Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Życie w wiejskim ogrodzie 20:33, 17 lut 2016

Do góry
anax napisał(a)
Wpisuję się na listę gości w Twoim ogrodzie Cudowny klimat,nie wspominając o warzywniku. Ileż ja bym dała za takie połacie. Ja też czekam na nasiona i zaczynam działać. Całość zostawiam na przełom lutego i marca. Szczególnie nie chcę za wcześnie wysiać pomidorów, choć już jestem w blokach startowych
Łączę się w bólu z powodu zatok. Mam ten sam problem od 2011r wyjątkowo męczące paskudztwo. Wiele bym dała za skuteczny sposób żeby się go pozbyć.
Pozdrawiam

Witam serdecznie w moim ogrodzie Goście zawsze mile są u mnie widziani
Dziękuję za ciepłe słowa Warzywnik zajmuje dużą część ogrodu i jest moim oczkiem w głowie Z tego co widziałem Ty również uprawiasz warzywa u siebie w skrzyniach Ja już dzisiaj zacząłem siewy, na pierwszy plan poszła stipa Długo wschodzi i powoli rośnie więc potrzebuje najdłużej czasu by można było ładną sadzonkę wsadzić w drugiej połowie maja do gruntu Z pomidorów sieję tylko koktajlowe ale one dopiero pod koniec marca będą siane
Dołączyłaś do dużej grupy osób borykających się z problemem zatok Ja już próbowałem prawie wszystkich sposobów na pozbycie się tej dolegliwości bezskutecznie Najgorzej zawsze jest na wiosnę a później o nich zapominam i tak to się kreci od lat
Również pozdrawiam
Ogród Mirelli 20:32, 17 lut 2016

Do góry
Prymulka

Bluszcz

Stokrotki

Hiacynty z mchem

Hiacynty solo

Żonkile

I takie ładne kwiatki kłącza

Stipa znowu
Ogród z pergolą 19:10, 17 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
do hortek jeszcze pasuje pervoskia, jeżówki i rozplenica

ren133 napisał(a)

Jeszcze mogą być rozplenice ... a już masz ... jak dla mnie super wygląda rozchodnik ... może żurawki jak u Any

rozplenice posiałam hameln, ciekawe czy cos z tego bedzie. siana wtedy co stipa, ta już wzeszła a rozplenica nic...
żurawki te moje bordowe będę dzielić to też dodam kiedy je dzielic jak sie odbudują po oczyszczeniu?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:57, 17 lut 2016

Do góry
myślę, że stipa odżyje, nie mam ale inne moje też tak wyglądają, potem od spodu wypuszczają zielone listki mam ciemiernika od tego roku więc nie miał jeszcze okazji zimować w gruncie ale jak patrzę na Twoje zdjęcie to myślę, że te brązowe liście są przemarznięte ale zielone ok Tak myślę, bo jeśli był mróz to powinien grzyby zlikwidować na moim wyczytałam, że ciemierniki są do -10 stopni..ale pewnie są różne
W cieniu - zacieniona 18:50, 17 lut 2016

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Stipa szybko wschodzi...pomidorki wyszły po trzech dniach!
czy siałaś koktajlowe?
W cieniu - zacieniona 18:46, 17 lut 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
też dziś posiałam stipę i rozplenicę
Stipa szybko wschodzi...pomidorki wyszły po trzech dniach!
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:43, 17 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

nie jade ...nikt tu kolo mnie sie nie wybiera, bo z kims to moze bym sie jeszcze wybrala..

Szkoda Moja stipa tez taka jasna ale może coś z niej będzie bo od spodu taka zielonkawa jest Podziwiam Cię za te warzywa
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:40, 17 lut 2016

Do góry
To u mnie stipa taka sama. Poczekam co będzie wiosną i zadecyduje. Może wystarczy ściąć te suche kłosy i puści od korzenia
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:33, 17 lut 2016

Do góry
Moja stipa też podobnie wygląda. Korci mnie żeby ją podciąć (cociaż wiem, że niby się nie powinno). Nie bedzie mi się chciało jej czesać i skubać potem...
Pozdrowienia!
Typografia ogrodu 13:02, 17 lut 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

kurcze strasznie wielka ta Twoja stipa jak na 13 dni to u mnie jakaś taka rachityczna

Ale wyrosla?jesli tak to na pewno nadgoni
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:20, 17 lut 2016

Do góry

stipa chyba cala sucha

Typografia ogrodu 10:54, 17 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Moja ma dzis 13 dni

kurcze strasznie wielka ta Twoja stipa jak na 13 dni to u mnie jakaś taka rachityczna
W oflisowym ogrodzie 08:57, 17 lut 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
10-tego siałam i już dziś dużo wzeszło - 6 dni. I jak na razie tylko stipa, reszty jeszcze nie widać.

U mnie wzeszło wszystko prócz trawy włosistej
W oflisowym ogrodzie 08:56, 17 lut 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
u mnie stipa wyszła ale werbeny niet
9 doniczek wrrrr
chyba posieję jeszcze raz

Myślisz, że już na nią czas? Niektóre nasionka dość późno kiełkują
W oflisowym ogrodzie 08:48, 17 lut 2016

Do góry
u mnie stipa wyszła ale werbeny niet
9 doniczek wrrrr
chyba posieję jeszcze raz
Makowo na Kociewiu 08:38, 17 lut 2016

Do góry
frezja napisał(a)

To informacja pocieszająca i dla mnie...u mnie stipa od wiosny i doświadczeń brak.

U mnie w tamtym roku ruszyła jedna sztuka na ok 30 więc nie liczę na cud tylko sieję
Makowo na Kociewiu 08:33, 17 lut 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu, z przyjemnością pozachwycałam się Twoją ubiegłoroczna wiosną. Z zainteresowaniem poczytałam też o wymarzaniu cebul. Ciekawa jestem moich irysków, które wyszły już w grudniu (!), a obecnie zaczynają pokazywać kolor! Mam nadzieję, że przetrwają, bo bardzo je lubię.
Czytałam, że wysiewasz stipę, bo jest sucha. Dlaczego? Myślisz, że nie przetrwała zimy? Wydaje mi się, że ciachniesz wiosną i wypuści nowe źdźbła.
Uściski!

Tej zimy 2015/16 do zimy 2011/2012 nie można porównywać choć dzisiaj było u nas przy gruncie bardzo mroźno. Mam nadzieję, ze nasze irysy i krokusy na tym nie ucierpią.
Wysieję ją dzisiaj - niestety u mnie stipa w tamtym roku nie ruszyła (oprócz jednej) dlatego nie wierzę, ze w tym roku mnie pozytywnie zaskoczy. A tak w ogóle to nigdy nie będę miała jej za dużo
odściskuję
I trochę białego lata

Zielonym do góry... :) 08:16, 17 lut 2016

Do góry
Witam
Tak moi drodzy planuje w tym roku podzialac więcej niż rok temu.
Murki... Przemilcze bo mam ochotę kogoś udusić. Murki będą obłożone styropianem. Kiedy... Nie wiem, bo teraz na etapie u nas niestety ogrodzenie. Napewno jak będzie ciepłej.
Ogrodowo dzialam posialam Stipe, werbena i dużą rozplenicę. Stipa wzeszla ma po 3mm yupi yupi ja
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 22:30, 16 lut 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Gocha mus przeczytać jak i co teraz siać. Ja wysiałam stipę ale chyba kicha (przykryłam zagrubą warstwą ziemi). Poczekam
Mówisz że liatrę można też siać. Kurcze poszukam w sklepie nasion

W ubiegłym roku stipa w ziemi mi nie skiełkowała, na waciku dała radę.
Odbierz priv.
U Agi - czyli słońce i piach 22:23, 16 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie też stipa już wschodzi ciesze sie jak dziecko bo to pierwsze sianie w zyciu!
a ty platana chcesz bo podoba Ci sie poprostu czy podoba ci sie kulista forma a gatunek mozna ci zaproponować?
choc jankosia kiedys u mnie pisała ze platany są naprawde piekne, jesli tylko ktos ma duży ogród

Aniu, proponować zawsze można chciałam tam kuliste, nie bordowe drzewo w niedużym rozmiarze.
Teraz to już sama nie wiem czy ten platan (szczepiony) to dobry pomysł w tym miejscu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies