Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 18:48, 15 sie 2017

leon60 napisał(a)
Oświetlenie w ogrodzie to mus, pięknie się wszystko prezentuje !

Wielkie dzięki Oluś! Lubię oświetlony ten mój skrawek ogrodu
polinka 18:51, 15 sie 2017

malkul napisał(a)
racja Olu nastrój nocą w ogrodzie to jest to leżczek, ogień,winko i ukochane osoby wokół, drzewa zarysowane cieplym swiatłem , pnie i cała reszta,
Poli konsekwentnei dążysz do celu pieknie jest

Kokoszka, lepiej tego bym nie ujęła! Cały nastrój wieczoru zawarłaś w kilku słowach
Nawet nie wiesz jak mi miło, że tak myślisz!
polinka 18:52, 15 sie 2017

lindsay80 napisał(a)
Fajny wieczorny klimacik w ogrodzie!

Jak Ci sie sprawują te cisy Hoseri, urosły od wiosny, zadowolona z nich jesteś?

Ja się wiosną na nie nie załapałem, ale mam zarezerwowane i pod koniec sierpnia ma być dostawa.

Edytko, cisy sprawują się świetnie! Jak dam radę to w czwartek zrobię porównanie jak urosły od wiosny Rezerwacji zazdroszczę-ja o tym nie pomyslałam
polinka 18:55, 15 sie 2017

Wendy79 napisał(a)
Polinko, jak po wczorajszych burzach? To był armagedon. Drzewa giely się w pół.Wyrwalo mi magnolie. Cały rejon bez prądu.

Aguś, to był koszmar Graby przywiązywaliśmy sznurkami do ogrodzenia. Hortki się położyły. W sobotę wyjechaliśmy na weekend w góry i myślałam, że do dzisiaj się podniosą. Niestety nadzieja matką głupich...dzisiaj po powrocie pierwsze co zrobiłam to podwiązałam horki ale to już nie to
Mam nadzieję, że magnolia da radę po ponownym posadzeniu!
polinka 18:57, 15 sie 2017

beata_m napisał(a)
piekne oświetlenia, super wyszło! Tak delikatnie podkreśla klimat ogrodu! Polinka w tych betonowych donicach masz rozplenice?!
P.S. duże straty po burzach?

Beatko, w donicach jest RB i tak wędruje z nimi ale coś mi do końca nie pasuje w tym miejscu...coś ciężko ostatnio u mnie z aranżacją Ale z tymi rozplenicami podsunęłaś mi teraz myśl Hmmm...jutro będę przymierzać
polinka 19:00, 15 sie 2017

Luki napisał(a)
Kurcze nie pamiętam czy Ci odpisałem w sprawie CIsów, ale najwyżej się powtórzę
Ja uważam, że wprowadzenie innej odmiany cisów to nie zbrodnia nawet jak chcesz zostać przy minimalizmie odmianowym. Tym bardziej że tylko pokrój krzewu się zmieni, a dalej będą zielone, co innego gdyby teraz wprowadzać wszystkie kolory CIsa limonkowe, bardziej żółte itd

Dzięki Luki za głos w sprawie ale chyba pozostanę przy tych moich cisach co mam. Już teraz widzę różnicę między Hoserii a Robustą i może będziecie się śmiać ale drażni mnie ta różnica w odcieniu zieleni i pokroju.
polinka 19:02, 15 sie 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Świetne są te trawki, one są zimozielone?

U Ciebie pięknych traw nie brakuje

Dario, Silver Sceptre jak wszystkie carexy jest zimozielony. Choć przy suchej jesieni potrafi połowa żdzbła przysychać na zimę.

Trawy dziękują!
polinka 19:10, 15 sie 2017

W weekend stwierdziliśmy z eMem,że jedziemy Świętować nasza kolejna rocznicę wspólnego życia w Karkonosze. W niedzielę zrobiliśmy 25 km od Jakuszyc przez Orle,chatka gorzystow,wysoki kamień aż do Szklarskiej.

W pon.ruszyliśmy na śnieżne kotly
Przez trzy lata próbowaliśmy raz w roku zobaczyć potęgę tego miejsca i za każdym razem widzieliśmy tylko mgle...
Tym razem otrzymaliśmy prezent od nieba...choć wcale nie zapowiadało się na początku na zjawiskowe widoki...
polinka 19:11, 15 sie 2017

polinka 19:13, 15 sie 2017

Po jakimś czasie dostaliśmy prezent od góry!