Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 00:55, 20 sie 2017

Idę spać bo odpływam
Kiedy ja do Was pozaglądam? już nie wiem jak u Was jest
Padam
Dobranoc :*
Johanka77 07:52, 20 sie 2017

Konkretne rośliny, które chciałabym tam mieć to
buksy
lawendy
rozchodniki
evergoldy
1 gracek (do podziału)
z racji tego, ze je posiadam a nie mam możliwości wymienić na inne

Bardzo dobre rośliny! I magnolia niech zostanie. Dasz radę.

Ja fajny jasny kamyk kupiłam za grosze. Takie drobne beżowe otoczaki.
jazzy 09:01, 20 sie 2017

babka napisał(a)

Na mur na tarasie i wzdłuż budynku już pnie się bluszcz zimozielony więc nie wiem czy trzcinniki będą konieczne. Może kilka gracków rzucić dla zróżnicowania tła?
Tak sobie pomyślałam właśnie o tej zmienności. Latem trawy a zimą bluszcz.
beta 09:52, 20 sie 2017

A może pod murem domu kolorowy akcent w postaci berberysow Orange Ricket? ...bardzo je polecam...szybko zaczynają zrobić i są malowymagajace....mysle że stanowiły by ładny akcent kolorystyczny na tle tej jednej ściany
A magnolie przesaxilabun w róg na przeciwko B ukszpana...tam zdaje się najwięcej miejsca jest....więcej pomysłów póki co nie mam
babka 10:28, 20 sie 2017

jazzy napisał(a)
Magnolie też możesz, będzie nawiązanie

Bardzo zmęczona wczoraj byłam, zapomniałam, że przecież pod magnolią nic sadzić się nie powinno. One nie lubią kiedy coś im w korzeniach gmera a maja je płytkie i delikatne
babka 10:30, 20 sie 2017

Johanka77 napisał(a)

Bardzo dobre rośliny! I magnolia niech zostanie. Dasz radę.

Ja fajny jasny kamyk kupiłam za grosze. Takie drobne beżowe otoczaki.

Tu w okolicy gdzie nie patrzę to dużo sobie życzą za żwirek. Chyba dopiero na wiosnę będę mogła zaszaleć, teraz wuniel będzie miał priorytet
babka 10:32, 20 sie 2017

jazzy napisał(a)
Tak sobie pomyślałam właśnie o tej zmienności. Latem trawy a zimą bluszcz.

Ale nie szpalerem tylko pojedyncze kępy tak ?
Malkul podsunęła fajną myśl by rzucić je łanem ale obawiam się że nie mam go tyle, zacznę od kilku kępek
babka 10:39, 20 sie 2017

beta napisał(a)
A może pod murem domu kolorowy akcent w postaci berberysow Orange Ricket? ...bardzo je polecam...szybko zaczynają zrobić i są malowymagajace....mysle że stanowiły by ładny akcent kolorystyczny na tle tej jednej ściany
A magnolie przesaxilabun w róg na przeciwko B ukszpana...tam zdaje się najwięcej miejsca jest....więcej pomysłów póki co nie mam

Berberys!! zapomniałam o nich, że chciałam takie kolumnowe Czy ten kolor zgrałby się z różami? może jakieś bordowe ? a jakoś je zgrać z magnolią i różami w tym miejscu ? Nie chcę ryzykować przenosin magnolii w to szersze miejsce, u nas silne wiatry od wschodu i zachodu, za bardzo narażona byłaby na przemarzanie. Wiesz, ona wybitnie atrakcyjna nie jest, nawet kwiaty średnio urodziwe i bardzo wczesna więc stałby długo taki badyl.
Jeśli już to wolałabym berberysowi dosadzić ładnego klona
Johanka77 10:53, 20 sie 2017

babka napisał(a)

Berberys!! zapomniałam o nich, że chciałam takie kolumnowe Czy ten kolor zgrałby się z różami? może jakieś bordowe ? a jakoś je zgrać z magnolią i różami w tym miejscu ? Nie chcę ryzykować przenosin magnolii w to szersze miejsce, u nas silne wiatry od wschodu i zachodu, za bardzo narażona byłaby na przemarzanie. Wiesz, ona wybitnie atrakcyjna nie jest, nawet kwiaty średnio urodziwe i bardzo wczesna więc stałby długo taki badyl.
Jeśli już to wolałabym berberysowi dosadzić ładnego klona

Za dużo...
gosika67 10:59, 20 sie 2017

Cześć Ola widzę,że zaczynają się u Ciebie rewolucje. Masz wąski ten kawałek przed domem, rośliny w żwirku ładnie by wyglądały i rabata nabrałaby delikatności.
Duże tam miałaś iglaki? Ja kamień za 1 tonę z przywózką płaciłam stówę.
Jaką masz dużą działkę?
U mnie w porównaniu z Tobą małe przemiany, wywalam niektóre rośliny, za dużo miejsca mi zajmują, są ekspansywne, a mam inne do posadzenia i będę miała więcej miejsca na rabacie.Jeszcze do zrobienia mamy jeden kącik ale w tym roku już damy sobie spokój.
Pokazuj co się u Ciebie dzieje.