Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Magleska 21:38, 16 sie 2017

Doradzać nie umiem .... ale patrząc na Twój ogród to wiem ,że na pewno zrobisz tak,że mi znowu szczęka opadnie .... co robisz z trawnikiem ,że masz taki piękny dywanik ? .... linie zrobiłabym proste ...... całości tego przedogródka nie chcesz kamyczkami wysypać ? ( poczekam co Ci mądrzejsi doradzą ) ...... pozostałe kadr jak zawsze cudne .
babka 21:52, 16 sie 2017

Katkak napisał(a)
Sadz drzewa śmiało, przecież korona bedzie poza ogrodzenie wystawac.

Twój głos na drzewa odhaczony
A co myślisz o lawendzie po całości ?
Ona ładnie zimuje, tworzy zgrabne kulki (pod warunkiem że nie choruje )
babka 21:55, 16 sie 2017

Magleska napisał(a)
Doradzać nie umiem .... ale patrząc na Twój ogród to wiem ,że na pewno zrobisz tak,że mi znowu szczęka opadnie .... co robisz z trawnikiem ,że masz taki piękny dywanik ? .... linie zrobiłabym proste ...... całości tego przedogródka nie chcesz kamyczkami wysypać ? ( poczekam co Ci mądrzejsi doradzą ) ...... pozostałe kadr jak zawsze cudne .

Kochana jesteś ale doradzić byś mogła
Też linia prosta bardziej mi pasuje. Kamyk wszedzie trochę mnie przeraża, przy bylinkach wolałabym kore ale nie zarzekam sie
Trawnik tyle wody w tym roku dostaje, że nie ma prawa zmieniać koloru. Dziś od 14 znów leje równiutko a w nocy ma przyjść kolejna burza. Juz się boje, trawnik znów się cieszy ... i ślimaki
babka 21:57, 16 sie 2017

W części gdzie byłyby buksy chciałabym uzyskać efekt coś w ten deseń
https://pl.pinterest.com/pin/462604192965608865/
Katkak 22:12, 16 sie 2017

babka napisał(a)

Twój głos na drzewa odhaczony
A co myślisz o lawendzie po całości ?
Ona ładnie zimuje, tworzy zgrabne kulki (pod warunkiem że nie choruje )

Ciocia Gosia ma posadzone drzewa przy ogrodzeniu - śliwy wiśniowe Pissardi.
Tobie lawends cudnie rośnie, więc czemu nie . Ja mam trochę duszę kolekcjonera, więc pewnie nadźgałabym dużo różnych roślin. Ale Twój porządeczek i ład za każdym razem rzuca mnie na kolana, więc wiem, że będzie petarda .
mrokasia 22:17, 16 sie 2017

Ola, a ile tam jest od ogrodzenia do budynku? I jak masz tam okna? Żebyś potem nie narzekała, że Ci się drzewo z konarami do domu pcha...
babka 23:04, 16 sie 2017

Katkak napisał(a)

Ciocia Gosia ma posadzone drzewa przy ogrodzeniu - śliwy wiśniowe Pissardi.
Tobie lawends cudnie rośnie, więc czemu nie . Ja mam trochę duszę kolekcjonera, więc pewnie nadźgałabym dużo różnych roślin. Ale Twój porządeczek i ład za każdym razem rzuca mnie na kolana, więc wiem, że będzie petarda .

Czuję, że zawiodę i siebie i Was bo tak jak na ogródek w podwórku miałam od początku pomysł chociażby w zarysie tak tutaj totalna amba.
Wiem jedynie że chce w miarę elegancko, nie bylinowo.
babka 23:11, 16 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Ola, a ile tam jest od ogrodzenia do budynku? I jak masz tam okna? Żebyś potem nie narzekała, że Ci się drzewo z konarami do domu pcha...

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia
mrokasia 23:16, 16 sie 2017

babka napisał(a)

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia

No to myślę, że pomysł z drzewami wart rozważenia.
anna_t 23:32, 16 sie 2017

A może lawenda, rozchodniki i buksy? Magnolia jako coś wyższego i to wszystko
Bo ładnie też wygląda połączenie lawendy z rozmarynem ale ty nie chcesz wprowadzać nowych roślin