skąd to znam, miałam kilka host, dokupiłam parę a teraz nie wiem gdzie to upchnąć bo cienia u mnie jak na lekarstwo....hosty w słońcu u mnie od razu żółkną żurawki właśnie miałam w tym miejscu zielone i żółte, żółte ładnie wyglądały przez sezon, chyba ich tam już jednak nie dam bo straszyły.....do cienia mam jaszcze 3 zawilce paproci u mnie pełno i rosła u mnie bezroblemowo w słońcu i nic im nie było, z uwga na to, że robimy też ogrodzenie eksmituję je w inne miejsce, tworząc taki leśny zakątek..eh te dylematy może macie pomysł na małe drzewko najlepiej wielopniowe? (tylko nie magnolia) chyba że wsadzić kolumnowego świerka plus np. małe coniki by w zimie też było zielono?
będę pamiętać, chyba bym sie pochlastała gdybym miała ponad sto lawend wymieniać...
patrzę na zdjęcia z działki i wlasnie zaczynam Twój drugi watek i myslę sobie...chryste...czy napewno tam powinny być dzieci?? tak cudnie..
wiesz ona jakos pełzała pozziemi więc miejsce jej zminiłam. a nam na zielonym dachu zależało. nawet gdyby glicynia nie kwitła to nie będę sie gniewać bo mi na liściach zalezy
podobno działa, choć mnie się z nim nie udało. Powtórzę jeszcze. Ludwik szybko się rozkłada, jest spożywczy, więc ludzi nie zatruje, a turkuciowi trzeba go wlać do owtorów i podobno wychodzi na wierzch cały w bańkach ludiwkowych
dzięki Nawi
Anity sama nie była pewna, czy śmietnika chwilami nie będzie robić.
A glicynia to pewniak, nawet jeśli nie chce kwitnąć, to i tak jest pełna urody.
Ty masz też ogród do pokazywania, zdecydowanie! Ja zawsze czekam na porcje zdjęć od Ciebie.
ja nie skakałam na Wfie, wpadłam do otwartej piwnicy, takiej w podłodze. Czyli i tak mam niewielkie obrażenia- kostka i kilka sińców
I tak powinno być ogród to nasza oaza - miejsce do którego chce się wracać, odpocząć, odetchnąć... tyle sytuacji, rzeczy, ludzi nas wkurza - po co jeszcze ogród sobie dokładać
Zresztą gdybys napisała że Cie wkurza to zgrzeszyłabyś
Purple Sensation sa zdecydowanie ciemniejsze, powinny być. Jak nie są, to jest to czosnek alfatuneński ale sam gatunek, nie odmiana PS.
W marketach bardzo często je mylą. Ja miałam kiedys pół rabaty w nich kupione jak Purple S.
mnie czasem pytają czy lawendę mam na sprzedaż, bo tak jej dużo.
Swoja drogą, to niezła sztuka mieć piękny ogród z warzywami na rabatach.
A piękny jest, bez dwóch zdań, więc zdziwnienie przyjmij jako podziw
fajnie piszesz
nie wiem marto co mam chwalić. zailce urodze (moje juz przekwitły) dywany lesne boskie i te czosnki. piekny ogród piękne fotki
PS. nie bij...Anity przesadziłam...jakoś nie chcialy mi się po pegoli wspinać i eM mnie zmotywował i jest glicynia.. jak nas zarośnie to będę biegac z sekatorem
Malkul uwielbiam Towj ogród, to jest to co kiedyś chciała bym miec u siebie - z jednej strony proste linie i nowoczesny ogród a jednak piękny poczochrany busz
Dziękuje za info, chyba się skusze bo rabata dwustronna wiec cienia nie będzie pełnego a wyglądaja zjawiskowo w masie Musze tylko zobaczyć jakie duze kępy i podliczyć zakupy ilościowe