Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 20:46, 10 maj 2014

Do góry
rh jeden z trzech w moim ogrodzie kwitnie

świeczki sosny trzeba już poprzycinać...ale jakoś mi czasu brakuje.

Kwitnące skarpy 20:44, 10 maj 2014

Do góry
Nowe Foteczki
Nowe nabytki

Leśne Wzgórze 20:44, 10 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Matylda, prześledziłam sporo ... nie wszystkie inspiracje obejrzałam....

Ścieżki koniecznie, nawet z igliwia.... i niech sie zasypuje na rabaty... jak będzie kasa.. to zrobisz z czegoś trwalszego, np z płyt kamiennych...

Borówka (jagoda) potrzebuje światła, w lesie będzie owocówkom za ciemno Gdzieś na skraju możesz posadzić, ale nie w lesie..

Część bylin jest zimozielonych typu barwinek czy tiarelki. Pomiędzy możesz dać kiścinie... są zimozielone, a potem niech je zarastają byliny.. są w różnych odmianach... kiścień wawrzynowy Reinbow, piękne lisice i kwitnie ładnie.. u mnie żadne nigdy nie przemarzł, najwyżej kiatów nei było... ale nie rozpaczam z tego powodu, są o czerwonych liściach

Zachwycam się moją kaliną Watanabe.. zniesie drzewa.... jest piękna.. pokazywałąm ja u siebie... a jesienia cudne kolory, wcześnie sie przebarwia i długo trzyma liście..

Sporo bodziszków wytrzyma warunki leśne... będą jak trawnik, a jak zakwitną to bajka..

Serduszki, tawułki, zawilce... też w lesie dadzą radę....

Aniu dziękuję za wizytę Twoje rady jak zwykle bezcenne, bo poparte własnymi doświadczeniami, tiarelki podobają mi się coraz bardziej (zimozielone mówisz), kiścienie coś u mnie chorują - jeszcze spróbuję.
Mam małą słoneczną polankę - i na niej planowałam jagodnik
Kalinę Watanabe u Ciebie oglądałam i się zakochałam od pierwszego wejrzenia -na pewno znajdę dla niej miejsce.
Do bodziszków nie jestem przekonana
Ogród niby nowoczesny ale... 20:41, 10 maj 2014

Do góry
Macierzanka ładnie wygląda...

hosty i nie tylko...

Ogród niby nowoczesny ale... 20:39, 10 maj 2014

Do góry
Heloooooo sobota dziś więc kilka fotek wstawiam...

czosneczki ukochane moje

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:39, 10 maj 2014

Do góry

Gosiu, wpadlam z rewizyta do Ciebie i musze powiedziec, ze to zdjecie mnie zachwycilo Przepiekna, sytlowa rabata Super

Bardzo fajne zakupy

Co do Carexow i ich zimowania, zalezy ktore. Ta zima byla wyjatkowo lagodna, wiec trawki swietnie sobie poradzily, nawet nie zimujaca w zasadzie u nas stipa przezyla. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Frosted curls bardzo ladnie zimuje (nawet bezsniezna i mrozna zime 2012 przezyla bez uszczerbku, podczas gdy wiele miskantow padlo), Carex Ice Dance podobnie, Evergold ma slabsza tolerancje na wiekszy mroz, ale jak ja okryjesz nie powinno byc klopotu nawet przy bardzo niskich temperaturach, natomiast Praire Fire absolutnie wymaga okrycia, jest bardzo delikatna

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:36, 10 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Piekne foty, te klony masz oszałamiające! Ja sie troche zraziłam bo moje zaraza powaliła i straciłam 2 z trzech
Ale shirosawy może zaryzykuje - jest taki piękny!

Szkoda wielka Kasiu, u mnie ani jeden z klonów jeszcze nie wypadł, bo szczególnie zachowawczo o nie dbam, ale inne krzewy mi zamierają, bo mają wodę w korzeniach, nie potrafię z tym walczyć, bo to woda w gruncie, teraz zuważyłam, że hortensje bukietowe ledwo obijają, powinny mieć już bujne zielone listki, a ledwo co wypuszczają, nie ma na to sposobu za wsze coś padnie............a klon Shirasawy mi urósł i jest piękny

a to mój skarb ,który dostałam od Ciebie.........i Shirasawa

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:34, 10 maj 2014

Do góry
I na koniec moje ukochane różaneczniki
Ogród w skali mikro cz.II 20:34, 10 maj 2014

Do góry
Roztoczańskie klimaty 20:32, 10 maj 2014

Do góry
Ja kupiłam czarne surfinie jakieś dwa dwa tyg temu

I jeszcze takie cudeńka
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:32, 10 maj 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:30, 10 maj 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Aganiu , wkleiłam u siebie zdjęcia tej magnolki co mnie martwi. Zajrzyj w wolnej chwili. Ona dziś idzie do gruntu. Będę mieszać kwaśny torf z kompostem i zwykłą ziemią ogrodową. Może tak być?

Bardzo dobrze lepiej być nie może.................trzeba ją posadzić jak najprędzej..........zrób fotki po posadzeniu.................nie zapomnij jej wyściółkować

Moja młoda magnolka.............po posadzeniu.............mam szanse ,że jeszcze zakwitnie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:28, 10 maj 2014

Do góry

Taras już prawie posprzątany. Zostało mi obsadzic tylko jedną, ostatnia donicę

Bratki znalazły nowe lokum
Jurajski Ogród 20:26, 10 maj 2014

Do góry
wiosna w Jurajskim - cd

tyle na dzisiaj, by was nie zanudzać...
Zapach ziemi 20:26, 10 maj 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Magnolia czeka na posadzenie od tygodnia. Sadzenie zaplanowane na dziś. Od 3 dni zauważam zmienione liście. Na razie jest w donicy. Może podlewanie wodą z kranu jej zaszkodziło?

Rośliny stojące w donicy i czekające na wsadzenie, cierpią, nie mają takich warunków jak w szkółkach, miała albo za dużo słońca, albo przymroziło, bo ostatnio były niskie temperatury, albo została przesuszona , a poźniej za dużo podlana, woda z kranu powinna trochę postać, żeby nie była za zimna, czy już ją posadziłaś? sadzenie magnolii , to ważna czynność, trzeba to zrobić wyjątkowo dokładnie...........będzie dobrze......młode egzemplarze są szczególnie delikatne, a jak wyglądała bryła korzeniowa, patrzyłaś?

Buziak
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:23, 10 maj 2014

Do góry
No i po deszczu dokończyłam, co zaplanowałam:
Było:

Jest:
Mój cichy zakątek 20:22, 10 maj 2014

Do góry
Czyli tak ogólnie tu chcę za niedługo zacząć robić rabatę i przesadzać tu z tego kółka jak pisałem posadziłem tu już lilaka białego i drzewko które nie wiem jak się nazywa( ma takie malutkie białe włoski na łodydze,jest miła w dotyku).
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:21, 10 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Białego nie miałam tylko taki a to jest żylistek mieszańcowy

O rany, ale on duży
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 10 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nic innego nie robię..... bo inaczej to już by była masakra... na szczęście byli chętni by odbierać ode mnie nadwyżki.. i niewiele wyrzuciłam w stosunku do tego co poszło w inne ręce.. teraz też stoi duuużo dobra do oddania.. ale już są nabywcy...

I z bliska kielichowiec.. kolor podobny do pijaka.. dlatego klon tak leży zapruty na ścieżce

Hahaha, dobre a u mnie dopiero listki rozwija a gdzie mu do kwiatów, ale są śliczne no i ten orlik takie wyprostowane kwiatki, u mnie zwieszone, rzuć nazwą pozdrówka
W miniformacie 20:18, 10 maj 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies