Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:35, 30 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
mnie czasem pytają czy lawendę mam na sprzedaż, bo tak jej dużo.
Swoja drogą, to niezła sztuka mieć piękny ogród z warzywami na rabatach.
A piękny jest, bez dwóch zdań, więc zdziwnienie przyjmij jako podziw

No wiesz takie słowa od Ciebie - az się zarumieniłam Niech będą mobilizacją do dalszych działań.
Sprzeczność w ogrodzie 22:25, 29 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Do host dobre są jeszcze zurawki.
Orlików sama trochę do swoich posadzilam;tam gdzue6 hosty są mniejsze.
No wiesz ja mam naszpikiwane te hosty gęsto.
Nawet za gęsto. Ale zrobić jak ich chce się mieć dużo; )
skąd to znam, miałam kilka host, dokupiłam parę a teraz nie wiem gdzie to upchnąć bo cienia u mnie jak na lekarstwo....hosty w słońcu u mnie od razu żółkną żurawki właśnie miałam w tym miejscu zielone i żółte, żółte ładnie wyglądały przez sezon, chyba ich tam już jednak nie dam bo straszyły.....do cienia mam jaszcze 3 zawilce paproci u mnie pełno i rosła u mnie bezroblemowo w słońcu i nic im nie było, z uwga na to, że robimy też ogrodzenie eksmituję je w inne miejsce, tworząc taki leśny zakątek..eh te dylematy może macie pomysł na małe drzewko najlepiej wielopniowe? (tylko nie magnolia) chyba że wsadzić kolumnowego świerka plus np. małe coniki by w zimie też było zielono?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:39, 29 maj 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

Będziesz miala front jak Magnolia
Tylko pamietaj o cięciu. To podstawa!!

będę pamiętać, chyba bym sie pochlastała gdybym miała ponad sto lawend wymieniać...
patrzę na zdjęcia z działki i wlasnie zaczynam Twój drugi watek i myslę sobie...chryste...czy napewno tam powinny być dzieci?? tak cudnie..
Ogród niby nowoczesny ale... 21:07, 29 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

boooosko
ależ ja będę miała zajebisty front! i tak sobie myślę ze one takie zieloniutkie cieplutkie są.......

Będziesz miala front jak Magnolia
Tylko pamietaj o cięciu. To podstawa!!
Liliowo i kolorowo:) 20:57, 29 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia moj pierwszy wpis byl telefonem teraz ogladam na tablecie jak widze twoje rodki to mi sie serce kroi jakie piekne jak kwitna, w ogole ogrod caly w kwiatach. U mnie mrozy zrobiły duzo strat. Na poczatku myslalam, ze nie jest tak zle, ale teraz powinny kwitnac a tu paki zbutwiale.
Bzy mialy niesamowita ilosc kwiatow, wszystko zmarzlo, migdalek, buki, derenie, perukowce, modrzewie, cisy, trzmielina oskrxydlona, nawet wierzby mandzurskie.
Mowie ci ze mi sie nie dobrze robi chodze po dzialce i rozpaczam.

Dzialka u mnie ladna daleko od sasiadow ale wygwizdow, np w Warszawie -5 to tam -8 a i wiecej. Nigdy tyle strat nie mialam. Wiec nawet nie za bardzo mam co pokazywac. Dopiero byliny jak beda rosnoc i roze gdzies w połowie czerwca a nawet i pozniej. Teraz to dopiero sie wszystko odradza.
Mysmy mieli tutaj nawet zime dosyc mrozna.[/quot

Oj to chyba jeszcze zimniej było niż u mnie, u mnie też duże straty. Ale poczekaj z perukowcem bo dobrze, ze nie miałam czasu bo tez mi jeden przymroziło i o dziwo nowe doświadczenie bo wypuścił na nowo i nawet ma pąki)) trzmielina też wypuściła na nowo, ligustr taki piękny, tulipanowiec też daje rade, nawet magnolia zaczęła nowe liscie. U mnie największe straty są w różach po zimie bo z 60 róż od korzenia na nowo wypuszcza a niektóre też całkiem wymroziło, tak jak hortensje ogrodowe i wrzosy i lawendy ale częściowo. U mnie też bez sąsiadów, dlatego już kupuje rh tylko te -32.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:58, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem

Marta...jaką proporce stosujesz na turkucia?
Mamy go nad jeziorem...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:35, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja to juz nie wiem Marta co pisać... Za każdym razem idealnie pięknie!
A to jak obraz wygląda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:15, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki za pochwałę

Liście irysów ruszają już w lutym jak ciepły, a jak zimno to w marcu. To jedna z pierwszych oznak wiosny.
Trzymają się pięknie aż do póżnej jesieni, na koniec października żółkną. U mnie nie chorują, nic im nie dolega, ale tam gdzie mam większy cień i sucho, są niższe o kilka cm.
W półcieniu dadzą radę, ale w głębokim cieniu już bym nie sadziła.

i ja mam pytanie odnośnie irysów, jak sądzisz Magnolio czy mogą być jako wypełniacze na rabacie słonecznej z kulkami bukszpanowymi?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:01, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki Nawi
Anity sama nie była pewna, czy śmietnika chwilami nie będzie robić.
A glicynia to pewniak, nawet jeśli nie chce kwitnąć, to i tak jest pełna urody.
wiesz ona jakos pełzała pozziemi więc miejsce jej zminiłam. a nam na zielonym dachu zależało. nawet gdyby glicynia nie kwitła to nie będę sie gniewać bo mi na liściach zalezy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Ty masz też ogród do pokazywania, zdecydowanie! Ja zawsze czekam na porcje zdjęć od Ciebie.
ja nie skakałam na Wfie, wpadłam do otwartej piwnicy, takiej w podłodze. Czyli i tak mam niewielkie obrażenia- kostka i kilka sińców

no ja u mojej mamy zawsze muszę uważać
Piękne macie ogrody.. obie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 29 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Magnolio jeszcze podpytam co ile sadzić te irysy / bedą liniowo ? mam nadzieje ze minie Gosia nie wyrzuci za zbytnie rozgoszczenie się u niej

co 45 cm. Jak poczekasz do jesieni i wtedy się przypomnisz, to trochę Ci znajdę sadzonek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 29 maj 2017

Do góry
podobno działa, choć mnie się z nim nie udało. Powtórzę jeszcze. Ludwik szybko się rozkłada, jest spożywczy, więc ludzi nie zatruje, a turkuciowi trzeba go wlać do owtorów i podobno wychodzi na wierzch cały w bańkach ludiwkowych
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:37, 29 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

fajnie piszesz
nie wiem marto co mam chwalić. zailce urodze (moje juz przekwitły) dywany lesne boskie i te czosnki. piekny ogród piękne fotki
PS. nie bij...Anity przesadziłam...jakoś nie chcialy mi się po pegoli wspinać i eM mnie zmotywował i jest glicynia.. jak nas zarośnie to będę biegac z sekatorem

dzięki Nawi
Anity sama nie była pewna, czy śmietnika chwilami nie będzie robić.
A glicynia to pewniak, nawet jeśli nie chce kwitnąć, to i tak jest pełna urody.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:34, 29 maj 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ale z wrazenia nie napisalam najwaznieszego:Jakie Wy macie piekne ogrody, az mi tchu brakuje jak ogladam Wasze fotki

Marto to tak jak mojs Ula ze skrecona kostka jestes, tyle ze na ma wf skrecia, a Ty?

Ty masz też ogród do pokazywania, zdecydowanie! Ja zawsze czekam na porcje zdjęć od Ciebie.
ja nie skakałam na Wfie, wpadłam do otwartej piwnicy, takiej w podłodze. Czyli i tak mam niewielkie obrażenia- kostka i kilka sińców
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem

I tak powinno być ogród to nasza oaza - miejsce do którego chce się wracać, odpocząć, odetchnąć... tyle sytuacji, rzeczy, ludzi nas wkurza - po co jeszcze ogród sobie dokładać

Zresztą gdybys napisała że Cie wkurza to zgrzeszyłabyś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek ode mnie
czosneczki

Też chcę takie kuleczki lawendy ..jak to zrobić? niby tnę na okrągło, ale takiego efektu jeszcze nie uzyskałam.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:18, 29 maj 2017

Do góry
Purple Sensation sa zdecydowanie ciemniejsze, powinny być. Jak nie są, to jest to czosnek alfatuneński ale sam gatunek, nie odmiana PS.
W marketach bardzo często je mylą. Ja miałam kiedys pół rabaty w nich kupione jak Purple S.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:14, 29 maj 2017

Do góry
mnie czasem pytają czy lawendę mam na sprzedaż, bo tak jej dużo.
Swoja drogą, to niezła sztuka mieć piękny ogród z warzywami na rabatach.
A piękny jest, bez dwóch zdań, więc zdziwnienie przyjmij jako podziw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Dzięki.

fajnie piszesz
nie wiem marto co mam chwalić. zailce urodze (moje juz przekwitły) dywany lesne boskie i te czosnki. piekny ogród piękne fotki
PS. nie bij...Anity przesadziłam...jakoś nie chcialy mi się po pegoli wspinać i eM mnie zmotywował i jest glicynia.. jak nas zarośnie to będę biegac z sekatorem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:36, 29 maj 2017

Do góry

Malkul uwielbiam Towj ogród, to jest to co kiedyś chciała bym miec u siebie - z jednej strony proste linie i nowoczesny ogród a jednak piękny poczochrany busz

magnolia napisał(a)

dzięki za pochwałę

Liście irysów ruszają już w lutym jak ciepły, a jak zimno to w marcu. To jedna z pierwszych oznak wiosny.
Trzymają się pięknie aż do póżnej jesieni, na koniec października żółkną. U mnie nie chorują, nic im nie dolega, ale tam gdzie mam większy cień i sucho, są niższe o kilka cm.
W półcieniu dadzą radę, ale w głębokim cieniu już bym nie sadziła.

Dziękuje za info, chyba się skusze bo rabata dwustronna wiec cienia nie będzie pełnego a wyglądaja zjawiskowo w masie Musze tylko zobaczyć jakie duze kępy i podliczyć zakupy ilościowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies