Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Siedlisko na Podlasiu 09:06, 20 cze 2014

Do góry
A ta posadzona na jesieni i już ładnie będzie kwitła widać miejsce jej tu pasuje bo mam taką starszą i nie bardzo kwitnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I będę Was zamęczać James Galeway

I jeszcze raz Alnwick rose w lawendzie. Na zdjeciu widać potwory budleje, które pożerają mi buki...

Szalejąca aspirin rose... jesienią jeden krzaczek do przesadzenia....
Siedlisko na Podlasiu 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I moje biedne hortki limonkina wiosnę kupiłam 4 i nic z nich nie ma teraz dokupiłam 2 nawet już w tym roku zakwitną ale posadzziłam jedną tu drugą tam jak cielepa i muszę jeszcze jedną dokupić bo tu az sie prosi o drugą

A to już trzy letnie ale też późno zakwitną bo przymarzły na wiosnę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:01, 20 cze 2014

Do góry
Róże okrywowe fairy zaczynają tworzyć mgiełkę

Alnwick rose
Ogród Bogusława 09:00, 20 cze 2014

Do góry
Zaglądam co słychać...a tu duże zmiany widzę...Kosteczka brukowa pierwsza klasa (fajny ten wzór przed garażem) i nowe kloniki też są !

boguslaw_r_ napisał(a)
na ten lewy bok nie mam pomysła.

A na tej rabatce po lewej stronie przed żółtymi iglakami posadziłaby niewielkie czerwone berberysy (np Atropurpurea Nana lub Admiration) i jeszcze gdzieś pomiędzy wcisnęłaby jakieś nie za wysokie zielono-żółte trawki. A jeśli ta rabatka raczej w cieniu jest (bo chyba widzę, że sąsiada świerk dość duży cień rzuca) to pomyślałaby o hostach...może kilka odmian ładnie skomponowanych kolorystycznie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:59, 20 cze 2014

Do góry
Przetaczniki wreszcie zakwitły. Na tę rabatę w głębi będą dosadzone diwe duże kule bukszpanowe, jedna ze zdjeć z wczorajszego cięcia

Hortensje sadzone w czasie upałów dały radę, nawet wypuszczają nowe pędy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:57, 20 cze 2014

Do góry
BUkszpany i brzozy po cięciu

i bonica , która oszalała, zeżre mi magnolię....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:55, 20 cze 2014

Do góry
Sesleria poupychana gdzie się da

Montana , któa rośnie w miejcu całkowicie wyżartych przez opuchlaki żurawek. Na drugim planie nowe sadzonki żurawek wykonane wiosną z tych wyjedzonych doszczętnie

Niedobitki ubiegłorocznej lawendy...sadzona rok temu w kwadraty bukszpanowe dopiero się rozrasta
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:52, 20 cze 2014

Do góry
KIlka zdjęć a potem poczytam Was

Równałam sobie takiego potwora. Na razie siedzi w donicy a pójdzie na pierwszy plan pod ambrowce - albo jesienią albo w nastepnym tygodniu..... Trochę jeszcze dziurawy ale w szałwi nie będzie widac tych dziur

a był taki

I niech mi ktoś nie mówi że z szablonem jest łatwiej....
Grubej dyni zmagania z naturą 08:49, 20 cze 2014

Do góry
Witam się serdecznie u Ciebie

Trafiłam dziś do Ciebie od Joasi .

Obejrzałam cały watek i jestem pod wrażeniem prac i ich szybkich postępów.
Mimo że ja sama w innych klimatach tworzę bardzo podoba mi się Wasza realizacja

Będę podglądać .

ps mam takie małe pytanko

Czym ją dokarmiasz?

Ja kupiłam swoją jakieś dwa miesiące temu i nie widzę żadnych zmian .
Ani w te ani wewte

Pozdrawiam
Aga
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:48, 20 cze 2014

Do góry
Obiecanych kilka fotek
Byliśmy na wyspie Karpathos, między Rodos a Kretą (wycieczki robi tam TUI).

Miłego dnia!
Siedlisko na Podlasiu 08:40, 20 cze 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Kawał dobrej roboty, i widać nutkę artysty ! Bardzo ładnie zaaranżowana przestrzeń, kolorowo no i las jest blisko, super!

Dzięki za wizytę i ciepłe słowa i życzę pogodnego dnia

U mnie niebo zrobiło za mnie jedną robotę pięknie podlało jak wyszłam z kawą to od wschodu pięknie świeciło ale zachód już zaciągał chmurami i za chwilę ostre podlewanie

Ale kilka fotek zrobiłam
Jukki już pięknie szykują sie do występu a tu to chyba mama z córką

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:34, 20 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
I jeszcze takie dzisiejsze fotki

Anet, jaka to żurawka?daje radę w słonku?
Piaskownia na zakręcie 08:34, 20 cze 2014

Do góry
Ewuś przyglądam się czy ty utrzymasz w ryzach brzozę yungi i hakuro nishiki, to wielkie potrafi urosnąć, świerk też będzie kiedyś gigantem, czy to razem nie będzie za dużo, przemyśl jeszcze, to zestawienie i jaką masz odległość pomiędzy tymi 3 drzewami

Pasuje mi forma wzniesiona iglasta świerk, nawet dwie dosadziłabym świerka kolumnowego w ciemnej zieleni cupressina, płaczącą brzózkę yungi... hakuro nie bardzo, dałabym magnolię, kalinę lub jaśminowca, hortensje bukietowe jak najbardziej pasują.....róża piękna
Pomoc dla ogrodu 08:27, 20 cze 2014

Do góry
BARDZO DZIĘKUJĘ. UWIELBIAM KWIATY I PRACĘ W OGRODZIE. NIESTETY DOPIERO OSTATNIO WZIĘLAM SIĘ POWOLI ZA JAKIEŚ ZMIANY, BO PRZY MALUTKIM DZIECKU MOJE PRACE BYŁY UTRUDNIONE. OGRÓD CZĘŚCIOWO ZOSTAŁ PO POPRZEDNIM WŁAŚCICIELU. BYŁO PEŁNO CHOINEK, MUSIELIŚMY JE USUNĄĆ I POZBYĆ SIĘ KORZENI. STRASZNIE CIEŻKA PRACA
CZĘŚĆ TUJ BARABANTOW KTÓRE BYŁY ZASADZONE WCZEŚNIEJ WYGLĄDAŁY BARDZO ŹLE. ZOSTAŁY TYLKO TE DWIE PODCIĘTE W KOLUMNĘ.
TEN OLBRZYMI JAŁOWIEC TEŻ JEST ZA DUŻY. MYŚLAŁAM, ŻEBY USUNĄĆ I TE DRZEWKA NA ŚRODKU. BO JAK PATRZĘ Z BALKONU NA OGRÓD TO SMUTEK MNIE OGARNIA.
OD POŁUDNIOWO WSCHODNIEJ STRONY MAM POSADZONYCH KILKA RÓŻ, KTÓRE M.IN. DOSTAŁAM W PREZECIE. PIĘKNIE W TYM ROKU ZAWITŁY.
PANI OGRÓD JEST TAK CUDOWNY, ŻE ODPOCZYWAM SAMYM PATRZENIEM NA JEGO ZDJĘCIA

NAJGORSZE DLA MNIE JEST WYZNACZENIE KSZTAŁTU TRAWNIKA I Rabat, BO BEZ KWIATÓW OGRÓD JEST SMUTNY.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:15, 20 cze 2014

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:13, 20 cze 2014

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:09, 20 cze 2014

Do góry
Bożenko,akurat 2 dni temu obcięłam swoje wierzby,mam nadzieję,że jeszcze zakwitnie w tym sezonie.Kupiłaś mi mysie uszy?
Doniu,dziękuję,sama często zastanawiam się jak ja zrobiłam,że przez 4 lata doprowadziłam od zera do takiego stanu.
Grażynko,na pierwszym tle widać główkę miniaturki wierzby boydii,jest piękna i bardzo ją lubię.Ogród dorasta razem z nami,robi się dojrzalszy i zmienia się wraz z naszymi nastrojami.Chyba nigdy nie będzie skończony tak,żeby można było cały sezon posiedzieć i nic nie zmieniać.Asparagusu niestety nie mam,a bardzo bym chciała,podchodziłam kilka razy do niego i nie chce się u mnie zadomowić.W lipcu będzie spotkanie u Ani to mam nadzieję wydziadować od niej z korzeniem.O roli teściowej wolę nie mówić,bo sprawdza się przysłowie.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:59, 20 cze 2014

Do góry

Cuuuuuuuuuuuuudowna

Reszta fotek też bajeczna .
Iza naprawdę powstaje niepowtarzalny zakątek z dusza i klimatem!!!!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:46, 20 cze 2014

Do góry
[quote ... i grab przy dechach czyli potańcówka po mojemu ... kto czyta uwaznie ten wie

Mus mieć Graby bo wyglądają och, ach
Fotki robisz anielskie udzielisz kilka lekcji...?
Ogród Izy jest dopracowany ośmielę się napisać "dopieszczony", przemyślany , romantyczny dla mnie jest to "tajemniczy ogród" Taka oaza wyciszenia, oderwania się od "bezbarwnej" rzeczywistości.

OK ładnie,pięknie ale gdzie fotki LAWENDY?

Taras masz załatwiony tylko wiesz na którą stronę musisz aparat skierować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies