Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

popcorn 08:01, 30 cze 2014

Ach jak pięknie u Ciebie!! Bossko Powzdychałam sobie, czas zabrać się za pracę miłego dnia!
Bogdzia 08:55, 30 cze 2014

Świetnie sobie radzisz z dwoma ogrodami i innymi obowiązkami. Ogród już pięknie wyglada.Rosliny duże i jest na co popatrzec. Miłego tygodnia.
Milka 13:01, 01 lip 2014

I ja zapieję pochwalnie, obrobić dwa ogrody, to nie byle sztuka! ślicznie rabaty wyglądają, mają w sobie duch angielski, tez jest bogactwo kolorów a ta ciemna róża cudowna, kupiłam o podobnym kolorze, Astrid Grafin von Hardenberg, ma jeden pąk, może dziś już sie otworzy, lubię takie mocne, winne kolory, bo nie jest to czerwień
pozdrawiam
Pszczelarnia 14:08, 01 lip 2014

Falstaff + Pastella - dobrze zakryje wąski pokrój Falstaffa.
alinak 23:20, 01 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
To ma być angielka, na razie dwie sztuki w doniczce, niekoniecznie rozrośnięte. Kwiat, który pokazuję, na długiej łodydze; jak przekwitnie przytnę i spróbuję ukorzenić. Ale co to za jedna?

Mariola to na stówę William Shakespeare. miałam go i po drugim przesadzeniu nie przeżył . dlatego teraz wybieram miejsca dla róż bardziej dokładnie .ale jeszcze go sobie nabędę ...bo cudny ...
an_tre 23:24, 01 lip 2014

nasyciłam oczy pięknymi kolorami, masz cudowne ogrody, gratulować
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 23:36, 01 lip 2014

Witaj Mariolu po przerwie ja też jestem za Falstaffem a po za tym obejrzałam przepiękne kwiatki u Ciebie w ogrodach ślicznie na przywitanie zostawiam moja Jacequline
paniprzyroda 14:06, 02 lip 2014

Karolino, ja też wzdycham, jak oglądam piękne ogrody ale miło mi, że zaglądasz często
Bogdziu, dziękuję byliny i krzewy rosną szybko i dają wrażenie bujności, na drzewa trzeba czekać.
Irenko, stwierdzenie "duch angielski" sprawiło mi ogromną przyjemność, niemniej jeszcze długa droga przede mną Astrid Grafin von Handerberg piękna i kupiłabym, tylko trzeba jeszcze ją namierzyć mam ciemnobordowe nn, jak powtórnie zakwitną, zrobię zdjęcia.
Pszczelarnio, na razie Pastella jest nieosiągalna w sklepach internetowych, trzeba czekać lub podsadzić taką nn, dorasta do 80 cm.

A to trochę żółci, kompozycja mimo woli, skąd tam się wzięła żółta lilia nie mam pojęcia

paniprzyroda 14:30, 02 lip 2014

alinak, jeśli cudna, to nazwa mniej ważna, dobrze, że jest a stipie nagadam
an_tre, dzięki u Ciebie też kolorów nie brakuje
monteverde - śliczną różyczkę wkleiłaś, ten środeczek ma cudny

stary ogród ma swój klimat, w nowym trzeba go stworzyć po lewo na zdjęciu rabatka ziołowa, na którą wdarły się byliny

ruta, dwa rodzaje oregano, szałwie, poziomki, bazylie, hyzop, stewia i kilka innych ziółek

paniprzyroda 15:26, 02 lip 2014

katalpa przekwita

mikołajek nasiał się sam, trzeba go ściąć, żeby się nie rozsiewał, bo potem jest masakra z usuwaniem siewek

a powojnik tangucki poszedł w pędy, kwitnie słabo, ale pada u nas codziennie, przed chwilą przeszła kolejna burza