Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

stychaz 22:23, 24 cze 2014

Aga, czy Ty możesz dokarmiasz czymś szałwie w trakcie kwitnienia?

Macham
Majena 22:26, 24 cze 2014

Świetny ten opis róż
Magda70 23:20, 24 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Magda... to twoja rabata jest wypasiona!
Swoją drogą Karl jest bosski... już go mam u siebie , ale czeka na posadzenie.

Kusisz....
jola_B 23:39, 24 cze 2014

Wow, Gosia. Szacun za tą metamorfozę. A szczególnie za to że sama ją zrobiłaś

Pozdrowienia
Jola

gusiarz napisał(a)
Dzisiaj pada deszcz. Nareszcie!!! Chociaż to raczej mżawka jest, a nie porządny deszcz. Za to roslinki fajnie się prezentują, szczególnie rozplenice i przywrotniki:

Przed pracą:

Taadaam oto efekt końcowy - jestem z siebie dumna.

Serby są PRZEPIĘKNE - igły mnie zauroczyły. Żadne ze zdjęć nie jest w stanie oddać ich urody, tego jak się mienią. Wyglądają bardzo szlachetnie. Polecem
gusiarz 07:44, 25 cze 2014

Justynko - zasilam nawozem do kwitnących albo pokrzywówką podlewam, albo florowitem, albo azo... a nawet nawozem do pomidorów ... (kwitnące dobrze po nim idą) i to wszystko. Ale jakiegoś szału się nie spodziewaj. To drugie kwitnienie jest mniej spektakularne, ale dłuższe. Ważne by wycinać przekwitłe kwiatostany - to pobudza roślinkę, a nawóz pomaga w regeneracji.

Majena - mówisz.. masz - dziewczyny prosiły, a że ciężko opisywać bez fotki... voila

Magda - kończę sadzić Karla... szału z sadzonkami nie ma, ale są świetnie ukorzenione jestem dobrej myśli. Dzisiaj od rana wraz z komarami pracujemy w pocie czoła. Potem fotki...

Jolu - macham ... a dziękować, dziękować... czasem trzeba potrząsnąć ogrodem a to miejsce bardzo mnie denerwowało. Powoli kończę następną część - sadzę szpaler trzcinnika przy wjeździe do domu... bez kilofa ani rusz...
AlicyaLK 09:02, 25 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Alicjo - obiecuję, że obfocę... jak tylko znajdę troszkę czasu. Teraz pnącz nie wygląda ładnie... nawet zabarwił się na czerwono?!, on ma tam bardzo ciężkie warunki.
[/url]

Dzięki Kochana jakoś Ci nie wierzę, że nie prezentuje sie dobrze Na spokojnie, jak będziesz biegać po ogrodzie z aparatem, to pamietaj o mnie bez ciśnienia
Tess 10:38, 25 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Powoli kończę następną część - sadzę szpaler trzcinnika przy wjeździe do domu... bez kilofa ani rusz...

Gdzie sadzisz - przy ogrodzeniu wzdłuż tego długiego wjazdu?
laurowisnia 10:58, 25 cze 2014

Gosiu... tak wyglądają moje bitelsy...

Agnieszko, do jakich wniosków doszłyście, beatlesy, czy nie, bo u mnie one wyglądają tak samo jak Twoje, a czekam kiedy osiągną takie rozmiary jak u Malkul?
Pewnie już posadziłaś tego trzcinnika, ale musiało być ciężko, u nas jest bardzo sucho i twardo.
gusiarz 17:06, 25 cze 2014

Alicjo - winobluszcz mam po dwóch stronach ogrodu... mam więc doskonałe porównanie...szpaler to przysłowiowa bida z nędzą , a ten drugi jegomość chce zjeść pobliskie rośliny

Tesiu - owszem psze pani... w końcu zagospodarowałam długaśny podjazd! Roślinki posadzone, ziemia podebrana, pozostaje korą wysypać szczelinkę i mogę leżeć i podziwiać. Nie zdążyłam jednak całej ziemi podebrać... zostało mi jakieś 6m... deszcz, upragniony deszcz mnie przegonił. Ale nie gniewam się, że pada... nawet w studni brakło wody...

Agatko - ostateczny werdykt jeszcze nie padł... Gosia-Malkul jeszcze nie widziała moich trawek... nic jeszcze nie komentowała. Powiem ci, że sucho było bardzo, ale nie było tam skały. Ziemia w tej szczelinie była jak popiół... przesypywała się w palcach. Kilofem musiałam trochę podkuć beton w wylewki i wzruszyć podsypkę pod kostką. Na szczęście przy brzegach gruzu nie było zbyt dużo i łatwo można się było dokopać do rodzimej ziemi.
stychaz 17:50, 25 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Justynko - zasilam nawozem do kwitnących albo pokrzywówką podlewam, albo florowitem, albo azo... a nawet nawozem do pomidorów ... (kwitnące dobrze po nim idą) i to wszystko. Ale jakiegoś szału się nie spodziewaj. To drugie kwitnienie jest mniej spektakularne, ale dłuższe. Ważne by wycinać przekwitłe kwiatostany - to pobudza roślinkę, a nawóz pomaga w regeneracji.

W tamtym roku tylko wycinałam przekwitłe kwiatostany, w tym roku spróbuje jeszcze czymś podsypać. Dzięki