papryka długo wschodzi, nawet około 3 tygodni, dlatego wcześniej się ją sieje, ale jeszcze się upewnię czy aż tak wcześnie, siewkom do dobrego rozwoju potrzebna jest duża ilość światła, a dni jeszcze są krótkie.
ja jeszcze jednak będę próbowała gdzies poczytać, czy to oby nie za wcześnie, wczoraj słuchałam audycji Kasi Bellingham na temat wysiewu pomidorów i podkreślała, żeby się nie spieszyć, bo potem sadzonki są rachityczne i chorowite, sama sadzi pomidory i papryczki po połowie marca.
to jest dobre pytanie, wiem, że już trochę osób z forum tą roślinę miało i nie przetrwała zimy.
Może do szklarni wsadzę? Nasiona były taniutkie więc postanowiłam spróbować, ale jestem świadoma, że ta próba z dużym prawdopodobieństwem może skończyć się fiaskiem.
Kasjo na pewno napiszę na co padł wybór Najlepiej było by się ruszyć na giełdę do Krakowa i zobaczyć te polniksy. Byłaś kiedyś na balickiej na giełdzie ?
Dobrze pamiętasz Edytko w tym roku też one będą; postawiłam na białe i jasno-amarantowe. Oprócz tego dmuszek,cynia i onętek.Te ostatnie to chyba wprost do gruntu.
Moja córcia uczyła sie na takim drewnianym rowerku, na którym sama się odpychała (taki rower doskonale ćwiczy równowagę) a potem to już poszło ... obyło sie bez kija
Sama jeszcze nie wiem fajnie by było przejechać się w późniejszej porze niż byłam ostatnio, ale zobaczę w praniu jak to wyjdzie. A Ty się wybierasz może?
Na pewno wybiorę się do pobliskiego zamku w którym też jest wystawa tulipanów organizowana przez Holendrów. Dużo mniejsza oczywiście, ale dużo bliżej.
No pogoda może jeszcze nie super wiosenna,ale jakieś 5-7 stopni, w porywach nawet d0 10st C bywa. Nie będę się martwić jeśli zima nie wróci. Wystarczą mi zdjęcia od mamy, o tak ładnie mieli:
Uwielbiam jak jest szron na drzewach i jeszcze takie piękne słonce Aż chce się iść na spacer.