Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mala_Mi 16:20, 15 cze 2014

Rabata w bólach ale widzę, że sie urodziła I piorunom się oparła

Róża piękna i dorodna.... a po sławetnej zimie dużo wymarzło i padło roślin... wielki mróz i zero śneigu.. i tak terminatorka, że odbiła

I ładne masz iryski.. takie białe z niebieskim.

Więcej nie cofnęłam, ale ostatnio jestem niezorganizowana czasowo.
Urszulla 16:26, 15 cze 2014

Agania napisał(a)
Nowy pzedgogródek

Agatko, widzę przeróbki ostre....jeśli mogę swoje dwa grosze wstawić......bo widzę że trawki dajesz, kup sobie ze dwa miskanty variegatus- one świetnie rozświetlają rabatę i nawet zimą są urocze jako związane- stanowią wyższe piętro między roślinami osobiście uwielbiam ę odmianę. U Ciebie brakuje tylko jakiegoś koloru dla złamania jednolitej zieleni. I z przodu też bym kupiła niskie carexy te białe w środku ale ciągle ich nazwa mi wypada z głowy.
Urszulla 16:34, 15 cze 2014

Teraz doczytałam resztę rozważań Sebka i Twoich tak turzyce Ice Dance będą świetne, ale te zielone (też je mam) nie dają takich efektów rozświetlenia. Róże świetnie dadzą kolorek w okresie kwitnienia, a może trochę żurawek pod kolor róż wtedy kiedy one nie będą kwitły( ja przeważnie kupuję 2-3 żurawki i rozmnażam sama). To tyle mojego gderania na temat Twoich spraw szkoda że nie możemy w terenie podyskutować bo Ty lepiej znasz nasłonecznienie i stan glebowy i wiesz co i jak tam rośnie. Ja u mnie też testuję. Bo tam gdzie myślałam że runianka spełni zadanie okazało się że nie chce rosnąć bo za sucho i klapa. Mus ją przesadzić i coś nowego obmyślić....a miało być tak pięknie
Agania 16:42, 15 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Rabata w bólach ale widzę, że sie urodziła I piorunom się oparła

Róża piękna i dorodna.... a po sławetnej zimie dużo wymarzło i padło roślin... wielki mróz i zero śneigu.. i tak terminatorka, że odbiła

I ładne masz iryski.. takie białe z niebieskim.

Więcej nie cofnęłam, ale ostatnio jestem niezorganizowana czasowo.

Dzięki , że wpadłaś Aniu, wiesz ja ostatnio, nie mam dla Was czasu, bo rośliny w doniczkach siedziały, w końcu posadziłam i przedogródek faktycznie rodzi się w bólu, bo ja z tych co latają przestworzach, a nie projektują, ja bym tak chciała, żeby za migiczną wróżką, pstryk i już urosło

Iryski ,które Ci się spodobały na tle mojego przedogródka przed zmianami

Agania 16:57, 15 cze 2014

Urszulla napisał(a)

Agatko, widzę przeróbki ostre....jeśli mogę swoje dwa grosze wstawić......bo widzę że trawki dajesz, kup sobie ze dwa miskanty variegatus- one świetnie rozświetlają rabatę i nawet zimą są urocze jako związane- stanowią wyższe piętro między roślinami osobiście uwielbiam ę odmianę. U Ciebie brakuje tylko jakiegoś koloru dla złamania jednolitej zieleni. I z przodu też bym kupiła niskie carexy te białe w środku ale ciągle ich nazwa mi wypada z głowy.

Uleczko, jak ty się rozkręciłaś......buziakam cię, miskanty są posadzone, ale nie Variegatus i nie Morning light, ale Rotsilber, bo takim, akurat dysponuję......na rabacie są jeszcze carexy Frostet Curls, Morrowi, Ace Dance i turzyca palmowa.........kolory będę wprowadzać w przyszłym roku, ale róże już posadziłam Fairy......chcę obiele, ale nie było w tym roku w szkółkach i chcę byliny w kolorze burdundu, ale tez za wiele propozycji nie miałam

Agania 17:20, 15 cze 2014

Przesadzone trzmieliny już mi konweniują

Agania 17:24, 15 cze 2014

Agania 17:36, 15 cze 2014

Dopasujcie mi do takiego ogrodu jaki mam mieć przedogródek

mój pomysł jest taki

a jeszcze zaznaczam, że jest to skarpa, ciężko ją wykończyć jakie macie pomysły na obwódkę.............ja go nie znam, skarpy są trudne do wykończenia, do obsadzenia i ja tutaj potrzebuję Waszej pomocy

Liczę na Waszą pomoc
Agania 17:45, 15 cze 2014

Tak wyglądało wczoraj

grazyna 18:05, 15 cze 2014

Różę Twoją tylko podziwiać ! Jest oszałamiająca ! Mrowisko widziałam

Ja Agatko, jak wiesz talentów do projektowania nie mam wcale, ale do koloru Twojego domu pasowałaby mi lawenda jako roślina na obwódkę. Zimą również jest, u mnie zmieniła się w srebrną by wiosną ponownie wrócić do zielonego.

Pod warunkiem, że masz tam dość słońca.

Więcej pomysłów nie mam, chyba że miniaturki berberysu