Trzmielinki muszę troszkę podciąć ale ta pierwsza ciągle targana przez Synka a tak chciałam żeby były proste. Co ją poprawię, podwiążę, naprostuję to On mi ją wytarmosi.
Simona i Blutopia to nazwy dopasowane przez Bogdzię.. bo były nn.. miały iść do wyrzucenia, po 2 latach się na tyle poprawiły, że mogę je pokazać... nie błyszczą urodą, ale sie zbierają.. jw zasadzie pierwsza prezentacja od 5 lat po posadzeniu
I Blutopia.. cały krzew, ale ma listki od spodu takie... co to jest??
Aniu jesteś wielka Mała_Mi dziekuje za pomoc i w żadnym przypadku nie usuwaj zdjęc sa bardzo ładne i poglądowe,przydadzą się sprawa rozstrzygieta chwascior do kasacji
Muszę do Gierczusi popatrzeć na Simonę.. piszę u siebie do siebie bo potem u Eli nie dogrzebię się gdzie to było..
Moja wygląda tak w całym krzewie, wszystkie gałęzie chore zostały usunięte, zostało sie niewiele Tak, że ma szerokość 1,5m, a wysokość ...hmm raczej płaskość
Wczoraj
Dziś
MamaMagda ja też je uwielbiam choć u mnie średnio rosną.
Ivvvona wreszcie te duże drzewa troszkę podrosły i dawają ciutkę cienia bo wcześniej, latem, nie było gdzie się skryć w upały. Jeszcze wsadzę grujecznika, który na mnie czeka u ogrodnika i buka o czerwnych liściach
Tak Synek najwspanialszy, dziękuję
Danusiu i ty nie oparłaś się cebulowym
A ja mam pytanie, co to za trawa, mam 3 sztuki zapisane, jako NN, bo były łacińskie nazwy i nie rozszyfrowałam
tyle napisano, fajnie sie czyta, ja tylko dodam, że na Twojej wiedzy skorzystałam, mam nadzieję, że moje zmiany oceniasz na plus, że wiedza i nauka nie poszła w las
O glicyniach już dziewczyny odpowiedziały, wiec nie odpowiadam.. glicynie nie lubią zimna, a kwitną te odpowiednio rozmnażane..
To pnącze nie na nasz klimat... u nie padło kilka, a te cudem żyją i cudem zakwitły. Pokazałam jak ścięliśmy te co teraz kwitną.. do ziemi ... i miały iść śladem poprzedniczek.... w tym roku zimy nie było... więc kwitną... a gałęzie nie padły bo dopilnowaliśmy oprysku na szpeciele i przędziorki, które załatwiały to czego mróz nie załatwił.
Nie mam doświadczenia w glicyniach... Poziomka ma u siebie stare okazy.. i też u niej zadałam pytanie.. muszę lecieć wieczorkiem i poczytać co napisała.
Wiem jedno, krzewuszki trzeb ciąć aby kwitły.. inaczej strajkują Foto z samowyzwalacza.... by pokazać, że jest jej troszkę..
Glicynia wciąż rozwija kolejne kwiaty, ale obok zakwitła konkurencja zapachowa. To chyba jedyny pomarańczowy kwiat w ogrodzie, a tak, jeszcze tylko pigwowca mam w tym kolorze.
Piwonia drzewiasta, pierwszy raz zakwitła, ma dwa kwiaty, obok słabo kwitnąca w tym roku krzewuszka middendorfa.
Witajcie. Stałam sie posiadaczką takiej azalii. Zupełnie nie wiem co to za jedna i co powinnam z nią zrobić, ma jeszcze kilka pąków ale w większości już przekwitła, nie chciałabym jej zmarnować dlatego proszę Was o pomoc.