Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:20, 03 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Zupełnie jak w jakimś ogrodzie botanicznym!

A młode przyrosty iglaków ja też lubię pomacać- baaaardzo to przyjemne!
Pozdrawiam mimo deszczowej i strasznie zimnej aury!

Mikroklimat już jest i porosty też....jeszcze kalifornijska ma takie cudownie miękkie przyrosty, ale już za wysoko i nie mogę pomacać
Anitko, no właśnie, mimo aury, wolne od pracy, to się cieszmy u Hani już słońce, może i u nas szansa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:16, 03 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zimno, zimno, ale już trochę w górę poszło i słoneczko świeci. Oby tylko w nocy nie zmroziło.
Miałam te czarne tulipany, ale córce wydałam. U niej już cieszą.

Czyli, jak u nas....hym słoneczko, to wyż, ciut strach, ale może nie będzie źle
fajnie, że córcia tez zakręcona ogrodowo
ubiegłoroczne stokrotki, co były w donicy, a potem w grunt i hakone
Zielony ... ogród 10:15, 03 maj 2014

Do góry
Trochę wiosny, choć dziś rano tylko 6,5 stopnia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:15, 03 maj 2014

Do góry
akanta napisał(a)

Pięknie i kolorowo Irenko a żurawki szaleją wprost.I nowe nasadznia i zmiany z rabatami nie odpoczywasz i tej wiosny.Jeśli lilak powyżej jest pełny to może Katherine Havemeyer a jeśli pojedyńczy to Spath.Mam oba i nie idą zbytnio w liście.Ale jeszcze nie rozwinęły się.Pozdrawiam.

Dzięki za pochwały Aniu
Powiem szczerze, ja odpoczywam przy pracach ogrodowych, tak nie mogę usiedzieć, stale sie kręcę, nawet w gościach
Są pełne i intensywnie pachną czyli może ten
Dzięki za info i tez pozdrawiam majowo

a tu wisteria, w tym roku wspaniała, a jej kwiaty pachną obłędnie
puszczona po drucie, już się wspina, jak tylko to potem przycinać i czy drut wytrzyma, okaże się z czasem
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:15, 03 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dla Madżen- nie ma hałdy ziemi Hurrra.. koleny czarny punkt zlikwidowany

Miodzio!!

Aleś stron natrzaskała przy programie naprawczym jakże moglabym jednak nie być u Ciebie na bieżąco
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:13, 03 maj 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, ruda żurawka na zdjęciu piękna Kochana mam pytanie czy u Was w szkółkach spotkałaś kule cisowe na pniu, potrzebuję dwa , chcę posadzić po obu stronach schodów werandy, niestety u nas objechałam i niet takiego asortymentu

Żurawka bez nazwy, ale fakt, ładna
Widziałam u Kulasa, zobaczę po ile ma i wstawię u ciebie fotki, ale po niedzieli, bo teraz wszystko zamknięte. Jeśli się zdecydujesz, zarezerwuję, ja mam tam sporą zniżkę
A tak wielkie sa juz hosty
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:12, 03 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Klon Garnet w tym roku postanowił odciąć mnie od ogrodu.. rozlazł sie strasznie na boki.. dla porównania M, któy poprawia płotek przy frontowej Danusiowej rabacie..

g]

Aia a gdybyś spróbowała jedną z galezi pociągnać minimalnie na max 1 m do góry? Nie rozpłaszczałby się tak bardzo o mógłabyś go koedyś formować w bonzaja - podcinać tam gdzie się rozrasta nadmiernie

Ale ale czy ja dobrze widzę jedna gałązka wystaje do góry?
Zielony ... ogród 10:08, 03 maj 2014

Do góry
Moje lewkonie i astry białe nie mogą się już doczekać wyprowadzki z domu, a to część przychówku

Tutaj czuprynki lobelii (stroiczki zwisłej), też tylko część bandy

A to nieprzepikowane żeniszki, niektóre mają jużpączki kwiatowe

Dziś na bazarku kupiłam dwie doniczki takich maluchów, posadzę je do donic

Przyjazny ogród 10:01, 03 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Dotarły różaneczniki, to następny etap tworzenia ogrodu ...

Mariusz , ale ilość
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:53, 03 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje orliki jeszcze przy ziemi. Jeden pod szkło się zaplątał, i ten już z kwiatkiem.

Jak to szkło może pomóc moje pod murem, tam na okrągło słońce przez cały rok, najcieplejsze miejsce, więc pewnie dlatego, bo już kawałek dalej, nadal w pakach..Haniu u ciebie też zimno?
te czarne tulipany w słońcu są świetne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:50, 03 maj 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko u mnie szaro buro za oknem i zimno, więc pospacerowałam po twoim ogrodzie nacieszyłam oczka. Maj się zaczął a to dla mnie najpiękniejszy miesiąc, u Ciebie cudnie kolorowo....

Polu, u mnie tak już od 1 maja, po południu siąpiło i potem nagłe ochłodzenie i trzyma.....ale, jak nie będzie padać, będzie okazja dać różom nawóz i potem niech podlewa
U ciebie też cudnie, widziałam, zresztą zaraz zacznę biegać u was, tak jak miałam chwilę, to tylko czytałam i oglądałam
cieszmy się mimo, to, tym majem
naparstnice i łubin, ten siałam rok temu i w końcu po raz pierwszy będą kwiaty, może dziś już coś jest, od przedwczoraj nawet nie byłam na ogrodzie..

te żurawki zdumiewają, takie fatalne warunki, a takie dorodne......rura brzydka, ale chwilowo musi być

Dwa ogrody 09:48, 03 maj 2014

Do góry
Śliczne orliki, będę musiała poszukać takiego A ja uwielbiam kupować byliny u pań na targu. Wykopują ze swoich ogródków Wprawdzie nie mają dużego wyboru, ale ceny są super: 3 zł za piękną kępkę.
Pozdrawiam.

Ogródek Agam 09:47, 03 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
A to jakieś trawki? Są urocze z tymi bordowymi czubkami.
[/img]

Red Baron bardzo rozrośnięty, końcówki już robią się czerwone, niedługo cały taki będzie.
Ogródek Agam 09:46, 03 maj 2014

Do góry

A to co za roślinki?

Borówka amerykańska Przesadziłam na bardziej słoneczne miejsce bo marnie owocuje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 03 maj 2014

Do góry
Dorotka, Zeta...... buziak, muszę zmykać, u Was będę nadrabiać potem

Nie pamiętam co pokazywałam a co nie.. jak powtarzam to sorki..

Pomysł na ogród 09:40, 03 maj 2014

Do góry
jedyna radość że winorośl ruszyła no i warzywka korzystają z pogody

lawenda też nie narzeka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:38, 03 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja ze swoim w ogrodzie miałam kłopoty, bo do każdego przechodzącego jamotał i wybiegał przez rabatki, tratując wszystko.
Uchytrzyłam się. Powbijałam kijki z zakończeniem na czubku, nawinięte z pędów kulki, jakieś kubeczki, doniczki, Teraz , piesio ma wyjście , jak chce poszczekać na przechodzących, omija grządki i hasa po ścieżce. W lecie już nie ma problemu, bo rośliny większe.
Ale ty masz kilka psów, to się nakręcają wzajemnie. Współczuję strat, Ale coś za coś.

Dokładnie Haniu tak
my też powbijaliśmy kołki i juz w tych miejscach chodzą po alejkach, u nich masa jest problemem, bo jak żył Pucek i nawet się gdzieś położył, to te jego 8 kg szkody nie robiło
Mam nadzieję, ze majówka u ciebie udana serdecznie pozdrawiam
kielichowiec chiński, co rok ma więcej pąków, kwiaty podobne do magnolii, zaraz zakwitnie, dziwię się, że żyje, bo tam ma dość sucho, choć teraz deszczu pod dostatkiem, to zielony

nowa trawa, sadzona w 2013, powoli pokazuje urodę.... turzyca Bunny Blue....kwitnie

orliki w rozkwicie, miałam różne kolory, na razie kwitną te, wiele w pąkach

Pomysł na ogród 09:38, 03 maj 2014

Do góry
miało być weekendowo , biesiadnie, wycieczkowo .... a wyszło jak zwykle ...

Ogródek Agam 09:38, 03 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
I tu jeszcze będę pytać. Czy ten ginko to może Mariken? Możesz pokazać w jakim otoczeniu rośnie?

Ha, to zwykły miłorząb, rośnie pomiędzy rh a "Sparkling Burgundy" . Będzie cięty na wzór Danusinych "zwykłych-niezwykłych"

A tu z Dausinego ogrodu

Pięknie !

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 03 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Cudowne zmiany, ogrod z tyloma obliczami i na dodatek jest Tercia

Bo nie ma jak prawdziwi przyjaciele.. od lat ci sami

I szukając fotek klona znalazłam foto klona Crimson, co nie zdążyliśmy posadzić i przestał zimę w donicy na budowie.. potem przyłożyliśmy go trochę jakimiś workami .....

Fotki dla banku sie przydają i dla dokumentacji ogrodowej Inaczej nigdy bym fotek tego nie miała Jedna zaleta kredytu A ja patrzę jaki była ze mnie dooopa a nie ogrodnik....

I dziś...... jest regularnie cięty... z wyjątkiem tego roku... ale nie było zimy.. i nie było jak przyciąć.. bo płakał. Widać jak jest przycinany i ile przyrasta w jeden sezon...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies