Aniu, teraz to i ja zaczęłam się zastanawiać...myślałam, aby zrobić w miękkiej wodzie pianę z szarego mydła i tą pianę dać do opryskowacza-wymieszać i opryskiwać ale najlepiej będzie jak Mazan wyjaśni.
Serio, serio u mnie jeszcze nic nie ma dostępnego a i póżniej ceny będę o wiele większe niż te w casto. Trzeba szczerze powiedzieć, ze nie są to wielkie sadzonki ale rozrosną się
Wszystkim zachwalającym stokrotki bardzo dziękuję!
Ekperymentu z gąbką nie zrobiłam bo oczywiście tak schowałam gąbkę, że teraz nie mogę jej odszukać...ale nic straconego Stokroty postoją do maja a pożniej przyjdzie czas na coś nowego więc do tego czasu gąbka się znajdzie
Justyś- o RT dowiedziałam się w tym roku i czytałam, że ma lepsze działanie niż HT, co nie znaczy, że HT jest nieskuteczne.
OW i HT stosowałam przez cały zeszłoroczny sezon plus do tego gnojówki z pokrzywy, skrzypu, babki, wrotyczu, podagrycznika. Oczywiście w terminach przewidzianych dla danych gnojówek. Do tego przez cały sezon plus póżna jesień robiłam oprysk ze skrzypu.
Pomidory miałam w tamtym roku pierwszy raz w swoim życiu w skrzyniach warzywnych (nie mam żadnego tunelu) i cały warzywnik miałam zdrowy.
W tym roku zdecydowałam, że zamiast OW będę stosować PW.
Renia,wiesz dlaczego mam takie postanowienie?
W tamtym roku podczas jesiennego sadzenia smaragdów w drugim ogrodzie od razu je czyściłam. Teraz przy wiosennym czyszczeniu były minimalne ilości suszu.
Dzisiaj zabrałam się za te moje co już rosną od kilku lat i były odkurzane tylko poprzedniej wiosny, i już mam nerwicę na siebie, że wiosną odpuściłam
Powiem Wam, ze nie wiem co jest gorsze- czy jak odchodzi pies czy właściciel...
Mieliśmy dużego wilczura, psiak przyzwyczajony, że codziennie o 6 rano wychodzi z panem na obchód "dużej firmy" gdzie wszystko mógł i znał każdy kąt. W dzień urzędował w ogrodzie, i w domu. Psiak w dniu kiedy właścicieli zabrakło zaczął tak przerażliwie wyć, że po dwóch dniach wycia stracił głos My jeszcze nie byliśmy świadomi wypadku a Bosman już czuł i płakał...Po dwóch miesiącach psiak odszedł