
Z arcy. nie wiem co mogło być nie tak.

-
Lecę w kulki... 22:04, 12 maj 2014

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ale mam nosa, właśnie chciałam zapytać, czy to już czas na surfinie. Gdzie ty takie ładne, krępe sadzonki kupujesz? U moich sprzedawców surfinie mają takie długie glizdogony, które mi się nie podobają.
Piękna lekcja poglądowa. I pokazuj więcej ogrodu, bo nam się on nie nudzi! Kochana! Chociaż mój ulubiony zakątek z leżaczkiem, plisss! Anko-Sasanko!

Aguś...stęskniłam się za Tobą i Twoim poczuciem humoru....:

Ja nie mam stałego źródła zakupów tych surfinii...kupuję gdzie trafię i wykupuję całą dostępną ilość.
Raz to jest targowisko,raz giełda, raz pobliski market.
Potrzebuję tych sadzonek sporo i rzadko mam je w sezonie z jednego miejsca...
Kupuję zawsze dość wcześnie...dlatego nie mam...jak to ładnie nazwałaś... 'glizdoogonów''
Pierwsze kupiłam 26 kwietnia...
Jak one są już zbyt wyrośnięte trzeba przyciąć...i trochę poczekać, ale wolę ciachnąć niż mieć je takie długie od początku.
Jeśli zakątek z leżakami Twój ulubiony....to for you...
Plaża...Sezon 3 Foty robione dla Ciebie...

Na razie tu pusto...jak na plaży o tej porze roku...
Rozplenica jeszcze malutka...

ale za to widać inne...

Wszystko przycięte...maleńkie

Perukowca też nie widać....bo...bo....
ja nie bojam się mocnego cięcia....
ale tym razem chyba przesadziłam....

Moja codzienność - ogród Oli 22:03, 12 maj 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Doczekaliśmy się potomstwa
18 kwiecień ( dwa dni po zawieszeniu budki )

dziś

o ja nie mogę - jakie słodziaki!!!! Ola Ty to masz szczęście
Ogród to życie 22:03, 12 maj 2014

Do góry
Teraz mój pierwszy i jedyny rhododendron. Jak na początkującą ogrodniczkę przystało- nazwa nieznana
W tle moja Mimi.
Bajkowy ogród Weroniki 22:03, 12 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Pieknie dziękuję za odpowiedź.

Nawiozłam roże długodziałającym nawozem, powoli rozpuszczanym, mam nadzieję, ze się nie popalą.

Ale jednej, której skończył się nawóz długodziałający podsypałam azofoski i padła (Lovely Fairy). Kurcze, co do reszty, to ja mam same młode rośliny. Sypię obornik i azofoskiej tez podsypałam, w końcu wszystko popalę.

Agato, może AniaDS lub Akanta coś poradzą...Popatrz do jednego z tytułów o różach na naszym forum.
Obornik jakiś przerobiony może nie zaszkodzi?

Kiedy kwitną bzy.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:01, 12 maj 2014

Do góry
Coś na dobranoc

Ogród cichy i przytulny 22:01, 12 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ale mięsa i tak wychodzą smaczne
Poprzednim razem była szyneczka, łosoś i kilka ziemniaczków

Asia, pychotki pokazujesz, to jest to co Tygryski lubią najbardziej też będę wędzić, czekam na piękne słońce, zacznę od ryb, a ogrodem się zachwycam i chłonę jego piękno, i uwielbiam twoje obrazy tworzone obiektywem

Dziękuję Mirella i życzę dużo słońca i smacznej rybki
w Oborze też mogą być ogrody 22:00, 12 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Byłam już u Ciebie...dawno temu
Kibicuję!!!

Chyba nowy awatar mnie zmylił, dlatego
Melduję że rh podlane chemią na opuchlaki i inne gryząco-ssące robale. oby efekt był, bo ślicznie kwitną Po każdym kolorku dla Ciebie za kibicowanie

Ogród to życie 21:57, 12 maj 2014

Do góry
Bardzo Wam dziękuję za pochwały. Dzisiaj jak robiłam zdjęcia odkryłam że zakwitły moje dwa głogi. Sadziliśmy je zeszłej jesieni.Nie są polecane na forum ale ja je kocham

Działka wkoło Lubczyka :) 21:55, 12 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu zadołuj tylko do poziomu doniczki tak żeby była zasypana ziemią a patyki wystawały w miejscu mało nasłonecznionym i czasami podlej Zobacz golaski z zeszłej wiosny jak puszczają z ziemi teraz są wysokie na 40 cm.i całe w lisciach.Żebym mogła tylko wgrać zdjęcia dla porównania.Cierpliwaści Kasia Co zasadzisz do tej fajoskiej doniczki?

dzięki za zdjęcie czyli jest jeszcze nadzieja, że coś z nich będzie przyszykuję sobie tylko tam mieszankę dobrej ziemi, bo tam ta gorsza jest i wtedy przeniosę tam swoje doniczki, a kolejne już najwyżej będę wtykać bezpośrednio tam
a do nowych doniczek wsadzę swoje wyhodowane z nasionek petunie myślę, że fajnie będą wyglądały w takiej kaskadzie
Hirutkowy raj:)) 21:55, 12 maj 2014

Do góry
A teraz proszę o pomoc w identyfikacji czy to jest jakaś roślinka i jaka czy wielki chwast sie uchował niezauważony przez zarobioną ogrodniczkę ?

Bajkowy ogród Weroniki 21:54, 12 maj 2014

Do góry
Bogdziu, nie zamęczam Cię główkowaniem nad nazwami moich różaneczników. Życzę Ci energii i miłego spotkania z fankami Twojego królestwa rododendronowego, które odwiedziłam w pamiętnym 2012r.. Zachwyciłam się ogrodem, Ciebie podziwiamy do dziś, ale w sprawie uginających się stołów cytuję Anię. Buziaki przesyłamy.

Z najstarszych...lila róż.

Tak kwitły rok temu, teraz w pąkach.
Bez nazwy jest jeszcze Rh żółty i różowy. Azalie wysokie:, czerwona, koralowa, łosoś, żółta.
Japońskie azalie: c. różowa, wiśniowa, czerwona, jasnoróżowa, białe.
Pszczelarnia 21:54, 12 maj 2014

Do góry
Jeszcze nie ma trawnika, jeszcze rabata w przebudowie a stokrotki i mlecze zagarniają wszystko. Nie znają swoich granic.
Kolorowy ogród na piasku 21:54, 12 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie Vivo, znów z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie U Ciebie ucierpiały od mrozu tulipanowce, u mnie jeden ( z dwóch) milorząb - też się martwię, czy odbije (mam taką nadzieję). Pozdrawiam

Agnieszko, ja muszę mieć bardzo dużo nadziei, bo u mnie dużo roślin podmarzło

Energetyczne tulipanki, późno sadzone i dopiero teraz są w pełnym rozkwicie.

-

Mój wymarzony ogród 21:54, 12 maj 2014

Do góry
zobaczcie kobity co znalazłam do moich grabów

źródło: https://www.ogrodowisko.pl/watek/527-obwodki-z-bukszpanu?page=10
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies