No tak się własnie zastanawiam czy dobrze bo przetacznika posadzilam za kocimiętką a przetacznik czytam, że do 30cm dorasta wieć go tam zza tej kocimiętki nie będzie widać ... kurcze i znowu przyjdzie mi przesadzać
Jeśli nie lubią wilgoci to pasuje bo nie będę musiała dokładać linii kroplującej w tym miejscu. A szałwia tez nie lubi wilgoci?
Cześć Ptaszyno . Fajnie, że jesteś . U mnie dziś nie lało, ale wczoraj za to strasznie. W sumie fajnie, bo już sucho było, a posadziłam wszystkie roślinki, więc deszcz zrobił za mnie robotę. Niestety szałwia omszona położyła się na boki. No, ale trudno, trzeba będzie ją podwiązać i już . Kasiulek odkopiesz mi ciutkę tych goździków?
Witaj Aniu, podobno jutro mamy się poznać u Ewy Weszłam zatem na Twój wątek żeby poznać Cię i Twój ogród wirtualnie. Pięknie sobie poczynasz, czyściutko, nie ma żadnych chwastów Szałwia rozrosła się u Ciebie bardzo ładnie, do pozazdroszczenia
Sprawdzalam ostatnio i byl.napisze Ci zaraz nazwe na priv.
O annabell pytalam bo one sa takie strasznie wybujLe i zastanawialam siw czy do wiosennego ciecia same mi sie nie połamią.dlatego myslalam czy ich teraz nie podciac.
O gruszy mialas sie upewnic kiedy naciac nad pakiem by wypuscila nowy pęd.
Śliczna ta szałwia, kurcze wysiałam dwie torebki, ale że do wysiewów mam dwie lewe ręce, tzn do pielęgnowania siewek utrzymałam przy życiu dwie sadzonki, wysadziłam je do gruntu i zapomniałam o nich, teraz śladu już nie ma
szalwia dziekuje
Chealsy mnie natchnelo,byl szybki mail do Magnoli bo jakby nie bylo miala wielki wklad w moliniowe pole,poparcie uzyskalam, nawet M stwierdzil ze fajny pomysl.jeszcze nie wiem jaki material do konca drozszy ale fajniejszy czy tanszy... ale to nie w tym roku ale plan jest
Mysl i Ty.no chyba ze juz obmyslilas
No to mnie teraz zaciekawiłaś tą kładką Ale i tak przeczuwałam od początku, że wymyślisz jeszcze coś czaderskiego
Szałwia w tym zestawieniu wygląda bosko!
To prawda Dominiko, jakoś ostatnio mam nieszczęście spotykać na swojej drodze mocno nieżyczliwych ludzi
Wyłączam oczywiście z tego grona nieżyczliwych Ogrodowisko, tutaj jest masa życzliwych i przyjaznych ludzi, pewnie dlatego tak lubię tutaj bywać
Tak w celu uzyskania pełnej pewności, czy to jest szałwia jednoroczna?
Ja też je uwielbiam, nawet jak nie kwitną, sa ozdobą
Też ścieżki robisz?
u mnie pomiędzy rabatami
kwitnie szałwia, ona w ciapki listki i zimozielona jest
i kolejne szałwie