Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skromny ogród Felka 18:07, 10 maj 2014

Do góry
Danusiu, Przemku dziękuję Wam za miłe komentarze i zapraszam ponownie.

A co u mnie, lwia paszcza zaczyna kwitnąć.

Pelargonia

Tulipanek

Petunie

Ale się dzisiaj narobiłem w ogrodzie. Uff, teraz lecę na grilla pozdrawiam i miłego weekendu.
Ogród cioci 18:03, 10 maj 2014

Do góry
Jeszcze troszkę kolorków

Kwiatowy ogródek Monteverde 17:58, 10 maj 2014

Do góry
Dzisiaj cały dzień słońce, chmury i deszcz i tak w kółko byłam trochę na ogrodzie chwaściory dzięki deszczom ruszyły może w poniedziałek nie będzie padało to trzeba pielić, zauważyłam znowu mszyce na różach, już raz pryskałam dzisiaj ściągałam gadziny z pąków róż pączki ładnie wyglądają

kalina angielska jak pięknie pachnie na jej listkach też czarna mszyca się pokazała i zwija listki
kwiaty pigwy też ładnie pachną

azalie
Ogród cioci 17:56, 10 maj 2014

Do góry
Narobiłam rabanu z przesyłką którą dostałam i która mnie przeraziła. Należy więc uczciwie teraz napisać co działo się dalej
Pan odpisał że on nie pakował i nie wiedział że takie rośliny wysłano. Tłumaczył się że larwanem było lane i opuchlaki powinny być martwe. Po następnym moim emailu że to nie wytłumaczenie, bez kłopotów zwrócił połowę pieniędzy za rośliny których sadzonek nie miał z poprzedniego sezonu i obiecał przysłać część zeszłosezonowych dobrze ukorzenionych roślin w ramach reklamacji Przyszły w środę całkiem ładne
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:53, 10 maj 2014

Do góry
myślałem że tylko ja tutaj pracuję

piwonie przygniecione ulewami

Eskimo Sunset

Drummondii ze śladami mrozowych przejść

Ogród cioci 17:46, 10 maj 2014

Do góry

To moje nowe nabytki Ostrokrzewy Goshiki i Variegatus
Kwiatowy ogródek Monteverde 17:40, 10 maj 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ania czy to jest Jaśmin? mam taką roślinkę ale nie jestem pewna co to jest.

nie to nie jest jaśmin, to taki krzew rosnący na trawniku, może robić za żywopłot dobrze znosi przycinanie, ładnie pachnie, nie pamiętam nazwy Już żylistek wysmukły- deutzia gracilis
Ogród, który ciągle zmieniam 17:38, 10 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Asia ścieżka dla Ciebie wysypana trocinami

trójsklepka -ogrodowy storczyk ,ładnie już wypuścił liście

moje ozdoby ogrodowe

Twoje ozdoby ogrodowe powalają ha ha ha
A ścieżka prawie jak w lesie.
Ogród cioci 17:36, 10 maj 2014

Do góry
Ogród, który ciągle zmieniam 17:32, 10 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Anek dzięki , ale do parku to jeszcze daleka droga a jak lubisz widoczki to dla Ciebie

Te widoki są przepiękne - tak Anek masz rację park krajobrazowy
Czuje się wielkość
Ogród, który ciągle zmieniam 17:29, 10 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
zakręcik

wisteria i rozrośnięty bluszcz

pastorały paproci a za nimi parzydło leśne

kwitnąca jarzębina

glicynia wprost przepiękna a paproci moc
Ogród, który ciągle zmieniam 17:28, 10 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
barwinek w pełni swojej urody
nowo posadzone rh po podcięciu gałęzi u sosenek

Czy te rh radzą sobie z kwitnieniem?
Czytałam, ze rh, hortensje, azalie powinny roznąć w cieniu lub pólcieniu. A gdy ja tak posadziłam to nie kwitły i z roku na rok były tylko gorsze
Przesadziłam w miejsce gdzie jest więcej słońca, mnie korzeni od drzew i od razu zrobiły się lepsze. Mam co prada jeszcze pod drzewami i tak dogorywają. Z pięciu azali kwitnie tylko jedna. A nawożę i podlewam a pomimo to ma za mało światła (trochę od zachodu- to stanowcza za mała)
Ogród Tosi 17:27, 10 maj 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Pierwsze zakupy - byłam strasznie zestresowana.
Postanowiłam, że kupię tylko tyle roślin ile dam radę dzisiaj posadzić i tylko takie, które mam w projekcie.

Udało się kupić prawie wszystkie roślinki na jedną część donicy wokół tarasu.
Mam pierwsze kulki bukszpanowe jupi
Nie było małych cisów i nie było żurawek Berry Smoothi, ale mam nadzieję dokupić później.

Ja także dołączam do grona wielbicielek Twojego ogrodu. Realizujesz go krok po kroku, czerpiąc przyjemności przez 'wieczność' Czy nie byłoby nietaktem zapytać jaka odmiana trzmieliny jest na Twoim zdjęciu? Również mam wielką chrapkę na projekt Danusi. Są klarowne, zachwycające etc., etc. Wydaje mi się, że właśnie zaczynam odkładać pieniądze do świnki skarbonki na projekt.
Ogród cioci 17:26, 10 maj 2014

Do góry
No to męczenie
Jurajski Ogród 17:08, 10 maj 2014

Do góry
Odpiszę wieczorkiem, teraz tylko jedna dzisiejsza fotka dla Was:

Róże Davida Austina 17:03, 10 maj 2014

Do góry
Ależ wiem, jak trudno wybrać właściwe róże, bo są tak piękne, że wiele z nich chciałoby się mieć w ogrodzie! Decyzja jest zazwyczaj trudna.
Róże Austina sadzę w zależności od osiąganych rozmiarów, jeśli mają mieć około120cm to sadzę co 70cm, gdy wyrosną na 150cm to co 80-90cm, a odmiany pnące odsuwam jeszcze dalej od siebie. Wskazówki można znaleźć na stronie Austina - podaje rozmiary różanych krzewów.
Cieszę się, że mogę trochę pomóc Oto moja 'Mary Rose' - dzisiejsze zdjęcie to dwa kwiaty przytulone do muru i dają raczej małe pojęcie o sile tego krzewu.
Dlatego dołączam też dwa zdjęcia z pełni sezonu w zeszłym roku.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:01, 10 maj 2014

Do góry
Witam! Zawsze miałam zielony, gęsty trawnik. Ostatnio po każdym koszeniu pojawiają się plamy jak na zdjęciu. Kiedy trawa jest wysoka wygląda na zdrową. Co to za choroba i jak ją można pokonać?
Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 16:47, 10 maj 2014

Do góry
W tym roku obficie zakwitła wisteria, pomyśleć, że w ubiegłym roku miała tylko 9 kwiatów. W tym roku nie liczyłam....

A ten osobnik ( jest piękny, prawie czarny) przybył do nas nie wiadomo skąd, wyrósł pod wisterią:

Ogród Tosi 16:36, 10 maj 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Będą też poranne zdjęcia ogrodu Tosi
Zacznę od czosnków.

malutkie, pomyliłam je z cebulą -

a zdążyłaś twarożek ze szczypiorkiem zjeść ?

Rabatki i donice super!
Ogród, który ciągle zmieniam 16:34, 10 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
zakręcik

wisteria i rozrośnięty bluszcz

pastorały paproci a za nimi parzydło leśne

kwitnąca jarzębina

Zerkam na kącik paprociowy ,szczególnie o tej porze....no nie mogą nie zachwycać .Na swoje też zerkam z sentymentem bo to były pierwsze roślinki ..no i lipa przyniesiona z lasu do ogrodu.Za trawkami chyba nie przepadasz Jagódko? Dziś na targu roślin kupiłam czerwonolistne penstemony z białym kwiatem /w fazie przed kwitnieniem/ no bo ja dzwoneczki uwielbiam.Korciło mnie znowu na trawki ale jeszcze się powstrzymałam bo deszcz mnie zniechęcił do dalszych zakupów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies