Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 10:27, 08 cze 2014

Do góry
Ogródek Agam 10:24, 08 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Ja u Ciebie, Ty u mnie z pięknym projekcikiem . Podoba mi się i to bardzo.

Taka a nie inna linia rabat jest jakby nawiązaniem do ćwierć koła znajdującego się po drugiej stronie tarasu.

Teraz tak myślę że gdyby ten łuk zrobić jak w Twoim projekciku też nie byłoby źle. Tyle że napaliłam się na kwitnące hortki zaglądające przez okna wykuszu i przy tym zostanę, nawet kupiłam 4 sztuki. Zwłaszcza że klony u mnie przemarzały.
Te trawki to gracki?

posadź i myśl o łuku
Liliowo i kolorowo:) 10:20, 08 cze 2014

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 10:14, 08 cze 2014

Do góry
Dziękuję serdecznie za wspólnie spędzone sobotnie popołudnie.
Danusiu była wspaniale. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 08 cze 2014

Do góry
Wszystkim zaglądajacym życze miłej niedzieli, dziekuję, że zaglądacie i nawet się Wam podoba Z braku czasu każdemu z osobna nie dziękuję .. i by nie produkować stronek, bo i tak ich wczoraj namłóciłam.. a teraz zbieram sie z wizytacja do ...........o tym wieczorkiem

I dzisiejsze róże..
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:07, 08 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu... Twój ogród jest dowodem na to, że "busz" jest najpiękniejszy... Nie umiem wybrać najładniejszych fotek. Wszystko jest zachwycające. Ile kosztują bilety na zwiedzanie Twojego ogrodu?

Partia Zielonych ma wejściówkę gratis....
Dziś gorąco, upał, ptaki szaleją w wodzie... aż miło popatrzeć..

I znalazłam Inkarwillę posadzona z kłączy Biedronkowych 2 lata temu.... przekopane to było..ale zakwitło..

Zakochana w ogrodach 10:06, 08 cze 2014

Do góry
Co ta za roślina?

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:05, 08 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
naoglądałam się cudnistych zdjęć i tak sobie myślę co miałam napisać, bo co chwila myślałam by o coś spytać
co to za jasno różowa róża ta z dzwonkami, Poraził mnie widok grahama, mam i se myślę nie urośnie u mnie taka... naparstnice obiekt westchnień... a i gdzie kupiłaś białe pełne jeżówki

Jeżówki u mojego Pana Bylinowego po 11 zł... szkoda, że nie dogadałyśmy sie bo bym Ci przywiozła do Bogdzi

Graham z powodu braku zim dorodny... potffór.. nie ma czasu na podpory i znó mi leży odłogiem na tarasie i trawniku.. trza znów na sznurek i do podpory pergoli uwiązać.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 08 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ale super porcja zdjęć jednak najbardziej mnie powaliła informacja że wyszłaś do ogrodu o 4 rano - ufff
ta róża krzak wielki wyjątkowa, Nostalgia też super co od niej chcesz ma sporo pąków no i wogóle łał

Krzew Nostalgii dorodny, ale kwiaty jakieś takie mniejsze.. i gorzej wybarwione

Ten jakoś wygląda, ale dużo jest brzydkich

Rododendronowy ogród II. 10:02, 08 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

O tym rodku pisałam u Ciebie na stronie 2420 To właśnie wtedy go przesadziłam.(pierwsze dni maja) Cała rabata ma 0.90 x 1.80 ziemia z rabaty była wybrana na gł ok 60 cm, jako podłoże oba rodki dostały torf kwaśny 1:1 z ziemią ogrodową, jednakowo są podlewane bo są oba na tej samej rabacie. Przy przesadzaniu przepłukałam bryłę korzeniową bo była bardzo zbita. Mam wrażenie że on tak jakby zamarł, zatrzymał się w miejscu już na jesień ubiegłego roku.Zdjęcie z kwietnia przed przesadzeniem.

Już sama nie wiem.

Szczerze powiem ze mam mieszane uczucia co do płukania korzeni roslin w dużych roślinach. Rh zawsze mają zbite korzenie , taka ich uroda. Po takim płukaniu muszą chyba od nowa budowac system korzeniowy co nie jest łatwe bo kazdy korzeń od nowa musi umiejscowic sie w ziemi a przesadzone z bryłą korzeniową i ziemia mają jednak w duzej mierze korzenie które od razu podejmuja odżywianie rośliny. Może nie mam racji , nigdy tego nie robilam wiec i doświadczenia w tej mierze nie mam.Powiekszyłam zdjęcia i wydaje mi się ze są czyms podsypane. Po takim przesadzaniu powinny byc stale podlewane, ale to wszystko i tak nie tłumaczy o tej porze opuszczonych liści.Jesli są wysciólokwane to koniecznie sciólke wyrzuc i podlewaj go.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:02, 08 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu napisz proszę jak szybko i jak bardzo rozrasta się tojeść. Finka pisała że jest ekspansywna, dlatego zatsanwaiam się ile sztuk sadzić skoro będzie wielka? Z góry dziekuję za radę i życzę miłego muminkowania

Odpowiedz u Ciebie.. a raczej moje gdybanie

Dzis zakwitł nowy nabytek.. jednym kwiatem, ale dobre i to na początek.. piwonia NEon.. miała być bardziej żarówiasta , a jest bardziej czerwona, ale piękna

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 08 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

i to zestawienie też mi się podoba i chyba skopiuję czy aby mogiem?

Julka, kopiuj do woli, po to wstawiam, że może i moja radosna twórczość komuś się przyda do czegoś

Jest tam taka ładna piwonia, ale nazwy nie znam.. jest śliczna, nie pokłada się.. o taka, może ktoś pomoże rozszyfrować nazwę.

oraz rozrastający się w tempie ekspres dzwonek skupiony, ale łatwo się usuwa nadwyżki obdarowując chętnych.. , potem jest len i jeżówki... pomarańczowe A przed piwonią rośnie odętka biała. Wokół piwonii posadzone da prymulki na wiosnę i na pewno coś jeszcze ale nie pamiętam.. musiałabym potrzeć na foto.. .

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 08 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

pieronie nie dość, że masz Muminka to jeszcze w raju mieszkasz

Raj trzeba sobie samemu zrobić czyli zapracować... a Muminek..no cóż, to już nie ja nad tym pracowałam
róża Star Profusion

Ogródek Agam 09:51, 08 cze 2014

Do góry
Ja u Ciebie, Ty u mnie z pięknym projekcikiem . Podoba mi się i to bardzo.

Taka a nie inna linia rabat jest jakby nawiązaniem do ćwierć koła znajdującego się po drugiej stronie tarasu.

Teraz tak myślę że gdyby ten łuk zrobić jak w Twoim projekciku też nie byłoby źle. Tyle że napaliłam się na kwitnące hortki zaglądające przez okna wykuszu i przy tym zostanę, nawet kupiłam 4 sztuki. Zwłaszcza że klony u mnie przemarzały.
Te trawki to gracki?
Piaskownia na zakręcie 09:38, 08 cze 2014

Do góry
Róża Veilchenblau

Róża Rhapsody in blue

Róża Chippendale

I zeszłoroczne zdjęcie róża AUSfather ( pięknotka )

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 09:37, 08 cze 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Ano rośnie rośnie
To kfiatek dla odwiedzających wątek

A dżemy z kamczackiej muszą być boskie, bo te jagody mają w sobie odrobinę goryczki, która bardzo mi odpowiada Ale to w przyszłości...

Przyszłam z rewizytą i przywitał mnie taki śliczny mały ogrodnik.
I ten uśmiech
Piaskownia na zakręcie 09:22, 08 cze 2014

Do góry
Zaczynają

Róża Olympic Palace

Różą Novalis

Róża Burgundy Iceberg

Piaskownia na zakręcie 09:17, 08 cze 2014

Do góry
Róża Charles Austin

Róża Aladdin Palace

Róża Maria Teresa

Piaskownia na zakręcie 09:09, 08 cze 2014

Do góry

Róża Alabaster

Róża Baronesse

Ogródek Agam 09:05, 08 cze 2014

Do góry
a może tak ..... linie przy tarasie w ten sposób ...
klon, hosty, bukszpan kulki i żywopłot, cisy , rh

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies